Laisvesnis požiūris į karantiną

Kaip pasakoja „Norfa“ valdytojas Dainius Dundulis, lyginant praėjusių metų birželio mėnesio pradžią su tuo pačiu laikotarpiu šiais metais, ryškiausiai pastebimas daržovių, kulinarijos patiekalų, ledų ir vaisvandenių pardavimų didėjimas. Pasak pašnekovo, šių prekių populiarumui įtakos turi ne tik pastaruoju metu mus lepinantys šilti orai, bet ir švelnėjančios karantino sąlygos.

„Lyginant su praėjusiais metais, šių prekių grupėse matome didžiausią kilimą. Nors birželis dar tik įpusėjo, tendencijos turėtų išlikti panašios visą mėnesį, – sako D. Dundulis. – Stebėdami pirkėjų įpročius pastebime, kad praėjusiais metais pandeminė situacija pirkėjus paveikė kur kas stipriau, nei šiemet. Pastebėti akivaizdžius pokyčius galima vertinant kulinarijos patiekalų pardavimų augimą, kuris indikuoja, kad žmonės mažiau laiko praleidžia namuose, rečiau gamina ir renkasi jau paruošus vartojimui produktus“, – sako D. Dundulis.

Stebint tendencijas ir lyginant praėjusių bei šių metų duomenis, kai kurių prekių grupėse pastebimi kritimai. „Mažiau perkami šaldyti produktai, o tai taip pat rodo, kad blogiausi pandemijos scenarijai pirkėjų galvose nebesisuka, jie nebelinkę sklidinai prikrauti šaldiklių. Šiek tiek juntamas ir kiaušinių pardavimų kritimas, vadinasi, mažiau laiko skiriama gaminimui namuose“ – sako parduotuvės „Norfa“ valdytojas.

Prekybos tinklo „Norfa“ valdytojas Dainius Dundulis

Neatsisako tradicinių ledų skonių

„Norfos“ įmonių grupei priklausančios „Rivonos“ prekių kategorijos vadybininkas Saulius Balkus sako, kad augant ledų pardavimams, kartu pastebimi ir pirkėjų prioritetai. „Nors pirkėjai teigiamai priima kone kasmet pasiūlomas naujoves, vis dėlto didžioji dalis lieka ištikimi tradicijoms ir renkasi laiko patikrintus bei pažįstamus skonius – vanilės, šokolado, karamelės skonio ledus. Atėjus vasarai, gerokai išauga vaisinių ir šaldytų sulčių ledų pardavimai “, – pasakoja S. Balkus.

Apie 20-30 proc. visų „Norfos“ parduotuvėse parduodamų ledų sudaro šio prekybos tinklo privataus prekės ženklais „Piemenėlis“, „Lolo“ ir „Sever“ pažymėti ledai. „Šie ledai gaminami iš pieno ir pasižymi natūralių ingredientų gausa. „Rivona“ per sezoną pagamina apie 20 milijonų porcijų arba 1000 tonų ledų“, – sako S. Balkus.

Be „Rivona“ lietuviškų ledų linijos, „Norfa“ parduotuvėse pirkėjai gali rasti ir kitų, Lietuvoje gerai žinomų prekės ženklų produkcijos. „Ledų asortimentą turime iš tiesų platų. Stengiamės, kad pirkėjai mūsų parduotuvėse galėtų įsigyti įvairiausius tiek Lietuvoje gaminamus, tiek ir importuojamus ledus“, – teigia S. Balkus.

Tarp vaisių ir daržovių lyderiauja arbūzas

„Norfos“ komercijos direktorės Aleksandros Braginos teigimu, daržovių ir vaisių populiarumas priklauso nuo sezonų, o ir asortimentui, kurį galima rasti parduotuvių lentynose, įtakos turi metų laikai.

„Priklausomai nuo sezono, lentynose matomas asortimentas gali keistis. Jei žiemą parduodame daug šakniavaisių daržovių (bulvių, morkų), citrusinių vaisių, obuolių, kopūstų, svogūnų, tai vasaros metu labiausiai išauga arbūzų ir melionų, kaulavaisių, Lietuvoje išaugintų žalumynų ir uogų pardavimai. Nuo pat šiltojo sezono pradžios iki vėlyvo rudens parduotuvėse siūlome pirkėjams įsigyti arbūzų, kurių pardavimai kiekvienais metais būna išties įspūdingi“, – pasakoja A. Bragina.

Be vasaros karaliaus arbūzo, „Norfa“ siūlo ir platų šviežių daržovių bei vaisių asortimentą.

„Pirkėjams siūlome kelių rūšių melionus, persikus, nektarinus, abrikosus, šviežias bulves ir šviežius kopūstus, trumpavaisius ir pusilgius agurkus, slyvinius ir avietinius pomidorus, kuriuos mūsų pirkėjai itin vertina. Nuo birželio 7 d. pradėjome prekiauti šviežiomis morkomis, o visai netrukus pasiūlysime ir šviežių itališkų žaliųjų ir mėlynųjų vynuogių. Vasaros metu noriai perkamos braškės bei trešnės, o tarp specialių produktų, kurie pasirodo tik vasarą, turime smidrus bei šviežių ridikėlių su lapais ryšulėlius“, – sako „Norfos“ komercijos direktorė.

Pasak pašnekovės, tai, kad prekybos tinklo parduotuvėse pirkėjai randa tik aukščiausia kokybe ir šviežumu pasižyminčius vaisius ir daržove, užtikrina speciali tiekimo grandinė.

„Mūsų tikslas – kuo labiau sutrumpinti vaisių ir daržovių kelią iki lentynos, todėl logistikos grandinė šiems produktams yra atskirta nuo kitų greitai gendančių prekių. Prekės pristatomos į specialų sandėlį su temperatūriniu režimu. Produktai laikomi atskirose kamerose, parenkant joms tinkamiausią temperatūrą bei drėgmę. Tačiau produktai tokiame „viešbutyje“ ilgai neužsilaiko: nemaža dalis prekių surenkamos ir išvežamos tą pačią dieną po rytinio atvežimo. Pavyzdžiui, visos uogos, švieži ridikėliai, bananai į parduotuves iškeliauja tą pačią dieną. Tuo pačiu tikslu patys fasuojame žalumynus: krapus, petražoles, špinatus, rukola ir kt.“, – sako A. Bragina.

Užsakymo nr.: PT_87465837