„Švyturys BHouse“ – Klaipėdos Niujorku tituluojamas gastrobaras, įsikūręs pačioje senamiesčio širdyje, ruošiasi tikram lankytojų antplūdžiui. Šios vietos šeimininkai – Martyna Feser ir Raimondas Baublys – tikisi dar geresnio sezono nei pernai.

„Klaipėda iki šiol nėra gavusi kurorto statuso, todėl natūraliai renkantis atostogų kryptį pirmiausiai į galvą šauna Nida arba Palanga. O visai be reikalo! Klaipėda turi labai daug, ypač spalvingą gastronominį žemėlapį ir turtingą aludarystės istoriją. Mes didžiuojamės būdami šios kultūros dalimi ir kviečiame lietuvius iš arčiau pažinti tai, ką sugebame geriausiai – meistriškai kurti naujus alaus skonius ir derinti juos su gardžiausiais patiekalais” – sako gastrobaro šeimininkai.

Įkūrėjai tikina, kad alternatyvų „Švyturio BHouse“ Lietuvoje nėra – viename pastate susijungia išskirtinė alaus darykla, renginių erdvė, gastrobaras ir parduotuvė, todėl po vienu stogu kiekvienas lankytojas gali rasti daugybę skirtingų patirčių.

„Jeigu reikėtų trumpai apibūdinti, kas mes, tai vaizdžiai pasakyčiau, kad esame Klaipėdos Niujorkas. Iš tiesų, pirmą kartą čia apsilankę žmonės tiesiogine ta žodžio prasme tiesiog išsižioja! Kas čia dar nebuvo, tiesiog privalo sužinoti, kokią nuostabą ji kitiems suteikia! Ir visai nebereikalo – tai visiškai naujas pastatas, sukurtas bendradarbiaujant su geriausiais dizaineriais, semiantis pavyzdžių tiek iš Bruklino, tiek iš Londono. O net jeigu čia jau buvote, šį sezoną pažadame nustebinti naujienomis – karantino metu tikrai nemiegojome: atnaujinome meniu, turime naujo alaus, su geriausiais šefais ieškojome naujų skonio dermių. Pažadam nustebinti“, – teigia įkūrėjai.

Nusikelti į Niujorką galima Klaipėdoje: „Švyturys BHouse“ žada tikrą vasaros sezono bombą

Svarbiausias „arkliukas“ – alaus ir maisto dermė

Gastrobaras alkanų tikrai nepaliks, mat svarbiausias „Švyturys BHouse“ įkūrėjų uždavinys – maisto ir alaus skonio deriniai. Martyna Feser ir Raimondas Baublys tikina, kad kulinariniame pasaulyje alus nepelnytai slepiasi vyno šešėlyje. Tačiau gastrobaro šeimininkai tikina, kad jų komanda pasiruošusi pakeisti šią nusistovėjusią nuomonę ir savo klientams paruošė net 18 skirtingų užkandžių bei alaus rūšių kombinacijų.

„Vienas patiekalas“ – tai ne mūsų gastrobaro konceptas, nes mes turime daug skirtingo alaus, todėl neišvengiamai norime pasiūlyti užkandžių, kurie kiekvieną tą rūšį papildytų. Ir iš tiesų, kiekvienas alaus skonis gali turėti sau tobulą maisto porą. Kiekvieną kartą ragaudami naują maisto patiekalą suprantame, kad gurkšnis alaus užpildo trūkstamas skonių grandis ir suderinus juos kartu išgauni geriausią skonio kombinaciją. Pavyzdžiui, šokoladinis pyragas tobulai dera su tamsiu alumi, o riebi kiauliena puikiai atsveriama rūgštaus alaus skonio“, – tikina vietos šeimininkai.

Negana to, visą vasarą garsiausi Lietuvos virtuvės meistrai drauge su alaus someljė Jonu Lingiu kvies į gurmaniškas maisto ir alaus derinimo keliones.

„Švyturys BHouse“ – Klaipėdos renginių sostinė

Nors karantinas baigėsi visai neseniai, „Švyturys BHouse“ tinklelis visiems savaitgaliams praktiškai užpildytas renginiais ir koncertais. Vienas laukiamiausių – aludarių dienos festivalis, vyksiantis liepos 17 d.

„Šis vienos dienos festivalis vyks „Švyturys BHouse“ teritorijoje, kurioje išdygs 3 muzikos scenos. Alternatyvios muzikos gerbėjai išgirs „Solo Ansamblio“, „Free Finga“, „Garbanoto“, „Flash Voyage“, „Baltojo Kiro“, „Planeta Polar“ ir kitų žinomų muzikantų pasirodymus. Taip pat stand-up komedijos pasirodymus surengs „Šventinis Bankuchenas“ bei Markas ir Viktoras. Be to, festivalyje bus galima paragauti įvairiausių pasaulio virtuvių maisto ir sudalyvauti ekskursijose po daryklą“, – teigia kūrėjai.

Nusikelti į Niujorką galima Klaipėdoje: „Švyturys BHouse“ žada tikrą vasaros sezono bombą

Taip pat visą vasarą daryklos patalpose viešės MO muziejaus paroda „Iš tos operos“. „Švyturys BHouse“ įrengtoje ekspozicijoje galima pamatyti operos užkulisius, sužinoti „Vilnius City Opera“ dešimtmečio istorija, atrasti operų istorijas ir išgirsti jų legendines ištraukas, pamatyti tikras spektaklių scenografijos detales, susipažinti su solistų asmenybėmis. Be to, visą vasarą „Švyturys BHouse“ vyks ir papildomų renginių, skirtų šiai parodai su operos solistų pokalbiais bei gyvais pasirodymais. Būsimų svečių sąraše: Jeronimas Milius, Rafailas Karpis, Jovita Vaškevičiūtė, Ieva Prudnikovaitė ir kiti.

Alaus kultūros ambasada – Klaipėdos širdyje

Nemažiau svarbi „Švyturys BHouse“ identiteto dalis – alaus kultūros pažinimas. Čia įsikūrusi alaus darykla, po kurią nuolat vyksta ekskursijos, organizuojamos degustacijos, suteikiama galimybė iš arčiau susipažinti su visu šio gėrimo kūrybos ir gamybos procesu.

„Mes savo daryklos aludarį vadiname menininku – juk alaus gamyba yra tikrų tikriausias menas, su kuriuo kviečiame susipažinti visus lankytojus. Ir tam visai nebūtina iš anksto rezervuoti vietos ekskursijai. Norime, kad žmonės būtų netikėtai nukelti į trumputes ekskursijas ar bet kuriuo metu galėtų išgirsti įdomiausių istorijų. Pavyzdžiui, sėdi svečiai, vakarieniauja, netikėtai prieina barmenas ir pasiūlo trumpą penkiolikos minučių ekskursiją po daryklą, kuri yra jiems tiesiog už nugaros. Tai išties unikali galimybė, kurių Lietuvoje vargiai surasi“, – teigia gastrobaro šeimininkai.

„Švyturys BHouse“ įsikūręs Klaipėdos senamiestyje, Kūlių Vartų g. 7. Daugiau informacijos apie būsimus renginius, degustacijas ir veiklas ieškokite: https://www.svyturysbrewery.lt/

Užsakymo nr.: PT_87642585