Būsto paieškos užtruko

V. Skaisgirė pasakoja, kad žvalgytis būsto pradėjo prieš gerus metus, o kol atrado optimalų, jos poreikius atitinkantį variantą turėjo apžiūrėti ne vieną ir ne du NT objektus. Nė vienas iš jų žinomai moteriai nesukėlė jausmo, kad tai galėtų būti naujieji jos namai.

„Vieni butai sukelia tam tikrą jausmą, o kiti ne. Būtent to jausmo, kuomet iš karto supranti, kad tai yra būtent tau skirti namai, pirmiausiai ir ieškojau. Teko apžiūrėti daugiau nei dešimt objektų – ir senos statybos Senamiesčio pastatuose, ir naujai pastatytų butų, kotedžų, tačiau visur kažkas kliuvo – jei pats butas tiktų, tai jo lokacija – ne visai. Jei vieta gera, išryškėja kitų trūkumų. Tiesą sakant, vienu metu jau ėmė svirti rankos, nes galvojau, kad to, ko ieškau, rasti nepavyks“, – sako V. Skaisgirė.

Vaida Skaisgirė su sūnumi

Vienas pagrindinių – kriterijų patogi lokacija

Antrą kartą per savo gyvenimą būstą pirkusi V. Skaisgirė pasakoja, kad bene svarbiausias kriterijus ieškant būsimų namų jai buvo projekto lokacija. Mažametį sūnų auginanti ir aktyvų gyvenimą gyvenanti moteris sako, kad turėti namus šalia miesto gyvenimo epicentro yra itin didelis privalumas, kuriam ji skyrė ypatingą dėmesį. Dėl to susidomėjo „Raitininkų sodo“ projektu.

Raitininkų sodas

„Darbai, vaiko mokykla, kultūrinis miesto gyvenimas, paslaugos ir pilnaverčio laisvalaikio galimybės iš „Raitininkų sodo“ projekto yra pasiekiami per kelias minutes. Man tai yra labai aktualu. Tačiau kartu ši vieta yra unikali tuo, kad suteikia buvimo gamtoje jausmą, nes visai greta teka Neris, yra apstu miesto žaliųjų erdvių ir parkų, išvystyta dviračių takų bei aktyvaus laisvalaikio infrastruktūra. Be to, ir pačiame projekte gamtos užuovėjos jausmą pasistengta sustiprinti jaukiu vidiniu sodu, erdvėmis poilsiui, išskirtine vaikų žaidimų aikštele“, – pasakoja V. Skaisgirė.

Vaida Skaisgirė

Anot jos, įspūdį paliko ir tai, kad statant „Raitininkų sodo“ namus didelis dėmesys buvo skiriamas pastato tvarumui, energinį efektyvumą užtikrinantiems sprendimams. Projekto vystytojas pirmasis Lietuvoje pradėjo skaičiuoti ir imtis sprendimų siekiant sumažinti statybų ir pastatų eksploatavimo CO2 emisijas.

Įžvelgė galimybę gerai investicijai

V. Skaisgirė sako, kad apžiūrėjus keletą būtų šiame projekte iš karto suprato, kad norėtų čia gyventi. Patiko ir projekto architektūriniai sprendimai, butų erdvumas. Be to, gerų atsiliepimų V. Skaisgirė buvo girdėjus ir apie projekto vystytoją – bendrovę „YIT Lietuva“. Dėl to prodiuserė ir laidų kūrėja nusprendė projekte įsigyti butą ne tik sau, bet ir dar vieną nuomai.

Raitininkų sodas

„Tariausi su šios srities žinovais, įvertinome įvairius aspektus, skaičiavome galimą investicinę grąžą. Kad ir kaip bepažiūrėtum, dėl strategiškai patogios vietos, išvystytos infrastruktūros, projekto kokybės, aukšto energinio efektyvumo būstas „Raitininkų sode“ atrodo kaip išties patraukli investicija“, – sako V. Skaisgirė.

Įsirengti pagal poreikius padeda dizainerė

Abu butus projekte V. Skaisgirė pirko su jiems priklausančiomis automobilio stovėjimo vietomis požeminėje aikštelėje ir sandėliukais – kad nekiltų rūpesčių dėl vietos automobiliui ir būtų kur laikyti visus daiktus neapkraunant namų. Į juos V. Skaisgirė planuoja įsikelti dar iki vasaros pabaigos.

Vaida Skaisgirė su sūnumi

„Vyksta intensyvūs įsigytų būstų įrengimo darbai, tad tikiuosi, kad naujuosius mokslo metus vaikas jau galės pradėti gyvendamas naujuose namuose. Įsirengimo procesas yra išties sklandus ir dėl vystytojo profesionalumo, pastangų kuo patogiau sutiekti visą reikiamą pagalbą, dokumentus ir informaciją. Pavyzdžiui, būsto savininko patogumui pateikiama elektroninė būsto plano versija, todėl daug lengviau planuoti būsimą interjerą. Savąjį butą įsirenginėjame su dizainere ir toks sprendimas išties pravertė. Nusprendėme iš suformuotų 3 miegamųjų palikti tik 2 ir turėti dar daugiau erdvės svetainėje. Šaunu, kad butą tikrai nesudėtinga perplanuoti pagal savo poreikius – tam netrukdo laikančios konstrukcijos ar kokie nors kiti projektiniai sprendimai“, – sako V. Skaisgirė.

Raitininkų sodas

Džiaugiasi erdviu balkonu

Anot V. Skaisgirės, dar vienas butų „Raitininkų sodo“ projekte privalumas – itin erdvūs balkonai ir terasos, kurie suteikia dar daugiau galimybių mėgautis gamta ir atsiveriančiais vaizdais. Be to, iš balkono gerai matosi vaikų žaidimo aikštelė, todėl ateityje bus galima ramiau leisti vaikui savarankiškai žaisti lauke.

„Manasis butas turi tik balkoną, o kitas, kuris bus nuomojamas, dar ir terasą. Dėl to netgi šiek tiek pavydu būsimiems nuomininkams, nes tokioje terasoje bus galima išties smagiai leisti laiką. Visgi tikrai negaliu skųstis, nes manajame bute esantis balkonas taip pat puikiai tinka rytinei kavai ar jaukiam poilsiui vasaros popietę“, – sako V. Skaisgirė.

Raitininkų sodas

Individualaus namo privalumai miesto centre

Ji džiaugiasi ir tuo, kad „Raitininkų sodo“ projekte butus įsigijo nemažai jos pažįstamų. Anot V. Skaisgirės, tai rodo, kad projektas yra išties patrauklus aktyviems žmonėms, kurie nori aukso viduriuko tarp miesto suteikiamų privalumų ir gamtos ramybės.

Raitininkų sodas

„Tetrūksta šiltnamio ir „Raitininkų sode“ galėtum jaustis išties kaip užmiesčio name ar kotedže. O geriausia tai, kad iš šios gamtos oazės bet kuriuo metu per kelias minutes pėstute, dviračiu, paspirtuku ar automobiliu gali pasiekti miesto centrą su visomis jo siūlomomis paslaugomis, pramogomis ir kultūriniu gyvenimu. Tai visiškai atitinką vadinamąją 15 minučių miesto koncepciją, kurią, kiek teko girdėti, YIT siekia vadovautis įgyvendindama savo projektus skirtingose šalyse. Tikrai neapsirikau naujiesiems savo namams pasirinkusi butą šiame projekte“, – sako V. Skaisgirė.

Užsakymo nr.: PT_87693365