Filantropija yra neatsiejama LCC tarptautinio universiteto gyvavimo ir misijos dalis. Rėmėjų visame pasaulyje dėka, Jungtinėse Amerikos Valstijose ir Kanadoje esančiuose LCC tarptautinio universiteto investiciniuose neliečiamojo kapitalo fonduose jau sukaupta beveik 4 milijonai eurų iš kurių investavimo gautos pajamos kasmet yra naudojamos studentų paramai, taip pat skatinti akademiškai pažangiausius studentus bei pritraukti dėstytojus iš kitų pasaulio universitetų.

Toks labdaros ir paramos modelis ypač paplitęs Šiaurės Amerikoje, kur dauguma aukštųjų mokslo įstaigų turi savo neliečiamojo kapitalo fondus. LCC tarptautinis universitetas iš tenykščių universitetų yra perėmęs ne tik išsilavinimo, studijų organizavimo ir vadybos modelį, bet ir studijų finansavimo bei finansinės paramos tradicijas: „LCC tarptautinį universitetą kasmet stiprina gausus aukojančių privačių asmenų ratas visame pasaulyje. Metams bėgant įsteigti investiciniai neliečiamojo kapitalo fondai rodo ilgalaikį įsipareigojimą vykdyti LCC misiją ir viziją bei prisideda prie ilgalaikio universiteto finansinio tvarumo“, – teigia LCC tarptautinio universiteto rektorė dr. Marlene Wall.

Įsipareigojimą vykdyti LCC tarptautinio universiteto misiją ir viziją kasmet savo aukomis stiprina ne tik pavieniai privatūs asmenys, asmenų grupės ar šeimos, bet vis dažniau ir universiteto absolventai. Šiandien jau sėkmingi savo sričių profesionalai, tikintys LCC siūlomu švietimu, renkasi dovanoti tokiu būdu, kuris užtikrina ilgalaikę investicinę grąžą ir prisideda prie ilgalaikio universiteto finansinio tvarumo.

Neliečiamojo kapitalo fondų esmė – jog šiandien padovanota dovana, iš investicinės grąžos gautas pajamas generuos ne tik dabar, bet ir ateityje. LCC tarptautinis universitetas turi ne vieną neliečiamojo kapitalo fondą, kuris pavadintas su universitetu susijusių asmenų, ar jų šeimos narių garbei. Kiekvienas aukotojas, ar aukojančių asmenų grupė gali pati pasirinkti, kam jų aukojamos lėšos turėtų būti skirtos, pavyzdžiui, nuo karo nukentėjusių jaunuolių švietimo finansavimui, studentams iš finansiškai jautrių šeimų remti ar skatinti akademiškai pažangiausius studentus.

Kiekvienas fondas, kuriame suaukojama suma pasiekia 25 tūkstančių eurų ribą, pradeda dirbti savo darbą. Šie pinigai yra investuojami, o kasmet iš investavimo uždirbtos pajamos prisideda prie ilgalaikių universiteto tikslų įgyvendinimo.

LCC tarptautinis universitetas kasmet skiria daugiau nei pusę milijono eurų studentų paramai, o studentų, gaunančių vieno ar kito tipo finansinę paramą skaičius siekia net 62 procentus.

Užsakymo nr.: PT_87465663