Paklausėme Anželos kaip gimė drabužių kūrimo verslas ir kokia jos nuomonė apie šiandieninę madą.

Kartu su šeima turite drabužių prekinį ženklą „GFAMILY“. Kaip kilo mintis pradėti šią veiklą? Ar visada svajojai būti drabužių kūrėja?

Ši mintis užgimė, kai laukėme šeimos pagausėjimo. Aš jau nuo vaikystės mėgdavau kurti, siūti drabužėlius mėgėjiškai, bet apie pomėgio pavertimą kažkuo daugiau niekada negalvojau. Žygimantas kažkada man pasiūlė šią idėją – pradėti savo verslą. Ši mintis kurį laiką kirbėjo galvoje. Gimus sūnui sunkiai rasdavome universalių, patogių, gražių drabužėlių. Kitaip tariant, pastebėjome, kad drabužėlių pasirinkimas berniukams yra kur kas mažesnis nei mergaitėms. Viskam susidėjus į krūvą, nusprendėme, kad sūnų galime aprengti savo sukurtais drabužiais, o kitus vaikus taip pat aprengti, kaip ir savo sūnų – su meile.

Šiandieniniame pasaulyje vis daugiau kalbama apie neigiamą vartotojiškumo pusę. Tai ypač liečia mados pasaulį. Kokia Tavo nuomonė, ar norint atrodyti stilingai, reikia nuolat atnaujinti savo spintą ir sekti trendus?

Aš manau, kad blogiausia vartotojiškumo pusė yra ta, kad žmonės perka drabužius vienam kartui, vienam renginiui, vienam vakarėliui ir juos išmeta, tinkamai nebepanaudoja. Aš mėgstu naujus drabužius, taip pat seku tendencijas, bet manau, kad mano noras sukaupti pilną drabužių spintą šioje vietoje man pasitarnauja. Nebūtinai reikia pirkti naujus drabužius, kad apsirengtum pagal stilių, kurio nori. Kartais pakanka pasikapstyti tarp lentynų ir suderinti jau turimus drabužius bei taip juos prikelti naujam gyvenimui. Taigi – naujų drabužių įsigyju, tačiau manau, kad tikrai nepiktnaudžiauju ir esu draugiška gamtai.

Tavo nuomone, stiliaus pajautimas yra įgimtas ar išlavinamas?

Na, žiūrint į Žygimantą, tai manau, kad stiliaus neišmoksi (juokiasi). Juokauju, žinoma. Faktas, kad pojūtį galima išugdyti. Kai pradedi tuo domėtis, pamažu supranti, kokios spalvos tarpusavyje dera, kokios drabužio medžiagos kartu nedera, kaip pabrėžti mėgstamas kūno linijas ar panašiai. Žinoma, yra žmonių, kuriems tiesiog "duota" daugiau. Jie turi geresnį pojūtį, bet taip pat jie ir mokosi bei tobulina savo pojūčius.

Lyginant su užsieniečiais, kaip vertini lietuvių stilių ir jų požiūrį į madą? Ar mes vis dar esame santūrūs ir bijantys išsiskirti, o galbūt matai ryškius pokyčius?

Manau, kad lietuvaičiai vis labiau išsilaisvina – nusimeta baimes, kompleksus, stebi pasaules tendencijas ir supranta, kad tai yra saviraiškos forma, kurios nereikia bijoti. Ypač kalbant apie Vilnių, žmonės čia laisvesni, vis rečiau badosi pirštais ir priima kitus tokius, kokie jie yra. Kartais man atrodo, kad tai galima vadinti kaip mados virusu – jeigu daug kas aplinkui rengiasi išskirtinai, tu taip pat pradedi taip elgtis ir užkrėti savo laisvumu kitus.

Mieliau įsigyji drabužius iš svetur ar renkiesi kūrėjus iš Lietuvos? Galbūt turi savo mėgstamiausius prekinius ženklus?

Nuo tos dienos, kai pradėjome kurti savo drabužius, dar labiau pamilau lietuvių kūrėjus. Norisi palaikyti verslius Lietuvos žmones. Be to, vis tiek yra jaučiamas ir artimesnis ryšys drabužiui – kad ir kaip keistai tai skambėtų, bet Lietuvoje kurti drabužiai prideda savotiško jaukumo ir savitumo.

“Gfamily” ir kitų lietuvių kurtų prekės ženklų drabužius bei aksesuarus bus galima įsigyti birželio 18-19 dienomis atidarytoje laikinoje FASHION BAZAAR IŠPIRKTUVĖS parduotuvėje.

Kiekvienas lankytojas turės galimybę įsigyti puikių ir išskirtinių gaminių bei pabendrauti su jų gamintojais, kūrėjais ir dizaineriais. Pasitik vasarą ir ieškok geriausių nuolaidų Fashion Bazaar IŠPIRKTUVĖS !

Fashion Bazaar IŠPIRTUVĖS vyks Ogmios mieste, Verkių g. 29, Vilnius. Įėjimas nemokamas.

Daugiau informacijos apie renginį ČIA.

Užsakymo nr.: PT_87488763