„Tokio formato kino seansai JAV iš tiesų buvo ir tebėra labai populiarūs, tai savotiška JAV kultūros dalis, todėl ir mes, rengdami Nepriklausomybės minėjimo šventę, nutarėme pakviesti svečius į unikalią patirtį. Oro uosto lokacija dėkinga ne tik dėl to, kad pandemijos metu jau buvo išbandžiusi „drive-in“ renginius, bet ir dėl simbolinės reikšmės, kviečiančios leistis į svaigų skrydį. Mūsų svečiai galės „pakeliauti“ po Filadelfiją, mat būtent ten 1776 m. liepos 4-ąją trylikos britų kolonijų atstovai paskelbė Nepriklausomybės deklaraciją. Kitaip tariant, mūsų minėjimo metu bus tikrai daug JAV simbolikos“, – pasakoja Amerikos verslo rūmų vykdančioji direktorė Živilė Sabaliauskaitė.

Amerikos verslo rūmai JAV nepriklausomybės minėjimą, kuris tradiciškai švenčiamas liepos 4-ąją, Vilniuje rengia jau 21-ą kartą. Pasak Ž. Sabaliauskaitės, šventės Lietuvoje kasmet būna ypatingos ir suburia didelę politikų, verslininkų, meno atstovų bei su JAV įvairių ryšių turinčių žmonių bendruomenę. Šiemet kviestinė publika mėgausis filmu visai šeimai apie neatskiriamą nuo JAV sportą – beisbolą, klausys grupės „The Roop“ koncerto, stebės Lietuvos kariuomenės orkestro, JAV jūrų pėstininkų bei NATO naikintuvų pasirodymus ir mėgausis kitomis pramogomis.

 Vezuvijaus ir Graikiška picos

Amerikos verslo rūmų atstovės teigimu, JAV Nepriklausomybės dienos minėjimo renginiai Vilniuje jau ne vienerius metus neoficialiai vadinami renginiais rekordininkais. Prieš keletą metų, minėdami šventę Verkių parke, organizatoriai fiksavo ilgiausią dešrainių eilę, tuosyk svečiams buvo išdalinta net 1500 dešrainių. Praėjusiais metais, šventę perkėlus į Gedimino prospektą ir surengus išskirtinį amerikietišką paradą, pasiektas naujas šalies rekordas – didžiausia vienos užsienio šalies vėliavų eisena. Šiemet kino vakaro metu organizatoriai taip pat ketina pasistengti ir pasiekti net du rekordus.

„Šventėje dalyvaus apie 200-300 automobilių, visi jie turės amerikietiškos atributikos, todėl, tikimės, kad tai taps didžiausia vienoje vietoje JAV detalėmis pasipuošusi mašinų virtinė. Ir tai dar ne viskas. Renginio dalyviai bus vaišinami picomis – žiūrėti filmą ir užkandžiauti pica yra ne amerikietiškas stereotipas, o tradicija, todėl renginio metu ją būtinai išlaikysime. Maža to, panašu, kad tai atneš ir rekordą, mat tiek picų išdalinti vienu metu kol kas dar niekam nepavyko“, – intriguoja organizatoriai.

Rekordinį kiekį picų pagamins ir svečiams dalins restoranų tinklas „Čili pica“. Pasak įmonės direktorės Sandros Stankevičiūtės, restoranų patirtis šioje srityje ir patyrusių picajolų įgūdžiai su iššūkiu leis susitvarkyti be vargo.

 Čili Pica direktorė Sandra Stankevičiūtė

„Meistrai dirbs pilnu pajėgumu idant svečiai vienu metu galėtų mėgautis šviežiomis, ką tik iškeptomis picomis. Skonių prasme sieksime kaip įmanoma labiau priartėti prie amerikietiško standarto. Pastaraisiais metais JAV diktuoja daugybę gastronominių madų, kurios nesunkiai skinasi kelią ir mūsų restoranuose“, – sako S. Stankevičiūtė.

Beje, Amerikos verslo rūmų atstovės teigimu, amerikiečiai per metus suvalgo neįprastai didelį picų kiekį – apie 3 milijardus, tuo tarpu „Čili pica“ skaičiavimais, Lietuvoje šis skaičius nestipriai perkopia 3 milijonų kiekį.

Užsakymo nr.: PT_87596125