Beveik 2 milijardai prekių

Pirkėjus į „eBay“ vilioja galimybės: internetinėje pardavimų platformoje yra 1.7 milijardo prekių, parduodamų daugiau nei 20 milijonų pardavėjų iš viso pasaulio. Aštuonios pagrindinės kategorijos – elektronika, mada, sveikata ir grožis, namai ir sodas, sportas, kolekcinės ir meno prekės, industrinė įranga, auto ir moto, kurių kiekviena susmulkinta į daugybę subkategorijų, kad rasti reikiamą prekę būtų itin paprasta.

„Per 2020 m. pirkėjai iš Lietuvos nupirko 1.4 milijono prekių ir tai yra 39% daugiau nei ankstesniais metais. Tarp populiariausių kategorijų – išmanieji telefonai ir jų aksesuarai,paltai ir švarkai, stacionarūs ir nešiojamieji kompiuteriai, laikrodžiai, video žaidimai ir konsolės, deimantai ir suknelės. Lietuviai vis labiau atranda „eBay“ kaip platformą, kurioje gali rasti visko – nuo rečiausių ir sunkiai randamų daiktų iki populiarių, bet čia mažiau kainuojančių nei vietinėse parduotuvėse”, – sako Ilya Kretov, „eBay” naujų rinkų vadovas.

Tarp pirkėjų iš Lietuvos per pastaruosius metus daugiausiai augo Automobilių kortelių ir katalogų (dažniausiai – kolekcionuojamų) (+8985%), herbicidų ir fungicidų sodui (+ 5 669%), automobilių įrankių ir reikmenų (+1 121%), mainymosi kortų (+ 494%), elektros įrangos ir jos reikmenų (+ 293%) pardavimai.

Vintažiniai ir kolekciniai daiktai

Kai anksčiau kolekcionieriai ir vintažinių daiktų mėgėjai leisdavo savaitgalius vietiniuose sendaikčių turguose, šiandien jie gali pasiekti viso pasaulio kolekcinius eksponatus vos keliais paspaudimais. Pašto ženklai, komiksai, monetos ir popieriniai pinigai, vintažiniai muzikos įrašai, antikinės prekės, vintažiniai rūbai ir aksesuarai ir daugybė kitų unikalių prekių, kurias „eBay“ platformoje talpina žmonės iš viso pasaulio. Pavyzdžiui, šią muzikanto pasirašytą Ozzy Ousbourne vinilinę plokštelę.

Be to, „eBay“ galima rasti ir tokių retenybių kaip paties JAV prezidento Džino Kenedžio pasirašyta portretinė nuotrauka.

Parama mažiems ir vidutiniams verslams

Visame pasaulyje vis labiau populiarėjant idėjai ir įpročiui pirkti ne iš didžiųjų prekybos tinklų, taip remiant smulkiuosius ir vidutinius verslininkus, „eBay“ yra vienas geriausių būdų tai daryti.

„Smulkiesiems ir vidutiniams verslininkams, norint plėstis į didžiąsias pasaulio rinkas, tam reikėtų itin didelių investicijų – rinkodarai, žmogiškiesiems ištekliams, sandėliavimui. „eBay“ sukuria sąlygas bet kuriam, net ir smulkiausiam verslininkui, pasiekti daugiau nei 187 milijonus pirkėjų visame pasaulyje, kurie šioje internetinėje pardavimų platformoje per dieną atlieka virš 250 milijonų paieškų. Be to, augimą Lietuvoje pastebime ne tik tame, jog žmonės daugiau perka. Lyginant 2019 m. ir 2020 m., pardavėjų iš Lietuvos skaičius augo 16% ir šiandien jų yra daugiau nei 12 tūkst., o 2020 m. platformoje buvo patalpinta daugiau nei 15 mln. prekių iš Lietuvos. Šie skaičiai yra itin džiuginantys, mat rodo, kad vietiniai smulkūs Lietuvos verslai plečiasi į užsienio rinkas, kuriose turi paklausą iš vietinių klientų”, – sako Ilya Kretov.

Dažnai pigiau nei vietinėse parduotuvėse

Kartu su interneto plėtra, pirkti ir parduoti tapo dar paprasčiau, o rinkų ribos ėmė trintis tapdamos viena didele pasauline rinka. Kai anksčiau būdavome ribojami Lietuvoje egzistuojančių parduotuvių pasirinkimu, kainas galėdavome lyginti vos tarp kelių prekeivių, „eBay“ šiandien suteikia galimybę ieškoti reikiamos prekės visame pasaulyje ir rasti geriausią kainos pasiūlymą.

Pavyzdžiui, galite rasti šiuos vyriškus sportinius batelius, kurių nėra vietinėse Lietuvos parduotuvėse.

Dėl augančios konkurencijos tarp pardavėjų, kainos kovų laimėtojais tampa pirkėjai, kurie „eBay“ dažnai gali rasti tas pačias prekes už gerokai mažesnes kainas nei vietinės rinkos internetinėse ar fizinėse parduotuvėse. Pavyzdžiui, įsigyti telefono dėkliuką galima mažiau nei už 3 Eurus. Įsitikinkite patys spausdami čia.

Paprasta pirkti ir apmokėti

Augantį pirkimą per „eBay“ Lietuvoje taip pat lemia tai, jog pirkti čia yra itin paprasta. Visai neseniai „eBay“ Lietuvos auditorijai atvėrė platesnes mokėjimų galimybes: nuo šių metų gegužės mėnesio mokėjimus įmanoma daryti kreditinėmis kortelėmis, „PayPal”, „Apple Pay” bei „Google Pay”. Pardavėjai iš Lietuvos dabar gali pasiūlyti savo klientams daug lanktesnes mokėjimo galimybes, kas skatins jų verslų augimą.

„Matydami ryškų pirkimo ir pardavimo augimą per „eBay” Lietuvoje, džiaugiamės galėdami atverti šiai rinkai vis daugiau galimybių „eBay”: pradedant mokėjimų plėtra, baigiant įvairiomis nemokamomis verslo auginimo programomis pardavėjams, išskirtiniais vebinarais tik šios šalies rinkai, konsultacijomis socialiniuose tinkluose. Lietuva yra viena greičiausiai augančių naujų „eBay” rinkų, norėdami palaikyti šią augimo krypį mes ir toliau rūpinsimės, kad vietiniai verslai galėtų plėstis į didžiąsias užsienio rinkas, o pirkėjai atrastų džiaugsmą rinktis iš viso pasaulio pasiūlos”, – sako Ilya Kretov, „eBay” naujų rinkų vadovas.

Užsakymo nr.: PT_87519123