Vištieną užteks pakeisti krevetėmis, aliejų – gurmanišku padažu, ir patiekalas jau kitas. Tiesa, krevetės labai naudingos visavertei mitybai. Jose yra apie 20 proc. baltymų ir tik apie 2 proc. riebalų, apie 1 proc. angliavandenių. Krevečių mėsoje daug vertingų baltymų ir mineralinių medžiagų: kalcio, fosforo, mangano, cinko, jodo, kalio, sieros, geležies, vario, kobalto ir kt. Ypač daug jodo, vitaminų B1, B2, B6, B12, PP, pantoteno rūgšties. Svarbu ir tai, kad krevetės yra seleno šaltinis, o jis žmogui būtinas kasdien ir daugelio gydytojų įvardijamas kaip mikroelementas, stiprinantis imunitetą ir apsaugantis nuo daugelio lėtinių ligų.

Bene svarbiausia taisyklė, kurią reikėtų atsiminti, gaminant krevečių patiekalus, – jų nepervirti, nes tada jos bus tąsios, tarsi guma. Virti derėtų tol, kol jos paraudonuos ir iškils į paviršių. Tas pat galioja ir tuo atveju, jei tik apkepate jau išvirtas krevetes.

Kai krevetės derinamos su gausybe daržovių ir putpelių kaiušiniais, jos tampa sočiu, maistingu patiekalu.

REIKĖS:

  • 200 g virtų krevečių;
  • 1 v. š. ghee sviesto;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 5 putpelės kiaušinių;
  • 1 agurko;
  • 5 mažų pomidoriukų;
  • 1 avokado;
  • 100 g lapinių salotų;
  • pipirų;
  • „Suslavičiaus“ padažo salotoms su česnakais ir alyvuogių aliejumi

GAMINIMAS:

1. Putpelių kiaušinius išverdame.
2. Įkaitiname keptuvę su ghee sviestu, beriame susmulkitas česnakų skilteles, dedame krevetes. Kepame labai trumpai – apie 5 min.
3. Supjaustome daržoves, jas beriame į dubenį. Ant viršaus beriame dar karštas krevetes, puselėmis supjaustytus putpelių kiaušinius.
4. Salotas pagardiname pipirais bei „Suslavičiaus“ padažu salotoms su česnakais ir alyvuogių aliejumi. Skanaus!