Uždaras kompleksas „Palangos šilas“ tenkina skirtingus įvairių gyventojų poreikius. Daugeliui labai svarbi jo vieta. „Palangos šilo“ gyventojai čia randa ramybę gamtos apsuptyje. Statomas namas ribojasi su už langų ošiančiu pušynu. Tai garantuoja, kad jūsų langai ir ateityje žvelgs į linguojančias pušis. Beje, kvartalo plėtotojai jo teritorijoje esančiame miškelyje suprojektavo rekreacinį parką su pasivaikščiojimo takais, mažąja architektūra, lauko sporto kompleksu ir apšvietimu. Pasivaikščiojimo takai bus įrengti ir vidiniame kieme. Visa teritorija aptveriama, o į ją pėstiesiems bus galima patekti per rakinamus vartelius, automobiliams – per pakeliamą užtvarą.

Butai pagal poreikius

Tačiau, matyt, įsigyjančiam būstą Palangoje labai svarbi jūra. Ją „Palangos šilo“ gyventojai dviračiu pasieks vos per 7 minutes, o ir pėstute 1,8 km nužingsniuos greičiau nei per 25 minutes. Nuolatiniams gyventojams ne mažiau svarbu, kad 300–500 m spinduliu veikia kelios didelės parduotuvės, vaistinės, yra mokykla, lopšelis-darželis, taip pat netoliese naujoji autobusų stotis, baseinas, poliklinikos, bankas, maldos namai, kurorto centras bei Palangos turgus.

"Palangos šilas"

„Dėl tokios patogios susisiekimo vietos statomame komplekse butus nuolatiniam gyvenimui perka Palangos bei buvę Klaipėdos gyventojai, juos taip pat „atrado“ tie, kuriems reikia saugaus ir erdvaus būsto darbostogoms su šeima ar nori nuosavo buto poilsiui, kurį kitu laiku galėtų nuomoti ir jis „dirbtų“ jam. Iš viso siūlome 9 skirtingų funkcionalių planų 1–4 kambarių butus, – pasakoja „Palangos šilo“ projekto vadovas Egidijus Pažarauskas. – O dabar statomame antrajame name sulaukiame ir dar vienos būsimų gyventojų grupės: analizė parodė, kad Palangoje trūksta būstų, kurie pritaikyti senjorams ar turintiems judėjimo problemų, žmonėms su negalia. Todėl naujasis namas įrengiamas su erdviu liftu, durys ir balkonai tokio pločio, kad žmogus savarankiškai galėtų judėti su neįgaliojo vežimėliu.“

Pastoviam gyvenimui dažniausia įsigyjamas 60–100 kv. m butas. Beje, didelė dalis tokių gyventojų atsikelia iš Klaipėdos, kur ir toliau lieka dirbti. Kvartalas „Palangos šilas“ kuriasi netoli Klaipėdos plento, todėl uostamiestis iš čia automobiliu pasiekiamas greičiau nei per 30 minučių.

Dėl ramios vietos, gerų komunikacijų, saugumo ir kitų minėtų privalumų „Palangos šilo“ 30–60 kv. m butus dažniausia renkasi tie, kurie atrado darbą iš „bet kur“, o taip pat gali derinti darbą biure su darbu namuose prie jūros.

Dėl patogios vietos, netoli nuo miesto centro ir visų jo teikiamų malonumų, 30–60 kv. m „Palangos šilo“ butai įsigyjami ir kaip antri namai bei investicija. Kai juose nesiilsi savininkai, būstai nuomojami poilsiautojams, kurie pastaraisiais metais poilsį dažnai derina su darbu. Palanga jau tapo ne tik vasaros kurortu, čia darbostogoms atvykstama bet kuriuo metų laiku, o butai su visais patogumais geroje vietoje tokiems darbuotojams labai patrauklūs.

Pastebėta, kad mažiausius butus – 30–54 kv. m – taip pat dažniausia renkasi besiruošiantieji į pensiją bei senjorai. Jiems ar jų artimiesiems svarbu, kad statomas „Palangos šilo“ antras namas iš karto pritaikomas žmonėms su judėjimo negalia. Jie savarankiškai dideliu liftu ir per plačias duris gali pasiekti savo butą, išvažiuoti į erdvų balkoną ar terasą, kuriuos turi kiekvienas butas, o taip pat judėti pėsčiųjų takais, kurie vingiuos komplekso teritorijos miškelyje. Beje, jiems ne mažiau svarbu, kad vos už kelių šimtų metrų galima pasiekti prekybos centrus, polikliniką, maldos namus.

Saugi ir kokybiška ramybė

E. Pažarauskas teigia, kad apie 80 proc. įsigyjančių butus yra nuo 35 iki 45 metų amžiaus, o dėl jų dažniausiai teiraujasi moterys. Jis juokauja, kad, matyt, tai sprendimų priėmėjos, kurios ir lemia, kokį butą ir kur įsigyti. Dažniausia naujo buto pirkėjas, kaip minėta, jau gyvena pajūryje, o kita didelė dalis – Kauno ir Vilniaus, bei kiek mažiau – netolimų pajūriui miestų gyventojai.

"Palangos šilas"

Visų gyventojų ramybę saugos aptverta komplekso teritorija su rakinamais varteliais ir pakeliamu kelio užtvaru, pasikalbėjimo įrenginiai prie durų, šviestuvai visoje teritorijoje.

Ir nuolatiniams gyventojams, ir būstą perkantiems tik poilsiui ar darbostogoms įrengiamos automobilių stovėjimo aikštelės teritorijoje arba su pakeliamais vartais po namu. Norintiems saugoti sezoninius daiktus, dviračius ir pan. cokoliniame namo aukšte siūloma įsigyti 2,5–3,5 kv. m sandėliukus.

„Dar projektuodami „Palangos šilo“ namus didelį dėmesį skyrėme statybos ir statybinių medžiagų kokybei, konstrukciniams ir technologiniams sprendimams. Pavyzdžiui, konstrukciniai sienų tarp butų sprendimai užtikrina geresnį akustinį komfortą, architektūrą priderinome prie supančios miško aplinkos, fasadų apdailai naudojame medžiagas, kurios pritaikytos pajūrio klimatui, ant namo, jei gyventojai pritars, suplanuota įrengti saulės elementus, kurių surinkta energija padengtų bendro naudojimo erdvių elektros sąnaudas“, – teigia E. Pažarauskas.

"Palangos šilas"

Kadangi statomas 5 aukštų pastatas yra aukštos energinės naudingumo klasės, kompleksiniai sprendimai garantuoja, kad jame esantys butai bus šilti ir jaukūs su mažomis energijos sąnaudomis. Pavyzdžiui, kolektorinė šildymo sistema leis kiekvienam gyventojui individualiai pasirinkti tinkamą patalpų temperatūrą.

Komplekso „Palangos šilas“ antrajame name jau galima įsigyti butus su daline apdaila. Namą planuojama baigti statyti po metų, 2022 m. pabaigoje. Jį stato bendrovė „Palanga City“, kuri nekilnojamojo turto projektus plėtoja nuo 2006 m. „Palanga City“ yra „ENG grupės“, vystančios energetinius projektus Lietuvoje ir Europoje, antrinė bendrovė.

Užsakymo nr.: PT_87655217