Komplektacija

“Redmi Note 10S” komplektas ir toliau kartoja “Xiaomi tradicijas” - yra viskas, ko reikia: dėžutėje telefonas, USB-C kabelis, 33 vatų įkroviklis ir silikoninis dėklas.

Išvaizda

Iš tolo telefono išvaizda mažai tesiskiria nuo “Redmi Note 10 Pro” - kameros blokas beveik identiškas, ant nugarėlės toks pats nedidelis užrašas “Redmi”. Tačiau tik paėmus telefoną į ranką, skirtumai ryškėja - šis mažesnis, nugarėlė aiškiai iš plastiko, rėmelis blizgus. Ir visgi “Xiaomi” šiemet išmoko taip gerai parinkti korpuso medžiagas, kad kartais tampa nebeaišku, iš ko pagamintas telefonas. Taip nutiko ir su “Redmi Note 10 Pro”, ir su “Mi11 Lite 5G”. Tas pats ir su “Redmi Note 10S” rėmeliu - iš pradžių tikrai maniau, kad tai - metalas, kol palaikius delne ilgiau, telefono kraštai įšilo, vadinasi - plastikas.

Man pakliuvo dviejų spalvų modeliai - “Pebble White” baltos spalvos ir melsvas “Ocean Blue” (kuris bent jau man atrodo geriausiai). Dar yra klasikinės pilkos “Onyx Gray”.

Xiaomi Redmi Note 10S

Ekranas

Kaip ir minėjau, “Redmi Note 10S” yra mažesnių matmenų už “Pro” versiją, taigi turi ir mažesnį - 6,43 colio FullHD+ AMOLED ekraną, ir dėl to telefonas labai patogiai gula į delną. Ekranas nors ir standartinio 60 Hz tipo, tačiau spalvos labai sodrios ir malonios akiai, maksimalus ryškumas nenuvylė, taip pat ir grūdinto stiklo “Gorilla Glass 3” apsauga niekur nedingo.

Tiesa, esu girdėjęs nuomonę, kad geriau 60Hz AMOLED nei 90Hz IPS. Aš asmeniškai visada rinkčiausi daugiau hercų, nesvarbu, kokio tipo matrica. O ką rinktumėtės jūs?

Telefono nustatymuose radau vieną įdomią funkciją, kurią sutinku itin retai, ir tai yra mirgėjimo mažinimo režimas, kuris tai ir daro - mažina ekrano mirgėjimą esant žemam ekrano pašvietimui. Tokiu būdu mažiau varginamos jūsų akys skaitant tamsoje.

Techniniai parametrai

“Redmi Note 10S” - antrasis mano bandomas telefonas su “MediaTek” procesoriumi. “Dimensity 700”, kurį rasite “Redmi Note 10 5G” man netgi labai patiko. Šis telefonas, aprūpintas “Helio G95”, panašu yra orientuotas į mėgstančius pažaisti. Kartu su procesoriumi “darbuojasi” ir 6 Gb operatyviosios ir 128 Gb vidutinės spartos UFS 2.2 pastoviosios atminties, kurią galima išplėsti naudojant nehibridinį SIM lizdą, taigi šalia dar ir dvi SIM kortelės tilps.

“Redmi Note 10S” “sukasi” “Android 11” operacinė sistema, ir pirmą kartą mano testuojama MIUI 12.5 testuojama grafinė aplinka. Nors esminio skirtumo tarp “MIUI 12” ir nepajutau, tačiau animacijos atrodo dailiau, o greitojo valdymo meniu - šiuolaikiškesnis. Apskritai telefonas veikia greitai, va tik jei ekranas būtų bent 90 Hz, būtų visai gerai.

Kas labai greitai veikia, tai pirštų skaitytuvas, įmontuotas įjungimo mygtuke, ir mano nuomonės niekas nepakeis - toks sprendimas yra pats patogiausias.

Žaidimai

Kadangi jau užsiminiau, kad telefone sumontuotas žaidimams tinkantis procesorius, metas išmėginti šiuos žaidimus:

1. „Warzone“, labai aukšti grafikos nustatymai, maksimalus vaizdo atnaujinimo dažnis 60 Hz. Procesorius su grafika susitvarko be vargo, žaidimas nė akimirkai nebuvo užstrigęs. Nugarėlė įšilo, bet neįkaito iki nekomfortiško lygio.
2. „Armed Heist“, aukšti grafikos nustatymai. Žaidimas taip pat veikia puikiai. Telefono nugarėlė kiek labiau įkaito nei žaidžiant „Warzone“.
3. „Tacticool“, aukšti grafikos nustatymai, maksimalus vaizdo atnaujinimo dažnis 60 Hz. Aparato nugarėlė ir toliau išliko įšilusi, bet procesoriaus darbui tai netrukdė.
4. „Warplanes: WW2 Dogfight“. Žaidimas veikia puikiai, telefonas ne itin kaista. Panašu, kad procesorius mažai apkraunamas.

Apibendrinęs galiu pasakyti taip – visiems (na, arba beveik visiems) žaidimams šis telefonas tinkamas, o kaista jis ne taip smarkiai, kad naudojimasis taptų nekomfortiškas. Taigi „MediaTek“ ir šį kartą nenuvylė, o visus vengiančius šio gamintojo lusto dėl iš praeities laikomų abejonių, galiu patikinti, kad „MediaTek“ aprūpintus telefonus galite rinktis drąsiai.

Xiaomi Redmi Note 10S

Ryšys

Kaip ir kituose nebrangiuose “Xiaomi” telefonuose, taip ir “Redmi Note 10S”, rasime ausinių lizdą (taip pat ir FM radiją, kuris veiks prijungus laidines ausines) bei infraraudonųjų spindulių siųstuvą technikai valdyti.

Taip pat yra ir NFC, kad parduotuvėje galėtumėte saugiai ir greitai apsipirkti, nesinešdami piniginės.

Gamintojas nepagailėjo ir stereo garsiakalbių, kurie nors ir vidutinės kokybės, tačiau juk kalbame apie biudžetinių telefonų segmentą, taigi kaina čia visiškai atitinka kokybę ir priekaištų aš jiems neturiu.

Apie ryšį nieko išskirtinio nepasakysiu, nes tiek WiFi, tiek 4G ryšį telefonas gaudo užtikrintai. Paminėsiu tik viena. Anksčiau visi “MediaTek” lustais aprūpinti telefonai sunkiai gaudydavo GPS signalą. Su “Redmi Note 10S” nieko panašaus nebuvo, netgi priešingai - vieta nustatoma itin greitai ir tiksliai.

Baterija

Sena gera “Xiaomi” formulė pritaikyta ir šį kartą: turime ir labai talpią 5000 mAh bateriją, ir 33 vatų greitą įkrovimą. Vidutiniškai aktyviai naudojamo telefono baterija “išgyvena” dvi dienas, iki 100% įkraunama per maždaug valandą, o iki 50% (kas skubančiam vartotojui yra gerokai svarbesnis aspektas) įkraunama per mažiau nei pusvalandį.

Kameros

Kaip ir minėjau pradžioje, “Redmi Note 10S” turi kuklesnes kameras už “Redmi Note 10 Pro”, todėl aš tikėjausi atitinkamų rezultatų. Skirtumas tas, kad už kameros darbą čia atsakingas nebe “Qualcomm Snapdragon”, o “MediaTek” lustas, todėl rezultatai gali būti visiškai nenuspėjami.

Pagrindinis sensorius - 64 megapikselių (“mp”), galintis filmuoti 4K 30 k/s. Taip pat rasime 8 mp itin plataus kampo sensorių, 2 mp makro sensorių ir 2 mp gylio sensorių.

Pagrindinis sensorius nenustebino, ir tai turbūt gerai. Nuotraukų kokybę galėčiau apibendrintai pavadinti vidutiniškai gera. Detalių pakanka, ypač jei objektai nėra itin nutolę ar smulkūs, priešingu atveju, objektų kontūrams trūksta „aštrumo“. Jeigu norėčiau prisikabinti, sakyčiau, kad ekspozicija kartais per aukšta, tad dangus dažnai atrodo pernelyg blyškus, ir spalvų balansas kiek per šaltas.

Nuotraukos tamsiu paros metu taip pat atitiko prognozes, t.y. esant nepakankam šviesos kiekiui, kameros algoritmai didina jautrumą, taip nuotraukose be reikiamo vaizdo atsiranda ir daugiau triukšmo.

Itin plataus kampo sensorius - 8 megapikselių, apimantis įspūdingą 118 laipsnių kampą, toks kaip „Redmi Note 10 Pro“. Kokybė, žinoma, ne „Mi11 Ultra“, bet atkuriamų spalvų tonas nuo pagrindinio sensoriaus nesiskiria, kaip tai būdavo ankstesniuose „Xiaomi“ modeliuose.

Gylio sensorius padeda išlieti foną portretinėse nuotraukose ir savo vaidmenį jis atlieka, nors daugelis turbūt ir taip žino, kad ši funkcija išpildoma programiškai, naudojant pagrindinį kameros sensorių.

Visų nuotraukų pavyzdžius rasite po apžvalga, tad kokybę galite įvertinti patys.

Pagrindinis sensorius gali filmuoti 4K 30 k/s. Tiesa, jei reikalinga stabilizacija, tuomet filmuokite FullHD 30 k/s. Video kokybė panaši į nuotraukų. Dažnu atveju, ekspozicija kiek per aukšta ir dangus atrodo pernelyg blyškiai, ir spalvų tonas kiek per šaltas. Apskritai, tai vaizdo įrašų kokybė - vidutiniška, nei blogai, nei labai gerai.

Štai itin plataus kampo sensorius, galintis filmuoti FullHD 30 k/s labai maloniai nustebino puikiai veikiančia stabilizacija. O ir spalvų balansas neužkliuvo. Šį kameros modulį sutinku jau ne viename „Xiaomi“ modelyje ir jis nenuvilia.

Makro modulis čia tik 2 megapikselių, todėl iš tokios raiškos kameros stebuklų tikėtis nereikia. Norėdami nufotografuoti objektą iš arti, pavyzdžiui - žiedlapius, naudokite pagrindinį sensorių ir gausite daug geresnius rezultatus.

Priekinė kamera - 13 megapikselių, galinti filmuoti FullHD 30 k/s. Stabilizacija taip pat veikia, ir tai puiku. Asmenukėse veido detalių gausa taip pat maloniai nustebina, tačiau kaip ir pagrindinės kameros modulio atveju, kiek per aukšta ekspozicija ir šaltas spalvų balansas.

Panašu, kad kaltas ne sensorius ir ne optika, o kameros algoritmai, kurie visuose moduliuose ne visiškai tiksliai nustato spalvas. Tai išsprendžiama programiškai. Gal po kurio laiko gamintojas tai pakoreguos sisteminiais atnaujinimais, pažiūrėsime.

Xiaomi Redmi Note 10S

Apibendrinimas

Taigi, kaip ir kiekvienoje apžvalgoje, taip ir šioje pabandysiu atsakyti į klausimą - kam bus įdomus “Redmi Note 10S” telefonas. Štai pagrindiniai jo privalumai:

- Kompaktiškesnis, todėl patogesnis už “Redmi Note 10 Pro”;
- Malonus akiai AMOLED ekranas;
- Greitas procesorius, tiksiantis daugeliui naujausių žaidimų;
- Geros pagrindinės kameros fotografavimo galimybės;
- Žemesnė kaina už “Redmi Note 10 Pro”.

Taigi, jei ieškote dovanos savo žaidimus mėgstančiai ir nuolat nuotraukas bei istorijas į “Instagramą” ir “TikToką” keliančiai atžalai, arba tiesiog sau ar savo artimajam ieškote labai nebrangaus ir kompaktiško telefono, kuris viską daro gerai (ne geriausiai, bet gerai) - “Redmi Note 10S” gali būti puikus pasirinkimas. Jeigu norisi geriau - yra šiek tiek brangesnis ir man asmeniškai labai patinkantis “Redmi Note 10 Pro”, jeigu reikia dar pigiau - “Redmi Note 10”.

Šiemet “Xiaomi” telefonų gama itin plati, tad realiai įvertinę savo poreikius ir galimybes, tikrai rasite sau tinkantį telefoną už praktiškai bet kokį biudžetą. Svarbu žinoti, ko reikia.

Užsakymo nr.: PT_87531473