Medienos vilnos arba drožlių plokštės CEWOOD šias savybes paveldi iš medžiagų, kurios naudojamos joms gaminti, ir pasitelktos gamyboje technologijos. CEWOOD gaminamos Latvijoje tik iš vietinės eglės medienos drožlių, surišant jas cemento ir vandens mišiniu. Jokių kitų pridėtinių medžiagų nenaudojama. Tokios plokštės pasaulyje naudojamos jau per 100 metų, o Latvijoje gaminamos daugiau kaip 50 metų. Iš čia jos eksportuojamos į dešimtis Europos, Azijos ir Amerikos šalių. Dabar jos siūlomos ir Lietuvos statybininkams bei architektams.

Natūralios kilmės, iš aplinkai ir žmogaus sveikatai draugiškų medžiagų pagaminta aukščiausios kokybės CEWOOD plokštės yra trijų paskirties rūšių: akustinės, dizaino ir konstrukcinės. CEWOOD plokštės standartiškai yra natūralios spalvos, baltos, juodos ir pilkos.

Akustinis komfortas patalpose

CEWOOD akustinės plokštės pasižymi ypač gera triukšmo absorbcija. Tačiau tuo pačiu tai ekologiška, sveikatai draugiška medžiaga, pasižyminti dideliu atsparumu ugniai ir termoizoliacijos savybėmis. Dėl šių unikalių savybių ji plačiai naudojama ir gyvenamųjų, ir visuomeninių pastatų, net padidinto drėgnumo patalpų, interjeruose lubų ir sienų apdailai.

Šios medienos drožlių plokštės yra antialerginė medžiaga, kuri sukuria palankų mikroklimatą žmogui. Jos geba palaikyti optimalų drėgnumą patalpose, turi geras šilumos izoliacines savybes ir pasižymi ypač geromis gaisrinės saugos savybėmis (A2, B-s1, d0). Bėgant laikui CEWOOD akustinės plokštės nekeičia savo savybių. Galima rinktis iš skirtingų storių, tekstūrų, spalvų ir atspalvių.

CEWOOD akustines plokštes patogu bei greita montuoti ir sienose, ir lubose, jos paprastai pjaustomos. Su jomis įrengtoms patalpų sienoms ar luboms nereikalinga papildoma apdaila, glaistymas, šlifavimas, dažymas, todėl darbas su šiomis plokštėmis gerokai švaresnis nei su kitomis panašiomis apdailos medžiagomis.

Dėl minėtų savybių – triukšmo sugeriamumo, nereikalingos papildomos apdailos, paprasto montavimo, kuriamo malonaus mikroklimato ir aukšto gaisrinio saugos lygio – medžio vilnos plokštės dažniausia naudojama medžiaga statant ar renovuojant privačius namus Skandinavijoje. Be to, vertinama ir tai, kad tai pats efektyviausias sprendimas mažinant triukšmą, o jomis įrengti sienas ir lubas finansiškai racionaliau nei naudojant kitas apdailos medžiagas. Skaičiuojama, kad patalpų sienų ir lubų apdaila su CEWOOD plokštėmis bent 10 proc. pigesnė nei su kitomis plokštėmis, jau nekalbant apie pasiektą mikroklimato ir akustinio komforto lygius, kurių kitos alternatyvios naudojamos medžiagos nesuteikia.

CEWOOD plokštės taip pat gali būti naudojamos ir namų konstrukcijose: medžio karkaso namams, išorinėms ir vidinėms sienoms, perdangoms ir stogams, durų ir langų angoms, o taip pat norint sukurti išsilenkiančias formas. Panaudojus šias plokštes namo konstrukcijose dėl jau minėtų jų savybių būste sukuriama racionali garso izoliacija, o taip pat mikroklimatas. Naudojant CEWOOD plokštes lubų ir sienų konstrukcijas galima įrengti apie 10 proc. pigiau palyginti su analogiškomis medžiagomis.

Unikaliems dizaino sprendimams

CEWOOD plokštės tinka ne tik įrengiant privatų būstą. Jos taip pat plačiai naudojamos objektuose, kur triukšmo lygis paprastai yra aukštas ir jį reikia gerokai sumažinti, pvz., įrašų studijose, biuruose, mokyklose, vaikų darželiuose, SPA kompleksuose, sporto salėse, plaukymo baseinuose, šaudyklose, kultūros centruose.

Latvijoje gaminamų medienos vilnos plokštės yra stačiakampės, kvadratinės, o skirtos interjero ir eksterjero dizainui – ir šešiakampės. Tačiau pagal klientų pageidavimus gaminamos ir trikampės, trapecijos, rombo, apskritimo bei kitų pageidaujamų formų. Pastarųjų formų ir šešiakampės dažniausiai pasirenkamos sienų ir lubų dekoravimui, išorės apdailai, siekiant suteikti interjerui ar eksterjerui ypatingų akcentų ir savitumo. Populiariausia CEWOOD dizaino plytelių forma – šešiakampis, leidžiantis išgauti unikalų „korio“ rezultatą.

Dizaino plytelės, kaip ir CEWOOD akustinės plokštės, gaminamos standartinių atspalvių – natūralios spalvos, baltos, juodos ir pilkos. Bet dizaino plyteles ir plokštes taip pat galima užsakyti bet kurios spalvos pagal RAL ar NCS paletes. Jos yra kelių storių – jų kombinacijas interjero specialistai taip pat naudoja kurdami unikalaus dizaino sprendimus.

Dizaino plytelės taip pat pasižymi akustinėmis savybėmis, todėl iš esmės padeda reguliuoti triukšmo lygį patalpose. Joms, kaip ir CEWOOD akustinėms plokštėms, taip pat nereikalinga jokia papildoma apdaila, todėl jų naudojimas įrengiant patalpas taupo ne tik laiką, bet ir pinigus.

Daugiau informacijos apie CEWOOD medienos vilnos plokštes, jų technines charakteristikas ir panaudojimo galimybes bei pavyzdžius – Cewood.com tinklapyje. Čia rasite ir gaminių katalogą, įrengimo instrukcijas bei plokščių savybes patvirtinančius sertifikatus.

Įgaliotas CEWOOD gamintojo atstovas Lietuvoje UAB „Moderni izoliacija“.

Užsakymo nr.: PT_87349123