Išsamiau apie naują metodą papasakojo klinikos gydytojas oftalmologas Povilas Stirbys ir jo kolega Andrej Radzko, klinikoje atliekantys lazerinės regėjimo korekcijos operacijas.

 Gydytojas oftalmologas A. Radzko

Geriausias šios naujovės pristatymas Lietuvos visuomenei yra puikūs pacientų regėjimo rezultatai po atliktų operacijų, naudojant JAV sukurtą lazerinės regėjimo korekcijos metodą. Tai patvirtina ir Vakarų Europoje atlikti tyrimai, kurie nustatė statistiškai reikšmingą bendros regėjimo kokybės pagerėjimą, netgi lyginant ją su pacientų matymo rezultatais prieš operaciją, dėvint akinius ar kontaktinius lęšius.

 Gydytojas oftalmologas P. Stirbys

Galimybė itin tiksliai išmatuoti akies ragenos struktūrą suteikia sistemai „Contoura Vision“ didžiulį pranašumą. Lazerinės regėjimo korekcijos metodas „Provisum LASIK 3D“ su naujausia lazerių sistema daugiausia remiasi programinės įrangos naudojimu, kuri sukuria individualius topografinius žemėlapius su 100 000 ragenos taškų analize, nustatant reikšmingas jos pakitimų vietas. Gauti aberometrijos duomenys analizuojami, naudojant dirbtinio intelekto elementus, kad būtų nustatyta normali akies optika. Šie principai taip pat naudojami astigmatizmo laipsniui ir ašiai įvertinti, kurio koregavimas atliekamas pirmiausia greta regėjimo korekcijos su sferiniu defokusavimo indeksu. Galimybė vienu metu neutralizuoti visas astigmatizmo priežastis ir ragenos pažeidimus leidžia padidinti ir žmogaus regėjimo aštrumą, ir regos kokybę. Normalizavus topografines akies ragenos savybes, dingsta matomo vaizdo iškraipymai, blankumas ir kontrasto sumažėjimas, todėl pacientui po operacijos sugrąžinamas geras regėjimas.

 Klinika „Naujas regėjimas“

Pažangi diagnostinė įranga, naujausios kartos eksimerinių lazerių sistemos ir, žinoma, didžiulė klinikoje „Naujas regėjimas“ dirbančių specialistų patirtis lemia tai, kad čia ne tik sėkmingai atliekamos standartinės lazerinės regėjimo korekcijos operacijos, bet ir užtikrinamas jų saugumas bei itin tiksliai numatomas rezultatas. Tai galimybė matyti gerai ir net puikiai (vienetui ir daugiau), naudojant naujus individualius lazerio veikimo algoritmus.

 Operacinė, klinika „Naujas regėjimas“

Šios technologijos pacientui suteikia dar didesnį regėjimo komfortą, vairuojant automobilį ar dirbant kompiuteriu, užtikrina greitesnį sveikimą po operacijos ir, žinoma, leidžia jaustis ramiai dėl operacijos rezultato bei regėjimo kokybės.

Daugiau informacijos rasite www.eyes.lt

Užsakymo nr.: PT_87543251