Jeigu įrenginį jau išsirinkote, vietą jam montuoti numatykite pagal įrenginio montavimo tipą ir apžiūros pusę. Apžiūros pusė nurodo, kurioje pusėje bus išvedami ortakiai į patalpas, o kurioje – į lauką. Ortakiais, jungiančiais vėdinimo įrenginį su pastato išore, žiemą tekės labai šaltas oras, todėl juos reikės tinkamai izoliuoti. Montuokite įrenginį taip, kad šie ortakiai būtų kuo trumpesni – taip jie bus ne tik pigesni, bet ir sumažės šilumos nuostoliai. Į patalpas einančiuose ortakiuose reikės triukšmo slopintuvų, kad patalpose nesigirdėtų ventiliatorių ūžesio. Geriausiai garsus sumažina tiesūs triukšmo slopintuvai, todėl stenkitės jiems palikti pakankamai vietos. Taip pat visa ortakių sistema turėtų būti kuo paprastesnė ir tiesesnė, nes kiekvienas posūkis ar išsišakojimas sukuria papildomą pasipriešinimą vėdinimo įrenginiui.

Jeigu vėdinimo įrenginio dar neįsigijote, jį pasirinkti galite ir pagal numatomą sumontavimo vietą. Vertikalių įrenginių ortakiai prijungiami viršuje, todėl jiems reikės palikti nemažai vietos virš įrenginio, tačiau tokiems įrenginiams beveik nereikia papildomos vietos šonuose, o daugelį jų taip pat galima pakabinti ant sienos, pvz., virš lentynos ar vandens šildymo katilo. Horizontalių įrenginių ortakiai jungiami įrenginio šonuose, todėl jiems reikės daugiau vietos iš šonų, tačiau jie puikiai tinka riboto aukščio patalpoms, pvz., palėpei. Plokštieji įrenginiai pritaikyti tvirtinti prie lubų.

Nors vėdinimo įrenginys yra ganėtinai tylus prietaisas (net ir labai galingi buitiniai vėdinimo įrenginiai dažnai nėra triukšmingesni už paprastą virtuvinį gartraukį), vis dėlto nederėtų jų montuoti poilsiui skirtose patalpose, pvz., miegamajame ar vaikų kambaryje. Geriau pasirinkite rečiau naudojamas ar techninėms reikmėms pritaikytas patalpas: sandėliuką, katilinę, garažą ar palėpę. Venkite drėgnų ar šaltų patalpų, nemontuokite įrenginio lauke.

Vėdinimo įrenginys atsakingas už oro, kuriuo kvėpuojame, šviežumą ir švarą, todėl ne mažiau svarbi jo periodinė priežiūra. Keletą kartų per metus reikės pakeisti oro filtrus ir išvalyti įrenginio vidų. Pasirinkite tokią įrenginio montavimo vietą, kad jį pasiekti būtų nesudėtinga ir periodinė priežiūra netaptų iššūkiu – vargu, ar dažnai keisite vėdinimo įrenginio filtrus, jeigu jam pasiekti prireiks 6 metrų ilgio kopėčių arba kas kartą reikės patraukti didžiulę spintą, kad galėtumėte atidaryti įrenginio dureles.

Tinkamai sumontuotas vėdinimo įrenginys veiks tyliai, efektyviai ir galės būti eksploatuojamas daugelį metų, todėl skirkite laiko jo montavimo vietai apgalvoti, juk tai ne taip paprasta, kaip išsirinkti, ant kurios sienos kabinsite televizorių.

Jeigu nežinote, į ką verta atkreipti dėmesį renkantis vėdinimo įrenginį, daugiau informacijos galite rasti šiame straipsnyje.

Užsakymo nr.: PT_87515011