Gali būti, kad šeimoje turite gražią naminių koldūnų gamybos tradiciją, puoselėjamą mamos ar močiutės, ir su nostalgija prisimenate tuos miltų debesis, kurie iš virtuvės pasklisdavo po visą butą; ilgus tešlos minkymus, kol bus tobula - plona lyg ryžių popierius, bet neplyštanti (jeigu įplyšdavo, ilgą tešlos kočiojimo ritualą tekdavo pradėti iš naujo). Taip pat prisimenate, kad belaukdami, kol viskas bus paruošta, taip išalkdavote, kad slapta kėsindavotės nugvelbti jau išlankstytą, bet dar neišvirtą koldūną... Tada, dar vaikui, atrodydavo, kad koldūnų gamyba trunka amžinybę.

Teisybės vardan reikia pasakyti, kad tai trukdavo gerokai trumpiau – vos keturias penkias valandas – neskaičiuojant kavos pertraukėlių. Štai kodėl naminiai koldūnai yra bene „lėčiausias maistas“, kurį – paradoksas! - galima patiekti per rekordiškai trumpą laiką. Jeigu turite jų pagamintų ir užšaldytų, žinoma.

Prabanga, kurios ilgitės

Jeigu šiandien arba rytoj laukia reikalų pilna darbo diena – nesvarbu, namuose ar tikrame ofise, ant kulnų lipa deadline‘ai ir naujos idėjos, o jeigu dar turite vaikų, kuriuos reikia sužiūrėti, kažkur nuvežti ir iš kažkur parsivežti, namuose laukia šuo, kuriuo reikia pasirūpinti, ir buitis, kurią būtina sutvarkyti, tai net baigti skaityti klasikinį naminių koldūnų receptą, jūs laiko neturite, nes išsamus aprašymas telpa į A4 formatą.

Tai prabanga, kurios ilgitės, bet kol kas sau leisti negalite, tiesa?

Naminio maisto jausmas

Jeigu reikėtų išvesti naminio maisto formulę, ją sudarytų keli labai aiškūs ingredientai – tai itin kokybiški, rinktiniai produktai ir vienas kitas sunkiau apibrėžiamas, kaip antai - „Pagaminta su meile“ arba „Kaip pas mamą“. Namuose gamintas maistas yra skanus, maistingas, dažniausiai sveikatai palankus ir su... jaukumo aura. Todėl jeigu norisi kaip tik tokių koldūnų, bet neturite laiko, o gal ir kantrybės, galite prašyti mamos ar močiutės, kad jų pagamintų – jos nuoširdžiai džiaugsis galėdamos jus palepinti (ir jausis ramios, kad net labai skubėdami valgysite vertingą, naminį maistą). Kita vertus, pasirūpinti ir savimi, ir močiutėmis bei mamomis galite patys – kepyklėlė „MonAmi“ sugriovė mitus apie ne namuose gamintus koldūnus ir sukūrė liniją produktų, kurie drąsiai gali konkuruoti su mamos ar močiutės kurtais valgomais stebuklais.

„MonAmi“ koldūnai gaminami tik rankomis (vieninteliai procese naudojami įrenginiai – tai mėsos malimo mašinėlė ir šaldiklis), įdaro yra daug (net 60 proc koldūno svorio), o tešlos – mažai, ir ji kočiojama taip, kad tampa plonytė.

Akcentas

Maistinę koldūnų vertę nulemia įdaras, todėl kaip tik jam – gamindami patys ar pirkdami jau pagamintus koldūnus, skirkite daugiausia dėmesio.

Pasak specialistų, svarbu, kad tradiciniam, mėsos, įdarui būtų naudojama tik aukščiausios rūšies liesesnė mėsa, pavyzdžiui, paukštiena, jautiena, neriebi kiauliena. Kitiems – daržovių, varškės, grybų, bulvių, įdarams pasirinkti produktai taip pat turi būti itin kokybiški, o pagrindinės sudėtinės dalies - varškės, mėsos, daržovių, grybų, įdare turi būti daugiausia. Kokybiškame įdare neturi būti jokių beverčių, tik apimtį didinančių „užpildų“, pavyzdžiui, krakmolo.

Ir dar viena nematoma, tačiau labai svarbi gerų koldūnų taisyklė – tai iš geros mėsos pačių susimaltas geras faršas.

Skubėkite atsakingai

„MonAmi“ mėsą (kaip, beje ir kitus produktus įdarams) perka iš Lietuvos ūkininkų, meistrai ją sumala, gardina visiškai natūraliais prieskoniais ir žolelėmis, jūros druska, be to, pavyzdžiui, kalakutienos ir jautienos faršą, kad būtų sultingesnis ir „gilesnio“ skonio, skanina pačių virtu kalakutienos ar jautienos sultiniu ir „ghee“ sviestu.

Jeigu negalite neskubėti, skubėkite atsakingai: stenkitės valgyti lėtai, tarsi namuose, gamintą, bet greitai patiekiamą ir kuo įvairesnį maistą. „MonAmi“ gamina net 9 skirtingas koldūnų ir virtinių rūšis, kurias patiekti užtruksite iki 10 min. – nuo tradicinių koldūnų su kiauliena, kalakutiena, kalakutiena su grietinėle (dar švelnesnio skonio), jautiena su rūkyta šonine, antiena iki virtinių su bulvėmis, baravykais, varške, mėlynėmis. „MonAmi“ rūpi, kad tai, ką valgote, būtų vertinga Jūsų organizmui. Tarsi namuose gaminti „MonAmi“ koldūnai – kaip tik tokie: iš tešlos, kuriai ypatingą skonį ir dar daugiau maistinės vertės suteikia laisvai laikomų vištų kiaušiniai ir pirmo spaudimo alyvuogių aliejus, organizmas gauna angliavandenių energijos, iš kokybiško įdaro – baltymų, iš sviesto padažo – riebalų.

Skaniai ir greitai – tai gali būti Jūsų kasdienė prabanga, kuriai pritars ir jūsų šeimos koldūnų virtuozės!

Užsakymo nr.: PT_87350647