Vitaminus ne tik saugo, bet ir gamina

Dažniausiai per daug nesigiliname į tai, kaip veikia įrenginiai mūsų namuose. Mums pakanka žinoti, kad orkaitėje maistas kepa, nes jį veikia karštis, o skalbyklė drabužius ir skalbiklius suka būgne, kol drabužiai tampa švarūs. Savo ruožtu šaldytuvą suprantame kaip šaldomąjį įrenginį, kuriame maistas ilgiau negenda.

Visgi, kalbant apie šį namų pagalbininką, reiktų sužinoti, kokį ilgą inovacijų kelią nuėjo jo tobulintojai, šiandien galėdami pristatyti technologijas, iš esmės keičiančias požiūrį į produktų laikymą, mitybą bei sveikatą. To pavyzdys – naujoviški Beko šaldytuvai, kurie yra ne tik sumanūs, bet ir tampa nepakeičiamais sąmoningų, modernių vartotojų gyvenimo palydovais.

Juose šiandien įdiegta daugybė novatoriškų technologijų. Viena jų – „HarvestFresh“. Šis unikalus sprendimas skirtas daržovių, vaisių ir uogų šviežumui išsaugoti kuo ilgiau. Nors minėti produktai svarbūs vaikų bei suaugusiųjų mitybai, mėgautis jais ilgą laiką neretai sudėtinga dėl paprastos priežasties. Visus šių gamtos gėrybių vitaminus ir maistinę vertę šaldytuvas išsaugo labai trumpai.

Daržovės, vaisiai ir uogos yra natūralūs. Nuskintos šios gėrybės ir toliau noksta, jose vyksta cheminiai bei biologiniai procesai iki pat to laiko, kol suvalgome. Visa tai susiję su natūraliu saulės ciklu. Ji daržovėse, vaisiuose ir uogose vykdo fotosintezę ir skatina vitaminų gamybą netgi nuėmus derlių. Tačiau, kaip žinome, saulės įprastame šaldytuve nėra. Užsidarius jo durelėms, stoja visiška tamsa, o šviesa patenka tik vėl įrenginį pravėrus.

Taip produktai apšviečiami trumpai, periodiniais impulsais. Daržovės, vaisiai ir uogos šios šviesos nesupranta kaip natūralios, kurią spinduliuoja saulė. Tačiau „HarvestFresh“ technologija, specialiame stalčiuje imituojanti dienos apšvietimą, leidžia produktams ne tik ilgiau išlikti šviežiems, bet ir juose pagausina vitaminų.

Atkuria natūralų gamtos ciklą

Britų produktų kokybės kontrolės, bandymo ir sertifikavimo bendrovė „Interek“ atliko tyrimą su pomidorais, braškėmis, žaliosiomis paprikomis, morkomis, špinatais, petražolėmis, kalendromis, kopūstais, žiediniais kopūstais ir salierais. Visos šios daržovės buvo sudėtos į du specialaus šaldytuvo stalčius. Vieną – šaltą bei tamsų, kitą – imituojantį natūralų paros ciklą, kai saulė tam tikru dienos laiku sukuria įprastas apšvietimo sąlygas.

Tyrimas parodė, kad po 5–7 dienų daržovių laikymo šaltame bei tamsiame stalčiuje A ir C vitaminų kiekis jose gerokai sumažėjo. Tuo tarpu produktai, sudėti ten, kur buvo šalta bei tinkamai sutelkta šviesa, ne tik atrodė šviežesni, bet ir išsaugojo daugiau vitaminų.

Būtent todėl naujoviškuose Beko šaldytuvuose įdiegta „HarvestFresh“ technologija. Ji pritaikyta specialiame daržovių ir vaisių stalčiuje, kuriame pasitelkiama pažangi 3 spalvų apšvietimo sistema, 24 valandas imituojanti natūralų paros ciklą.

Pirmiausia, produktai apšviečiami mėlynai. Ši spalva daržovėms, vaisiams ir uogoms nurodo, kada metas pabusti bei pradėti vykdyti fotosintezę. Tai aušros laikas. Vėliau produktai apšviečiami žaliai, imituojant stipriausių saulės spindulių sklaidos metą – vidurdienį. Paskui šaldytuvo stalčius apšviečiamas raudonai – spalva, kuri palaiko fotosintezę iki sutemų, paruošia produktus nakčiai ir „įjungia“ poilsio režimą. Šis 24 valandų ciklas daržovėms, vaisiams bei uogoms sukuria pačias natūraliausias sąlygas. Todėl produktuose vitaminų ne tik nesumažėja, bet jų kiekis dar padidėja, o šviežios gėrybės šaldytuve išlieka stebėtinai ilgą laiką.

Triskart ilgesnis šviežumas

Kita išskirtinio dėmesio verta Beko naujovė pavadinta „EverFresh+“. Ženklu „Fresh“ pažymėtus modernių šaldytuvų stalčius galima pamatyti dažnai. Jie skirti šviežioms daržovėms ir vaisiams laikyti. Tačiau novatoriška „EverFresh+“ technologija pažengė dar toliau. Ši naujoviškuose Beko šaldytuvuose įdiegta inovacija produktų šviežumą išsaugo iki 3 kartų ilgiau.

„EverFresh+“ stalčius veikia trimis būdais. Pirmiausia, jis užtikrina nuolatinį temperatūros režimą. Tokį, koks yra pats palankiausias daržovėms ir vaisiams laikyti. Tačiau, kaip žinoma, kaskart, atidarę šaldytuvo dureles, viduje esančią temperatūrą sumažiname. Be to, ji moderniuose šaldytuvuose yra skirtinga.

Todėl visada verta atkreipti dėmesį į ant įrenginių lentynų ir stalčių esančius užrašus bei užklijuotus lipdukus. Jie rodo, kaip tinkamai laikyti produktus. Daugybė mokslininkų ir inžinierių atliko ne vieną bandymą, siekdami išsaugoti šaldomo pieno šviežumą. Jų darbas galėtų tapti įkvėpimu produktus laikyti tinkamai, o ne ten, kur yra laisvos vietos.

„EverFresh+“ technologija ypatinga ir dėl tikslaus oro, patenkančio į stalčių specialiais kanalais, bei drėgmės reguliavimo. Ji išsiskiria ir unikalia kameros konstrukcija. Tačiau įsidėmėtina, kad, norint čia kuo ilgiau išsaugoti daržovių ir vaisių šviežumą, į šaldytuvą reikia dėti sausus ir išimtus iš pakuočių produktus. Taip pat juos vertėtų plauti prieš valgant. Nuplauti iki įdėjimo į šaldytuvą, daržovės ir vaisiai švieži išliks trumpiau.

Panašių pavadinimų, bet visiškai skirtingos

Ant modernių šaldytuvų galima išvysti ir specialų „Nofrost“ žymėjimą. Tačiau naujoviški Beko įrenginiai vėl pažengė toliau ir pasiūlė dar sumanesnę šaldymo technologiją, kurią pavadino „Neofrost“.

Kuo gi jos skiriasi? „Nofrost“ technologija paremta viena oro cirkuliacijos sistema, kurios nereikia atitirpinti. „Neofrost“ panaikina visas nepageidaujamas „Nofrost“ funkcionalumo pasekmes. Jos dažniausiai pasireiškia tuo, kad galingi šaldytuvų viduje esantys ventiliatoriai, kurie išpučia visą drėgmės perteklių, neleidžia susidaryti šerkšnui ir ledui. Ledo tikrai nebus, tačiau sūris ar pjaustyta dešra, nesudėti į dėžutes arba nesupakuoti, netrukus pajuoduos ir išdžius. Taip atsitinka, kai šaldytuve trūksta drėgmės.

„Neofrost“, vadinama naujoviška sistema, yra paremta dviguba oro cirkuliacija. Ją sudarantys atskiri oro srautai tarp šaldytuvo ir šaldiklio užtikrina idealias maisto produktų saugojimo sąlygas. Ši technologija išlaiko skirtingus drėgnumo lygius. Šaldiklyje yra sausiau, bet nesusidaro ledo, o šaldytuve – drėgniau. Todėl produktai išlaiko savo skonines savybes ir kvapai nesusimaišo.

Be to, naujoviški Beko šaldytuvai yra ypač energiškai efektyvūs ir veikia itin tyliai, skleisdami vos 38 decibelus. Garsą, girdimą tuščioje bibliotekoje.

Todėl šie šaldytuvai, kuriuose įdiegtos novatoriškos technologijos, šiandien nėra paprasti namų pagalbininkai, skirti tik maistui šaldyti. Tai pažangūs, sumanūs ir gyvenimą palengvinantys įrenginiai, leidžiantys mėgautis šviežiais, gardžiais bei maistingais produktais stebėtinai ilgą laiką.

Užsakymo nr.: PT_87532341