“Exupery International School” - pasaulį miniatiūroje

„Exupery International School” buvo įkurta 2016 metais vaizdingame miestelyje, esančiame 10 minučių atstumu nuo Rygos ir Jūrmalos. “EIS” sukurta vaikams ir paaugliams nuo 2,5 iki 18 metų. Ji apjungia darželį bei pradinę, vidurinę ir aukštąją mokyklas.

Mokymasis tarptautinėje “Exupery” mokykla yra puiki galimybė pasinerti į tarptautinę aplinką, kuri ne tik skatina prisitaikymą prie kalbos, kai pradedate mokytis anglų kalba, bet ir suteikia galimybę pasinerti į tarptautinę aplinką ir bendrauti.

Tarptautinė mokykla yra tarpkultūrinė bendravimo aplinka. Čia susitinka labai skirtingų kultūrų, kalbų ir tradicijų mokiniai ir mokytojai. Taip. “Exupery” mokykloje dirba virš 70 žmonių iš Didžiosios Britanijos, JAV, Nyderlandų, Prancūzijos, Australijos, Kanados, Latvijos ir kitų šalių.

Kaip veikia mokykla-pensionas “Exupery”?

“Exupery” mokyklos mokiniai gali pasirinkti mokymosi formą – dieninę arba pensione. Pensionas yra vieta, kurioje galima nuolatos gyventi visą semestrą ir savaitę (5 dienas). Be to, jeigu yra vietų, ten galima apsistoti tam tikram laikotarpiui, pavyzdžiui, keletai dienų. Pensionas priima auklėtinius nuo 14 metų.

Mokiniai gyvens jaukiuose kambariuose su visais patogumais po 2-3 žmones. Kiekviename iš trijų pensiono aukštų taip pat yra svetainės su patogiomis laisvalaikio ir bendravimo zonomis. Maitinimas pensione vykdomas pagal pilno pensiono sistemą.

Pensiono mokiniai galės gauti visus gyvenimo ultrašiuolaikiniame miestelyje privalumus: patogų apgyvendinimą, šiltą šeimos atmosferą, harmoningą mokymosi ir linksmybių derinį, nuolatinę paramą ir užklasinius užsiėmimus bei būrelius. Mokymasis ir gyvenimas pensione išmokys mokinius būti savarankiškais. Tačiau jie taip pat kasdien gaus paramą ir dėmesį.

Aukštos kvalifikacijos, atsidavę savo darbui pedagogai siūlys savo žinias klasėje, o patyrę auklėtojai rems vaikus už klasės ribų – vakarais ir laisvadieniais.

Paaugliui gyvenimas toli nuo namų gali tapti neįprastu iššūkiu. “EIS” mokiniai mokosi atsakomybės ir savarankiškumo, disponuoja savo laiku. Jiems atsiranda motyvacija rūpintis savimi, ieškoti naujų draugų – taip jie įgyja tuos gyvenimo įgūdžius, kurių nemoko įprastoje mokykloje.

Renkatės tarp tarptautinių mokyklinės programų - IB DP arba A-Levels?

Tarptautinė mokyklinė programa — svarbus įstojimo į aukštąją mokyklą etapas. Tarptautinis mokyklinis ugdymas grindžiamas paruošimu studijoms universitete, mokymasis anglų kalba suteikia galimybę bendrauti laisvai ir toliau mokytis gimtąja ir anglų kalbomis. Mokyklų absolventai, mokantys kelias kalbas, nėra apriboti viena šalimi: jie gali įgyti aukštąjį išsilavinimą gimtinėje arba įstoti į aukštąsias mokyklas Didžiojoje Britanijoje, Europoje, JAV, Kanados ir kitose šalyse.

Dvi labiausiai reikalingos ir universalios tarptautinės mokyklinės programos — Didžiosios Britanijos paruošimo Advanced Levels (A-Levels) egzaminui programa ir diplominė tarptautinio bakalaureato programa (IB DP). Po mokymosi pagal abiejų sistemų standartus absolventas gali įstoti į labiausiai prestižinias pasaulio šalių aukštąsias mokyklas.

“Exupery International School” yra akredituota pagal abi programas. “EIS” mokiniai gali rinktis, pagal kokią programą vyks mokymas aukštoje mokykloje — IB DP arba A-Levels. Trumpai papasakosime apie pagrindinius programų skirtumus.

IB DP yra tarptautinė pilno vidutinio ugdymo programa, pagal kurią mokiniai rengiami įstojimui į pagrindinius pasaulio universitetus. 11-12 klasių mokiniai renkasi šešis dalykus: tris pažangiame lygyje ir tris — pagrindiniame. Per dvejus metus pagal kiekvieną iš jų būtina vykdyti mokslinius tyrimus ir laikyti egzaminus.

A-Levels programą sudaros trys dalykai, kurių yra giliai mokomasi. Didžiosios Britanijos programos mokiniai gali laisvai rinktis dalykus, kurie juos labiausiai domina arba bus labiausiai naudingi tolesnėms studijoms aukštojoje mokykloje ir būsimoje karjeroje. Tarp dalykų, iš kurių gali rinktis “Exupery” mokyklos mokiniai, yra anglų ir rusų kalbos, informacinės technologijos, matematika, biologija, chemija, fizika, pasaulio politika, kinas, menas ir dizainas.

Skamba gana sudėtingai? Nesijaudinkite, nes patyrę “Exupery” mokyklos pedagogai ir specialistai padės išsiaiškinti, kokia programa tinka būtent jūsų vaikui, kad būtų galima maksimaliai atskleisti jo gebėjimus, padėti jam pasirengti įstojimui į labiausiai prestižines mokymo įstaigas pasaulyje.

Faktai apie “Exupery” mokyklą:

• Tarptautinės mokymosi programa IB ir A level
• Mokymasis anglų kalba su galimybe mokytis prancūzų, rusų ir latvių kalbų
• Virš 220 mokinių nuo 2,5 iki 18 metų
• Virš 70 mokytojų ir padėjėjų iš Didžiosios Britanijos, JAV, Nyderlandų, Prancūzijos, Australijos, Kanados, Latvijos bei kitų šalių
• Virš 35 būrėlių ir sekcijų
• 90 vietų mokykloje mokiniams nuo 14 metų
• Ultrašiuolaikinis miestelis, kurio bendras plotas siekia 12000 kv. m, teritorijoje, kuri apima virš 2,5 ha

Interaktyvi atvirų durų dieną “Exupery”

Renkantis svarbu “pamatyti visą situaciją” – sužinoti kuo daugiau apie mokyklą ir suprasti, ar ji tinka būtent jums. Viena iš galimybių – apsilankyti atvirų durų dieną, pabendrauti su mokytojais ir mokyklos vadovybe. Artimiausia atvirų durų diena “Exupery” mokykloje vyks interaktyviu formatu jau šį ketvirtadienį, birželio 17 dieną. Ateikite ir susipažinkite su mumis arčiau! Nuoroda registracijai: https://u.exupery.lv/10

Tarptautinės “Exupery” mokyklos kontaktiniai duomenys:

https://exupery.lv

Jaunā iela 8, Piņķi, Babītes pagasts, LV-2107, Latvija

Telefonas: +371 26 62 23 33

Email: info@exupery.lv

Įstojimas:

Telefonas: +371 26 62 23 33

Email: admissions@exupery.lv

https://www.facebook.com/www.exupery.lv/

https://www.instagram.com/exupery_international_school/

https://www.youtube.com/channel/UCvNTLJQ4RJ7I4nePwUpzwIQ

Užsakymo nr.: PT_87446531