Pasak europarlamentaro, vietą savo biurui Vakarų Lietuvoje jis pasirinko neatsitiktinai.

„Visų pirma, tai Palangos, kuri vasarą tampa visos šalies kultūros centru, širdis. Nors žmonės prie jūros atvyksta pailsėti, tačiau jie čia tikrai ne dykaduoniauja. Įprasta, kad atostogaujant susitinkama su įvairiais žmonėmis ir priimami labai svarbūs sprendimai. Antra, biuras įkurtas Signatarų alėjoje. Tai – irgi neatsitiktinumas, nes Palangos progimnazijoje mokėsi net keturi iš 20 Vasario 16-osios akto signatarų: Antanas Smetona, Jurgis Šaulys, Kazimieras Steponas Šaulys ir Steponas Kairys. Be to, savo biurui atidaryti pasirinkau liepos 2-ąją, dieną, kurią prieš 40 metų susipažinau su savo žmona Aldona. Jei iki šiol tai buvo tik mudviejų asmeninė šventė, šiemet norėčiau šiuo džiaugsmu pasidalinti ir su bendražygiais“, - biuro atidarymo proga kalbėjo prof. L. Mažylis.

Europos Parlamento narys iki šiol turėjo biurą Vilniuje ir Kaune. Biuras Palangoje – trečias. L. Mažylis išsyk perspėjo, kad čia lankytojų priiminėti kasdien tikrai neturės galimybės, bet tikrai atvyks, jei bus paliesti aktualūs aplinkosaugos ar Baltijos jūros ir jos pakrantės taršos ar tvaraus turizmo klausimai.

„Atidaryti biurą, kuris būtų atviras visuomenei, kaip EP narys Vakarų Lietuvoje norėjau jau kurį laiką, bet pandemija šiek tiek pakoregavo planus, todėl džiaugiuosi pagaliau galėdamas visus pakviesti į atidarymo šventę. Palangos miestas yra ta erdvė, kurioje vasarą galima susitikti su daugeliu žmonių ne tik iš Palangos, o ir iš Vilniaus, kitų didmiesčių...“

Pristatydamas autentiškų Signatarų parašų parodą L. Mažylis pabrėžė, kad joje eksponuojami ne po Vasario 16-osios aktu likę parašai, o įvairiais jų gyvenimo laikotarpiais įvairiuose dokumentuose padėti parašai.

„Viskas prasidėjo, kai aš privačiame šeimos archyve radau keletą signatarų autografų. 2015 m., artėjant Vasario 16-osios šimtmečiui, manydamas, kad pats aktas negrįžtamai prarastas, nusprendžiau „sukonstruoti“ visų signatarų parašus po aktu. Naiviai tikėjausi, kad iki 2018-ųjų lengvai surinksiu visų dvidešimties. Tačiau jau 2021 m., o dviejų parašų, dr. Jurgio Šaulio ir bankininko Juozo Vailokaičio, kaip trūko, taip trūksta. Kitus surinkau, kai kuriuos labai sunkiai. Stepono Kairio, Aleksandro Stulginskio, Jono Vileišio net ieškoti nereikėjo, jie buvo mano šeimos archyve. Kitus surinkti kainavo nemažai vargo. Keli atsirado kolekcininkų rinkose, kiti – privačiose erdvėse. Daugiausia – Lietuvoje. Tik vieną, Petro Klimo laiškus, kiti kolekcininkai rado Prancūzijos antikvariatuose. Paskutinysis įsigytas – Antano Smetonos knyga su jo paties autografu. Išskirtinė Alfonso Petrulio parašo istorija. Taip atsitiko, kad Pivašiūnų klebonijoje buvo krikštijamos mano anūkės. Žinodamas, kad A. Petrulis savo laku buvo Pivašiūnų klebonas, paklausiau dabartinio klebono, gal jis žino pas kurį nors parapijietį esant kokį nors A. Petrulio pasirašytą dokumentą. Man pasiūlė tiesiog užlipti į klebonijos antrą aukštą ir pasirausti po dokumentus, kurie nėra klebonijos turtas. Tena radau katalikiškos Ūkininkų sąjungos 1911 m. iždininko, kuriuo buvo A. Petrulis, pasirašytą dokumentą. Kiekvienas iš čia eksponuojamų parašų yra įdomūs“ – pasakojo L. Mažylis.

2019-aisiais L. Mažylis buvo išrinktas į Europos Parlamentą.

Užsakymo nr.: PT_87622117