„Mūsų tikslas – suteikti patogų ir operatyvų vaistų recepto pratęsimo būdą bei profesionalią gydytojo konsultaciją internetu. Pasitaiko, kad kreiptis į įprastą kliniką tampa sudėtinga: dalis žmonių gyvena nutolusiose vietovėse ir ne visada gali pasiekti gydytoją, kai to reikia. Kartais pacientai dėl įtemptos darbotvarkės tiesiog neturi laiko laukti eilėse, ar receptą pratęsti prireikia išvykus į kitą miestą ar šalį. Taigi telemedicina priartina pacientus prie gydytojų ir reikiamų medicininių paslaugų ir yra patogus būdas šiuolaikiniam žmogui rūpintis svarbiausiais savo sveikatos aspektais“, – sako „Dimedic Baltic“ vadovas Dainius Puodžiūnas.

Pasak jo, nuotolinės medicininės ambulatorinio lygio paslaugos – svarbi niša visoje sveikatos priežiūros sistemoje. Ji leidžia geriau paskirstyti gydytojų darbo krūvius ir efektyviau reguliuoti receptų išrašymo procesą. Tai rodo ir kitų šalių, tokių kaip JAV, Vokietijos ar Lenkijos, pavyzdžiai, kur tokios paslaugos jau teikiamos seniau.

Dimedic Baltic“ vadovas Dainius Puodžiūnas

„Dimedic“ klinikos veikla Lietuvoje organizuojama taip, kad joje dirbantys gydytojai galėtų tiksliai ir operatyviai pagal kvalifikuotus medicininius klausimynus įvertinti paciento būklę nuotoliniu būdu. Tam pacientai turi užsiregistruoti ir užpildyti specialią formą klinikos svetainėje www.dimedic.eu. Medicininė klausimų forma sudaryta laikantis nepriklausomo Didžiosios Britanijos sveikatos priežiūros paslaugų reguliuotojo „Care Quality Commission“ rekomendacijų.

Gavę pacientų sutikimą, klinikos gydytojai turės prieigą ir prie duomenų e.sveikatos sistemoje. Įvertinę paciento pateiktą ir tik medikams prieinamą informaciją, klinikos gydytojai receptus galės pratęsti per vieną darbo dieną. Kaip įprasta, recepte bus nurodoma veiklioji vaisto medžiaga.

Šiuo metu „Dimedic“ klinika gali pratęsti odos ligų, alergijų, seksualinės sveikatos ir bendrosios asmens sveikatos susirgimams gydyti skirtus vaistus. Ateityje planuojama aprėpti daugiau šeimos medicinos sričių, išskyrus tas, kurioms gydyti būtini raminamieji arba nuskausminamieji vaistai. Klinikoje taip pat nėra galimybės prasitęsti kompensuojamųjų vaistų receptus.

Lietuvoje „Dimedic“ klinikai suteiktos visos būtinos licencijos nuotolinėms medicinos paslaugoms teikti ir šeimos gydytojo kabineto veiklai vykdyti. Joje šiuo metu dirba trys gydytojai ir bendrosios praktikos slaugytoja. Analogiškas telemedicinos paslaugas „Dimedic“ klinikos teikia ir kitose Europos šalyse – Vokietijoje, Lenkijoje bei Jungtinėje Karalystėje.

Užsakymo nr.: PT_87662747