Dosnioji loterija keičiasi visoje Europoje

Pirmoji tarptautinė Europos loterija – „Vikinglotto“ – Lietuvoje žaidžiama jau dešimtmetį. Per šį laikotarpį žaidėjams atiteko daugiau nei 51 mln. eurų laimėjimų. Tarp jų – ne tik rekordinę sumą laimėjęs vilnietis, bet ir dar daugiau nei 15,4 mln. žaidėjų, kuriems nusišypsojo sėkmė.

„Loterija „Vikinglotto“ ne vienerius metus yra antra pagal populiarumą mūsų šalyje. Žaidėjams patinka galimybė rinktis kelių tipų „Vikinglotto“ bilietus. Juos pritraukia ir labai dažnai laimimas, specialiai tik lietuviams skirtas prizas – „5+1“, dėl kurio kitų šalių žaidėjai nesivaržo. Tai – kas savaitę kintanti suma, kuri šiemet jau buvo ir 14 tūkst. eurų, ir beveik 60 tūkst. eurų.

13 milijonų eurų laimėjimas taip pat parodė, kad lietuviams gali atitekti kartais sunkiai įsivaizduojamo dydžio laimėjimai“, – apie „Vikinglotto“ pasakojo Renata Mozuraitė, rinkodaros direktorė.

R. Mozuraitė pasidalino, kad visos dešimt „Vikinglotto“ dalyvaujančių šalių loterijos atnaujinimui pradėjo ruoštis dar pernai. O rekordinis laimėjimas tik dar labiau paskatino loterijos organizatorius Lietuvoje surasti naujų būdų, kaip padėti lietuviams laimėti didžiausius „Vikinglotto“ prizus.

Žaidėjams Lietuvoje – net 5 žaidimo būdai

Pirmoji naujiena, kurią jau nuo ketvirtadienio pastebės „Vikinglotto“ žaidėjai – atsinaujinę loterijos bilietai ir nauji žaidimo būdai.

„Paprastame „Vikinglotto“ biliete yra 2 skaičių deriniai. Iki šiol skirdavosi tik jame esantis papildomas – Vikingo skaičius, 6 pagrindiniai skaičiai būdavo vienodi. Šį bilietą keičia bilietas su dviem visiškai skirtingais skaičių deriniais. Turint skirtingus skaičių derinius iškart didėja galimybė laimėti“, – pirmąją naujieną apibūdino R. Mozuraitė.

Antroji naujiena – net 2 nauji loterijos bilietai. „Vikinglotto Plius“ bilietą keičia „Vikinglotto Plius su Banginiu“. Šiame biliete žaidėjai ras net 5 skaičių derinius. 3 iš jų pretenduos į visus galimus „Vikinglotto“ laimėjimus, o 2 „Banginio“ deriniai – tik į keturias didžiausias laimėjimų grupes (6+1, 6, 5+1 ir 5). Dar vienas naujas „Vikinglotto“ žaidimo bilietas – „Vikinglotto Banginis“. Tai – loterijos bilietas su net 10 skaičių derinių. Visi jie taip pat pretenduos tik į didžiausius (6+1, 6, 5+1 ir 5 kategorijų) „Vikinglotto“ laimėjimus.

Kartu su šiais trimis būdais, galima įsigyti „Sisteminio“ žaidimo ar tik žaidėjams internetu skirto „Sindikato“ bilietų.

„Nuo šiol Lietuvoje turėsime net 5 „Vikinglotto“ žaidimo būdus. Žaidėjai „Perlo“ terminaluose ir stoveliuose prie kasų, kaip jau įprasta, ras du „Vikinglotto“ bilietus – dviejų derinių bilietą ir „Vikinglotto Plius su Banginiu“. „Vikinglotto Banginio“ bilietą bus galima įsigyti internete ir „Perlo“ terminaluose su žaidimo kortele, žaidžiant tiek su kompiuterio parinktais skaičių deriniais (BIM-BAM), tiek su asmeniniais laimingais skaičiais“, – sakė. R. Mozuraitė.

Keičiasi ir Aukso puodo dydis

Nauji žaidimo būdai – naujiena tik Lietuvos žaidėjams. Kitus pokyčius pajus visi „Vikinglotto“ žaidėjai.

„Pokyčiai visų šalių žaidėjams – mažėjantis papildomų Vikingo skaičių kiekis. Anksčiau jų būdavo net 8, o dabar lieka – 5. Kuo mažiau skaičių – tuo lengviau juos atspėti, todėl visos loteriją organizuojančios šalys tikisi didesnių ir dažnesnių laimėjimų“, – naujienas pristatė R. Mozuraitė.

Taip pat keičiasi ir „Vikinglotto“ Aukso puodo dydis. Anksčiau didžiausias loterijos prizas augdavo nuo 3 mln. eurų iki 35 mln. eurų, o dabar – augs nuo 3 mln. eurų iki 25 mln. eurų.

„Šio pasikeitimo motyvas vėlgi yra lūkestis, jog taip „Vikinglotto“ Aukso puodas bus laimimas dar dažniau ir kuo įvairesnėse šalyse“, – paaiškino rinkodaros vadovė.

Kadangi Aukso puodas birželio 2 d. liko nelaimėtas ir viršijo didžiausią maksimalią sumą, birželio 9 d. žaidimas bus ypatingas. Žaidėjai varžysis ne tik dėl didžiausio galimo Aukso puodo – 25 mln. eurų, bet ir dėl itin didelio antrojo pagal dydį laimėjimo – Didžiojo prizo – 8,5 mln. eurų.

Paskutinė naujiena, į kurią dėmesį atkreipė R. Mozuraitė – pasikeitę „Vikinglotto“ bilietų kainos.

„Kartu su visomis jau apibūdintomis naujienomis, keičiasi ir „Vikinglotto“ bilietų kainos. Sumažėjus papildomų skaičių kiekiui, vieno skaičių derinio kaina iš 0,75 euro keičiasi į 1 eurą. Pavyzdžiui, parduotuvėse prie kasų žaidėjų lauks dviejų derinių bilietai už 2 eurus ir „Vikinglotto Plius su Banginiu“ už 4 eurus. Kaip jau minėjau, „Vikinglotto Plius su Banginiu“ keičia „Vikinglotto Plius“ bilietą. Naujasis bilietas taip pat turi 5 skaičių derinius, kuriuos labai mėgsta žaidėjai, sustiprintą galimybę pretenduoti į didžiausius „Vikinglotto“ prizus ir yra net 0,5 euro pigesnis nei buvo „Vikinglotto Plius“.

Apibendrinant, visi žaidžiantys „Vikinglotto“ nuo šiol galės mėgautis naujais žaidimo būdais ir juos išbandydami rinktis dar įvairesnių kainų loterijos bilietus“, – užbaigė R. Mozuraitė.

Užsakymo nr.: PT_87370849