Sanatorinis gydymas. Kas tai?

Tai gydymas, pagrįstas natūraliais ir pritaikytais gamtiniais veiksniais, paremtas senomis tradicijomis, integruotomis į šiuolaikinę mediciną. Taikant sanatorinį gydymą vadovaujamasi trimis pagrindinėmis kryptimis: holistiniu požiūriu į žmogų, kai gilinamasi į žmogaus visumą – jo kūną, protą, emocijas ir elgesį, o ne tik į organizmo siunčiamus simptomus. Taip pat vadovaujamasi kognityviniu požiūriu, kai manoma, kad žmogaus mintys, nuotaika, elgesys, jausmai ir kūno pojūčiai yra neatsiejamos organizmo dalys, kurios sąveikaudamos su aplinka veikia mūsų fizinį kūną ir turi tiesioginės įtakos sveikimo procesui. Ir trečiasis požiūrio taškas – įsisąmoninimas (angl. mindfulness) – jausmų ir proto harmonija.

Natūralių Druskininkų ir Birštono kurortuose trykštančių mineralinio vandens šaltinių naudojimas gydymui vadinamas balneoterapija. Tai yra vienas iš trijų gydomųjų gamtinių veiksnių, pasitelkiamas sanatoriniam gydymui. Mokslinių tyrimų metu įrodyta, kad šis vanduo turi daugybę gydomųjų savybių, jis yra ne tik geriamas, bet ir naudojamas įvairiose procedūrose.

Kitas natūralus gamtinis veiksnys – gydomasis durpinis purvas, vadinamas peloidoterapija. Jis procedūrose naudojamas vienas (įvyniojimams) arba maišomas su mineraliniu vandeniu. Šių natūralių gamtinių veiksnių derinys – išties unikalus: grūdina organizmą, gerina kraujotaką ir limfos apytaką, didina deguonies įsisavinimą, mažina uždegiminius procesus, skausmą, pasižymi antibakteriniu poveikiu, šalina iš organizmo toksinus, teigiamai veikia centrinės nervų sistemos funkciją bei pasižymi kitomis sveikatinančiomis savybėmis.

Sanatoriniam gydymui ne mažiau svarbi ir klimatoterapija – įvairių klimato faktorių ir vietovės ypatumų naudojimas gydymui. „Eglės sanatorija“ įsikūrusi dviejuose kurortiniuose miestuose – Druskininkuose ir Birštone – gamtos apdovanotose vietose: sanatorijos apsuptos didingų medžių, šalimais tyvuliuojančios upės, išraizgytų miško takelių... Visa tai kartu užtikrina tyrą orą, tikrą sielos ramybę ir atgaivą!

Sanatorinio gydymo programa

Sanatorinio gydymo programą „Eglės sanatorijoje“ sudaro 5 skirtingos procedūrų grupės, skiriamos kiekvieną dieną: kineziterapija (gydymas judesiu), balneoterapija arba peloidoterapija (mineralinio vandens arba gydomojo purvo procedūra), gydomasis arba aparatinis masažas, aparatinės fizioterapijos ir relaksacijos procedūros.

Pasak fizinės medicinos ir reabilitacijos gydytojo, „Eglės sanatorijos“ direktoriaus medicinai Arvydo Balčiaus, svarbu suvokti, kad visos procedūrų grupės yra susijusios tarpusavyje, todėl geriausias poveikis sveikatai yra pasiekiamas jas derinant, čia įtakos turi ir laikas: „Norint iš tiesų pajusti sanatorinio-kurortinio gydymo naudą savo sveikatai, organizmui reikia laiko prisitaikyti, atsipalaiduoti ir įjungti sveikimo mechanizmus. Apmaudu, bet, kad sveikata yra brangiausias mūsų turtas, dažnai susivokiame tik tada, kai ima ką nors skaudėti. Nedarykite taip – negailėkite laiko savo sveikatai, vėliau tikrai sau padėkosite!“ – pozityvia gaida užbaigia gydytojas A. Balčius.

Užsakyti birželio 3 d. ir pasinaudoti specialia sanatorinio gydymo kaina – 49 Eur – galite iki 2021-12-23

Daugiau informacijos ir rezervacija telefonu +370 313 60 220, el. paštu druskininkai@sanatorija.lt arba sanatorija.lt

Užsakymo nr.: PT_87354497