„Roadgames“ yra nuotykių ieškotojų komandinis žaidimas, padedantis atrasti nežinomas miesto vietas. Žaidėjai naudojasi išmaniąja programėle „Roadgames“ ir keliauja pagal žemėlapio kryptį, kad, susipažinę su vietove, atsakytų į klausimus ir atliktų užduotis. Programėlė suderinta su Android ir IOS. Šios tarptautinio masto varžybos vyks netoli vienas nuo kito esančiuose miestuose – Liepojoje ir Klaipėdoje. Žaidimo taikomoji programa yra orientavimosi naudojant išmaniąją įrangą srities naujovė, unikalus produktas Baltijos regiono rinkai. Ankstesni renginiai vyko labai sėkmingai, kiekviename žaidime dalyvavo daugiau kaip 2 000 dalyvių, ir žaisti šį žaidimą jau užsiregistravo 130 komandų.

Kuriant „Roadgames“, tikslas buvo pasiūlyti turiningą, įdomų ir kokybišką veiklos turinį žmonėms, kurie domisi ne tik kelionėmis, bet ir galvosūkiais, taip pat trokšta tyrinėti dar nematytas vietas. Manome, kad visa tai galime pasiūlyti ir žaidėjams už Latvijos ribų. Numatyta, kad pirmosios tarptautinės varžybos vyks Liepojos ir Klaipėdos regione, nes šiuos miestus jungiantis maršrutas žinomas abiejų miestų gyventojams, o atvykstantiems tai yra mėgstama atostogų vieta “, – sakė „Roadgames“ vadovė Lienė Grenevica.


Kad galėtų žaisti, kiekvienas komandos narys turi būti įsidiegęs taikomąją programą telefone arba planšetėje. Visos žaidimo „Klaipėda–Liepoja“ vietos ir užduotys bus nurodytos gegužės 1 d. 10:00. Kiekviena komanda gali pradėti žaidimą bet kurioje nustatytos žaidimo srities vietoje ir suplanuoti maršrutą taip, kad surinktų kuo daugiau taškų per 7 valandas. Užduotims atlikti reikia žinių apie vietovę: atsakyti į klausimus, atpažinti nuotraukose realius objektus bei jas pritaikyti, naudojantis išplėstosios realybės technologija iššifruoti kodus, pagal žemėlapį atrasti paslaptingas vietas. Dienos pabaigoje komandoms bus įteikti vertingi partnerių skiriami prizai. Žaidimo „Liepoja-–laipėda 2021“ laimėtojai bus paskelbti rugpjūčio 28 d. 19:00 specialioje „Roadgames“ laidoje kanale „Youtube“.

Organizatoriai įdėmiai stebi, kokia yra situacija, susidariusi dėl COVID-19, Baltijos šalyse ir atsižvelgs į epidemiologinius reikalavimus. Jeigu kelionės iš Liepojos į Klaipėda (ar atvirkščiai) bus ribojamos, dalyviai kaip žaidimo sritį galės pasirinkti vieną kurį nors miestą.

Bilietai šiuo metu dar parduodami už mažiausią jų kainą – žaidimo dieną jie bus brangesni. Dalyviai gali būti asmenys, kurie yra ne jaunesni nei 13 metų. Galima registruotis dalyvauti žaidime ir susipažinti su visomis jo taisyklėmis: www.roadgames.lt.

Užsakymo nr.: PT_87666567