Amžinai vėlyvi pusryčiai

Vėlyvųjų pusryčių kultūra Kaune išties džiugina – tai išduoda prie tokių vietos legendų, kaip „Holy Donut“, serviruojančių dieviškus riestainius ir kitas gėrybes, besidriekiančios eilės. Ir štai turime drąsų naujoką scenoje – unikalų „boutique“ tipo viešbutėlį BōHEME HOUSE, esantį prie pat Kauno rotušės. Taip, taip, tame pačiame name, kuriame įsikūrusiame bare „B.O“ keletą dešimtmečių ūždavo Kauno bohema. Kaip matote, bohemiška nuotaika niekur nedingo..

BōHEME HOUSE „Lobby“, aut. BōHEME HOUSE.

Užsukime į viešbučio barą „Lobby“ ir nustebkime – vėlyvieji pusryčiai čia siūlomi… visada. Nes kas gi tikram bohemiečiui padiktuos, kada eiti miegoti, o kada – keltis? Dar viena staigmena – viešbučio terasa, kurioje irgi norisi likti amžinai. Grįžtant prie pusryčių reikalų informuojame, kad „Lobby“ rasite sveikų pusryčių pasiūlymų – nuo špinatų omletų, riešutų sviesto košių iki klasikinių Benediktų ar sočiųjų kesadilijų su šoninės džemu. Dieną galite pradėti nuo avokado glotnučių ir kavos, o vakare sugrįžti vasariškam kokteiliui.

Kaune kaip… prie jūros

Lengvame vėjyje plevenančios pakeltos jachtų burės, menančios gūsingas keliones. Viena kitą maloniai papildančios dangaus ir vandens žydrynės, žaismingai nutaškuotos baltais, lietaus nė nežadančiais debesėliais. Fone skambanti atostogas egzotiškuose kraštuose primenanti muzika. Ant stalelio padėti akiniai nuo saulės, o mobilusis telefonas slepiasi rankinėje. Nėra kada susirašinėti, kai esi prie jūros. Prie Kauno jūros! Na, gerai, marių.

„Marina Taste Gallery“ restoranas prie Kauno marių, aut. „Marina Taste Gallery“.

Neįtikėtina, kaip, rodosi, akimirksniu pasikeitė ir išgražėjo istorinis Kauno jachtklubas. Papramogavus jachtoje, paplaukiojus kateriu, pavaldžius bangas ant lentos ar tiesiog pietų pertraukos metu malonu prisėsti naujo baro „Marina“ terasoje. Nuo išties vaizdingų kokteilių iki gaivių valgio pasirinkimų visoms progoms. „Pietų petraukostogos“ – ar galime šį terminą įtraukti į žodyną?

Lyg pianino melodija sielai ir skrandžiui

„Piano Piano“ yra itališkos virtuvės scenos senbuvis Kaune – retas pasivaikščiojimas Senamiestyje nesibaigia prisėdimu šio restorano Rotušės aikštėje terasoje ar viduje. Šį pavadinimą įsiminė ir vilniečiai – sostinėje to paties pavadinimo vietelė taip pat itin populiari. Bet smagiausia reikalo dalis yra ta, kad „Piano Piano“ nuo šiol veikia ir kitoje vaizdingoje Kauno aikštėje – Nepriklausomybės.

 Kauno Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčia, Neprikausomybės aikštė, skulptūra „Žmogus“, aut. A. Aleksandravičius.

Iš pagrindų restauruotame istoriniame, dar caro laikus menančiame name, pirmame jo aukšte įsikūręs „jaunasis pianinas“ siūlo ne tik optimalų vaizdą į Soborą, bet ir malonų prieglobstį nuo saulės spindulių. Gera žinia picų, makaronų ir kitų gerų dalykų iš Apeninų pusiasalio mėgėjams, keliaujantiems su šeima – tiesiog prieš pat restoraną įrengta smagi vaikų žaidimų aikštelė.

Iki paskutinio spyglio

Sostinės gastroliautojai gerai žino „Sanatoriją“, barą, įsikūrusį esminėje šių įstaigų gatvėje. Pasisekė ir Laisvės alėjai, ir tiems kauniečiams ar miesto svečiams, kurie gerai žino spyglių naudą sielai.„Tonizuojančios, gomurį ir pėdutes kutenančios procedūros bus atliekamos ir Kaune“, – gegužę pranešė „Sanatorija“, ir nors baras siaurutėlis, pacientams siūloma ir erdvi terasa. Ir vėl – su vaizdu. Šįsyk į modernistinį žavuolį, centrinį Kauno paštą.

Vingiuojantis dūmo skonis

„Kraftinių“, kitaip tariant, mažųjų gamintojų su didele meile ir šypsena verdamų gėrimų ragautojai gerai žino mėlyną medinuką, esantį A. Mickevičiaus ir K. Donelaičio gatvių sankryžoje. Per kelerius metus „Vingiu Dubingiu“ šeimininkai spėjo užsitikrinti neištrinamą vietą lankomiausių miesto aludžių sąraše.

„Vingiu Dubingiu“, aut. „Vingiu Dubingiu“.

O nuo šio sezono jaukus medinuko kiemelis turi nuolatinį gyventoją – „Smaką“. „Grilio reikalai ant ratų“, – taip kukliai prisistato „Smakas“ lankytojams. O vingiuojantis dūmas išduoda, kad didkepsnis ar mėsainis nepaliks abejingų. Skanaus!

Užsakymo nr.: PT_87663519