Kaip pastebi gydytoja Iveta Gylienė, oda – tai tarsi apsauginė siena, pagrindinis barjeras, saugantis organizmą nuo įvairių aplinkos veiksnių. Kiekvieną dieną ji gina mus nuo alergenų, mikoorganizmų, padeda prisitaikyti prie besikeičiančio oro ir nuolatinės temperatūrų kaitos.

„Apsauginio odos barjero funkcijai gali pakenkti ne tik išoriniai veiksniai, pavyzdžiui, klimatas, bet ir vidiniai – patiriamas stresas, nuovargis ar neigiamos emocijos. Netausojama ir nusilpusi oda tampa pažeidžiama, o tai – tiesiausias kelias į įvairias odos ligas, – sako gydytoja. – Šiuo atveju vertėtų prisiminti, kad pagrindinis ir geriausias gydymas yra profilaktika. Deja, dauguma mūsų sveikatą linkę priimti kaip duotybę – kol viskas gerai, retai kada susimąstome, kaip gi iš tiesų veikia mūsų kūnas.“

Kas saugo mūsų odą

Dauguma yra girdėję apie rūgščiąją odos terpę, taip vadinamąją pH, tačiau kas tai ir kuo ji ypatinga, žino ne kiekvienas. Gydytoja Iveta Gylienė paaiškina: veikdama kartu su odos paviršiuje gyvenančiais mums draugiškais mikroorganizmais, vadinamąja mikrobiota, rūgštinė mantija padeda neutralizuoti įvairius šarminius aplinkos dirgiklius, slopina žalingų bakterijų augimą.

Tačiau įvairių aplinkos veiksnių veikiama, odos pH pusiausvyra gali būti sutrikdyta. Netinkamos odos priežiūros priemonės – tame tarpe muilai bei prausikliai su surgaktantais – gali pažeisti odos paviršių ir pašalinti odą saugančius lipidus. Sutrikdžius natūralią odos pH pusiausvyrą, oda tampa nepajėgi atlikti svarbiausios savo barjerinės funkcijos – saugoti nuo infekcijų ir kitų ligų.

„Visų mūsų oda atlieka tas pačias funkcijas, kurioms nusilpus tenka keliauti pas gydytoją. Todėl savo odos sveikata reikia rūpintis neatsižvelgiant nei į lytį, nei į amžių. Vaikų atveju tai ypatingai svarbu, nes
nuo kūdikystės naudojami drėkinantys kremai, emolientai, tokiems mažyliams mažina atopinio dermatito išsivystymo riziką, o tai pastaruoju metu yra tapusi kone dažniausiai diagnozuojama vaikų odos liga“ – sako specialistė.

Tam, kad tausotume odos kuriamus apsauginius resursus, turime pasirinkti barjerinę funkciją stiprinančias odos priežiūros priemones. Šiuo tikslu Eucerin dar 1950-aisiais metais pristatė odos saugojimui ir puoselėjimui skirtas specialias pH5 priemones. Tai švelnios, tačiau efektyvios priemonės, kurių sudėtyje esanti pH pusiausvyros sistema padeda atkurti natūralų odos pH.

 Eucerin pH5 priemonės visai šeimai

Priemonių formulė ištobulinta taip, kad kiekvienas ingredientas yra kruopščiai apgalvotas ir turintis savo konkrečią paskirtį. „Eucerin pH5 priemonių linija skirta visai šeimai, nepriklausomai nuo amžiaus ar lyties, todėl nebereikės ieškoti kiekvienam individualiai pritaikytų odos priežiūros priemonių – Eucerin pH5 priemonės padės pasirūpinti tiek pačių mažiausiųjų, tiek ir suaugusiųjų odos sveikata“ – sako gydytoja.

 Stakėnų šeima (asmeninio albumo nuotr.)

„Labai džiaugiuosi, kai yra galimybė priemones rinktis tikslingai: kad veiktų kuo efektyviau ir reikėtų kuo mažiau. Tikrai smagu, kad yra vienas produktas, kuris tinka visai šeimai ir kuriuo galime naudotis visi. Šiais pasirinkimo laikais yra begalė produktų. Visuomet galvoju, kas tiktų šeimai ir turėtų tikslingą poveikį. Pirmiausia kreipiu dėmesį į sudėtį ir naudą. Namie turime bendrų prausimosi, apsaugos nuo saulės priemonių, – pasakoja Eucerin pH5 priemonių linijos produktus visai šeimai naudojanti Dovilė Stakėnienė. – „Eucerin“ produktais esu labai patenkinta dėl sudėties ir galimybės naudotis šeimos nariams. Pradedant prausimosi aliejumi visam kūnui arba tik rankoms plauti – be galo nuostabus produktas! Baigiant losjonu, kuris tinka pažeistam apsauginiam odos barjerui atkurti. Galima naudoti ir po vonios malonumų arba tiesiog nusiplovus rankas“

Priemonės, būtinos mūsų odos grožiui ir sveikatai

Susiduriantiems su jautrios odos problemomis, gydytoja Iveta Gailienė pataria pirmiausia atkreipti dėmesį į kasdienio naudojimo kosmetikos priemones – rinktis tinkamą prausiklį bei į savo dienos rutiną įtraukti kelias minutes dėmesio odai, t.y. susikurti ritualą po prausimosi pasitepti losjonu.

Eucerin pH5 losjone yra taukmedžio sviesto – jautriai odai itin tinkančio drėkiklio. Taip pat natūralios alfa-hidroksi citrinos rūgšties, kuri be rūgštinės terpės palaikymo turi ir odos reljefą lyginančių, skaistinančių savybių. Gydytoja Iveta Gylienė atkreipia dėmesį ir į ypatingą losjono ingredientą – dekspantenolį, kuris odą ne tik drėkina ir ramina, bet ir skatina ląstelių regeneraciją.

Aliejinis prausiklis papildomai praturtintas maitinančiais ir odos barjerą pastiprinančiais sojų ir ricinos aliejais, tuo tarpu gelinis variantas puikiai tiks mėgstantiems lengvesnės konsistencijos priemones bei vasaros sezonu, kuomet oda mažiau sausėja, tačiau daugiau maudomės ir labai svarbu sunormalizuoti vandens pašarmintą odos paviršiaus pH.

Užsakymo nr.: PT_87483269