1. Lietuvos jūrų muziejus ir delfinariumas

Jūrų muziejus

Niekas nepaneigs, jog šis objektas Klaipėdoje yra „must see“ net jei ir esate buvę. Tai nepamirštama patirtis pradedant nuo smagaus pasiplaukiojimo keltu iš uostamiesčio į Smiltynę, kur kirų bei žuvėdrų šėrimas kelia džiaugsmą ne tik vaikams, bet ir suaugusiems, baigiant aikčiojimais stebint delfinų pasirodymus ar akvariumo tunelyje žavintis eršketais. Jeigu atvirai, muziejus turi pasiūlyti daugiau nei pingvinų ar ruonių stebėjimą. Visa šeima gali išvysti senųjų žvejybos laivų aikštelę, pajūrio etnografinę žvejo sodybą bei laivybos istorijos ekspoziciją, tad ne tik vaikai, bet ir suaugusieji tikrai ras veiklos!

2. „Dino parkas“ Radailiuose


Tikras tėvelių atradimas. „Dino parkas“ Radailiuose, įsikūręs tik 7 kilometrus nuo uostamiesčio, yra neapsakomas džiaugsmas visai šeimai. Šioje nuošalioje gamtos apsuptyje rasite visko: didžiulį dinozaurų parką, kupiną realaus dydžio judančių bei riaumojančių dinozaurų, žaidimų aikštelių, batutų, 5D kiną, veidrodžių labirintą ir kitų pramogų, galvas susukantį„ Apverstą namą“, „Radailių dvaro“ restoraną, SPA bei nakvynę. Veiklos tiek daug, jog dažnai norisi pasilikti ilgiau nei vienai dienai, tad „Dino parkas“ Radailiuose siūlo poilsio paketus, kurie patenkins bet kurios šeimos poreikius!

3. Jono kalnelis


Šeimoms, kurios pasiryžusios patyrinėti Klaipėdą, atsivėrė nauja sutvarkyta Bastionų komplekso erdvė, geriau žinoma kaip Jono kalnelis. Kultūros fabriko pusėje įrengtos modernios vaikų žaidimų aikštelės ir fontanas, tad mažuosius bus sunku iškrapštyti iš tikro vaikų rojaus. Negana to, norintieji pasportuoti ras lauko treniruoklius, o patyrinėti Jono kalnelio salą dabar ypač patogu – į ją įrengtas naujas tiltelis.

4. Litorinos pažintinis takas


Geras oras, patogi avalynė, keletas sumuštinių užkandžiams ir pirmyn! Beveik 3 kilometrų ilgio ekologinis pažintinis takas prasideda nuo visiems gerai žinomos Olando kepurės ir miško taku veda pro įspūdingą panoramą iki pat pajūryje įsikūrusio piliakalnio. Tai puikus būdas ne tik pakvėpuoti grynu oru, bet ir atkurti šeimos ryšius žygyje.

5. Vila Aldona ir grafų Tiškevičių dvasia


Kitados buvę centriniai grafų Tiškevičių rūmai, įsikūrę pačioje Palangos širdyje – Basanavičiaus gatvėje – šiuo metu duris atveria kaip iliuzijų namas „Eureka“. Tai unikali vieta išbandyti savo pojūčius, suprasti fizikos pasaulį ir pasidaryti gausybę nerealiai smagių nuotraukų. Eksponatai išdėstyti net trijuose aukštuose, tarp kurių rasite Viesulo tunelį, veidrodžių labirintą ar Visatos kambarį (ir tai tik kruopelė čia laukiančių pramogų!). Šioje vietoje kiekvienas šeimos narys neabejotinai ras dominančių dalykų ir, jei pasiseks, gal net išvys pačių grafų Tiškevičių vaiduoklius! Intriguoja, ar ne?

6. Palangos botanikos parkas

Palangos botanikos parkas

Gamtos ir ramybės mėgėjai visuomet laukiami Palangos botanikos parke, kur visas kurorto šurmulys išnyksta. Šiame žaliame prieglobstyje šeimos gali rasti ne tik tvenkiniuose plaukiojančias antis, bet ir legendinį Birutės kalną, Gintaro muziejų, įsikūrusį grafų Tiškevičių dvare, botanikos parko oranžeriją bei, žinoma, nepailstamai šniokščiančią Baltijos jūrą. Su šeima skyrę pakankamai laiko šiam botanikos parkui, tikrai nustebsite supratę, kiek daug paslėptų lobių jame slepiasi.

7. Dviračių takas Klaipėda – Palanga – Šventoji

Dviračių takas Palanga-Šventoji

Sporto mėgėjams pajūris taip pat turi, ką pasiūlyti. Tai puikus dviračių takas, besidriekiantis nuo Klaipėdos iki pat Šventosios, vinguriuojantis miškais ir proskynomis, kuriose atsiveria Baltijos jūros vaizdai. Jeigu visai šeimai pilna atkarpa atrodo per didelis iššūkis, galite pasirinkti trumpesnes: Klaipėda – Palanga arba Palanga – Šventoji. Tai tikra pramoga, nes vos pailsę galite sustoti pasivaikščioti po miškus arba atsikvėpti prie jūros, tad nepamirškite vandens, rankšluosčių bei maudymosi aprangos!

Užsakymo nr.: PT_87354311