„Tiketa“ savo veiklą pradėjo 2004 metų vasarą ir buvo pirmoji šalyje įdiegusi naujos kartos bilietų platinimo būdus, pristatė elektroninio bei mobilaus bilieto sistemas ir greitai tapo bilietų platinimo rinkos ekspertais. Prieš pandemiją, „Tiketa“ aptarnaudavo daugiau nei 10 tūkstančių renginių ir parduodavo virš 1 milijono bilietų per metus.

„Labai džiugu, kad per 17 metų „Tiketa“ taip išaugo ir per tą laiką dirbo su tiek daug įvairiausių renginių – ar tai būtų muzika, teatras, cirkas, sportas, ar dar kitokio formato renginys. Kiekvienas iš mūsų galėtų išsirinkti savo mėgstamiausius renginius, tuo metu man asmeniškai labiausiai įsiminė pirmasis „Cirque du Soleil“ pasirodymas Lietuvoje, Europos krepšinio čempionatas bei Lenny Krawitzo ir grupės „Metallica“ koncertai“, - mintimis dalinosi bendrovės „Tiketa“ vadovas Andrius Žiauberis.

„Nuostabu, kad galime prisidėti prie šalies renginių rinkos klestėjimo, bet taip pat labai smagu matyti, jog, per paskutinius kelerius metus smarkiai išplėtę savo pasiūlą, šiandien savo svetainės lankytojams galime pasiūlyti ir keliones, pramogų kuponus, muziejų bilietus ar net žvejybos leidimus“, - pridūrė A. Žiauberis.

1. Europos krepšinio čempionatas 2011

Prieš 10 metų Lietuvoje vyko didžiausias renginys šalies krepšinio istorijoje – Europos čempionatas. Tai buvo pirmosios Senojo žemyno krepšinio pirmenybės, kuriose varžėsi ne 16, o 24 komandos, todėl šešiuose Lietuvos miestuose per 19 dienų laikotarpį iš viso sužaista net 90 rungtynių. Per pirmąją šio turnyro bilietų pardavimo valandą sulaukta net 2 milijonų užklausų, tuo metu per pirmąsias dvi išankstines prekybos dienas parduota net 50 tūkstančių bilietų, kurių vertė siekė 2,9 milijonų eurų. Tai buvo didžiausias renginys „Tiketa“ istorijoje – iš viso parduota net 158 tūkstančiai bilietų.

2. „Metallica“

Net prieš 40 metų Jungtinėse Amerikos Valstijose susikūrusi grupė „Metallica“ 2010 metais pirmą kartą apsilankė Lietuvoje. Trankiojo metalo grupė Vilniaus „Avia Solutions Group“ arenoje ketino surengti vieną koncertą, tačiau daugiau nei 10 tūkstančių bilietų buvo išparduoti per kiek daugiau nei mėnesį, todėl „Metallica“ mūsų šalies sostinėje pasirodė dukart. Tai buvo pirmasis atvejis Lietuvos koncertų istorijoje, kuomet iki renginio datos likus daugiau nei keturiems mėnesiams, parduoti visi bilietai į didžiausią areną.

3. „Cirque du Soleil“

Garsiausia pasaulyje cirko trupė „Cirque du Soleil“ pirmą kartą Lietuvoje apsilankė dar 2011 metais su įspūdingąja „Saltimbanco“ programa. Vėliau „Saulės cirkas“ mūsų šalies sostinėje lankėsi dar keturis kartus su pasirodymais „Alegria“, „Quidam“, „Varekai“ ir „Toruk“, kuriuos Lietuvoje pamatė beveik 100 tūkstančių žiūrovų. Sulig kiekviena nauja programa Vilniuje buvo mušami populiarumo rekordai, dėl to cirkas kaskart turėjo ir papildomų pasirodymų. Kitais metais „Cirque du Soleil“ vėl išvysime Lietuvoje – kovo mėnesį jie Vilniaus „Avia Solutions Group“ arenoje surengs unikalųjį „Corteo“ šou.

Cirque du Soleil pasirodymas

4. „Išvarymas“

Nuo 2011 metų rodomas Lietuvos Nacionalinio dramos teatro spektaklis „Išvarymas“ yra vienas sėkmingiausių mūsų šalies teatro pasirodymų ir pats populiariausias LNDT spektaklis. Pagal Mariaus Ivaškevičiaus pjesę Oskaro Koršunovo sukurto spektaklio bilietai kasmet būdavo kaip mat išgraibstomi, todėl nuo 2018 metų spektaklis persikėlė į arenas ir tapo pirmuoju tą padariusiu spektakliu Lietuvoje.

5. „Depeche Mode“

2018 metais britų grupė „Depeche Mode“ Lietuvoje koncertavo jau ketvirtą kartą, o Vilniaus „Avia Solutions Group“ arenoje – antrąkart. Šis koncertas populiarumu pranoko pirmąjį „Depeche Mode“ pasirodymą Lietuvos sostinėje, o taip pat tapo ir pačiu sėkmingiausiu bendrovės „Tiketa“ istorijoje, nes pasirodymą Vilniuje stebėjo beveik 13,5 tūkst. žiūrovų.

Renginys

6. Jazzu ir Leon Somov

Vienas sėkmingiausių pastarųjų laikų Lietuvos scenos duetas „Leon Somov & Jazzu“ po dvylikos kartu praleistų metų priėmė sprendimą skirtis ir sutelkti dėmesį į savo solines karjeras, todėl 2018 metais nutarė padėkoti savo fanams surengdami atsisveikinimo turą „Game Over“ (liet. Žaidimas baigtas). Įspūdingas paskutinis dueto koncertinis turas pasižymėjo jautrumu, o atlikėjus pamatyti susirinko pilnutėlės arenos.

7. Mantas Stonkus ir Mantas Katleris

2016 metais humoristai Mantas Stonkus ir Mantas Katleris užsimojo padaryti tai, ko Lietuvoje dar niekas nebuvo daręs – surengė „stand-up“ komedijos turą po didžiausias šalies arenas pavadinimu „ManTaiVienodai“. „Kurti ant scenos mėgstamiausią savo žanrą ir dar surinkti pakankamai žmonių penkioms arenoms – tikras svajonės išsipildymas“, – turui besibaigiant teigė Mantas Stonkus. Pirmasis turas buvo toks sėkmingas, jog vėliau buvo surengti ir dar trys turai – „ManTaiGeriau“, „MantaiKieme“ ir „MantaiKurorte“.

8. Ed Sheeran

Pirmasis ir kol kas vienintelis britų žvaigždės Edo Sheerano pasirodymas Lietuvoje įvyko 2015 metų vasario mėnesį, kuomet charizmatiškojo atlikėjo pamatyti gyvai Vilniaus „Avia Solutions Group“ arenoje susirinko virš 10 tūkstančių žiūrovų. Galimybe išvysti gausybę prestižinių muzikos apdovanojimų laimėjusį E. Sheeraną mūsų šalyje norėjo labai daug žmonių – į koncertą buvo parduoti beveik visi bilietai.

9. „Comic Con“

Kalbant apie įsimintiniausius „Tiketa“ renginius, negalima nepaminėti ir dar sąlyginai nauju, bet jau legendiniu tapusio „Comic Con Baltics“. Tai didžiausias kasmetinis populiariosios kultūros renginys, kuriame susipina Holivudo, kompiuterinių žaidimų, komiksų, meno ir fotografijos pasauliai. Vilniuje vykstančiame renginyje lankėsi tokios žvaigždės, kaip Kevinas McNally („Karibų piratai“), Johnas Rhys-Daviesas („Žiedų Valdovas“), Ianas Beattie („Sostų karai“) ir daug kitų žinomų Holivudo veidų.

10. Gytis Paškevičius

2011 metais Gytis Paškevičius tapo pirmuoju Lietuvos atlikėju, surengusiu turą visose didžiausiose šalies arenose. Žiūrėdamas į susirinkusių žmonių jūrą atlikėjas tuomet sakė: „Ar jūs žinote, kur yra rojus? Jis yra čia“. Pilnutėles arenas surinkę Gyčio Paškevičiaus pasirodymai buvo pirmieji tokio dydžio koncertai Lietuvos atlikėjų tarpe ir paklojo kelią kitų mūsų šalies dainininkų turams po arenas.

11. Pasaulio ledo ritulio čempionatas

Nors ledo ritulio negalėtume priskirti populiariausių sporto šakų Lietuvoje sąrašui, bet 2014 metais Vilniuje vykęs Pasaulio ledo ritulio čempionatas mušė lankomumo rekordus. Per turnyro savaitę ledo rūmais virtusioje Vilniaus „Avia Solutions Group“ arenoje apsilankė daugiau nei 40 tūkst. žiūrovų, o paskutines rungtynes tarp Lietuvos ir Kroatijos rinktinių stebėjo rekordinis 7,5 tūkst. žiūrovų skaičius.

12. Marijonas Mikutavičius

Nors antru mūsų tautos himnu tapusios dainos „Trys milijonai“ autorius Marijonas Mikutavičius pasirodymus Lietuvos arenose rengia nuo 2013 metų, sėkmingiausias dainininko turas įvyko 2019 metais ir vadinosi „Ore“. Unikalia koncerto koncepcija tada žiūrovus nustebinęs atlikėjas dėl pasirodymo turėjo įveikti aukščio baimę, nes „Ore“ buvo ne tik turo pavadinimas, bet ir M. Mikutavičius šio pasirodymo metu.

13. Karklės festivalis

„Karklė“ yra vienas populiariausių muzikos festivalių Lietuvoje. Nuo 2010 metų mūsų šalies pajūryje rengiamame ir kelias dienas vykstančiame festivalyje koncertuoja atlikėjai iš Lietuvos ir užsienio, o vien per pirmus šešerius festivalio metus čia pasirodė net 265 skirtingi atlikėjai ir grupės.

14. „Urvinis Žmogus“

Kalbant apie sėkmingiausius renginius, negalima nepaminėti jau 16 metų rodomo „Idioteatro“ spektaklio „Urvinis žmogus“, pasakojančio apie vyrų ir moterų skirtumus. Iš koto verčianti komedija kasmet sulaukia daug žiūrovų dėmesio, rengia pasirodymus įvairiuose Lietuvos miestuose, tuo metu Vilniuje vyksta buvusiame „New York“ klube (dabar – klubas „Legendos“), ką drąsiai galima vadinti šio spektaklio namais.

15. Kylie Minogue

2011 metais Lietuvą pirmą kartą aplankė ir viena populiariausių Australijos pop žvaigždžių Kylie Minogue. Atlikėja į Vilnių atvyko su 45 žmonių komanda ir unikalia pirmą kartą naudojama širdies formos scena. Įdomu tai, kad Kylie Minogue koncerto scena, speciali įranga ir dalyvių drabužiai kainavo tiek pat, kiek buvo investuota į tuometinės Vilniaus „Siemens" arenos, kurioje vyks koncertas, statybas. Visas popžvaigždės pasirodymas buvo vertinamas 63 milijonais litų.

16. „KOK Classic“

Nuo 2009 metų Lietuvoje vykstantys „King of Kings“ mišrių kovos menų turnyrai smarkiai prisideda prie kovinių sportų populiarinimo tiek mūsų šalyje, tiek už jos ribų. Per 12 veiklos metų įvairiose Europos šalyse jau surengta virš 50 renginių, tuo metu vienas sėkmingiausių renginių įvyko 2019 metų rudenį Vilniuje.

17. Bryan Adams

Kanados roko legenda Bryanas Adamsas pirmą kartą Lietuvą aplankė dar 2007 metais, tačiau po penkerių metų, prieš koncertuodamas Latvijos sostinėje Rygoje, prisiminė apie jį šiltai priėmusius lietuvius, todėl į savo įtemptą koncertinį turą įspraudė ir Lietuvos sostinę. Antrasis kanadiečio koncertas Vilniuje buvo dar didesnis ir sėkmingesnis, o rasti vietos pasistatyti automobilį šalia „Avia Solutions Group“ arenos tą vasaros vakarą buvo nelengva užduotis.

Užsakymo nr.: PT_87648921