Veganiškų picų pardavimai išaugo 290 proc.

„Daugybė žmonių dabar rūpinasi planetos tvarumu, atsisako mėsos arba bent jau sumažina jos vartojimą. Pastebime, kad klientai, kurie valgo picas su mėsa, dažnai užsisako ir veganiškas ar vegetariškas. Vegetariškų picų paklausos augimą fiksuojame jau ne vienus metus. Didžiausias pokytis įvyko per dvejus pastaruosius – paskaičiavome, kad nuo 2018 metų veganiškų picų pardavimai išaugo beveik 290 proc. Tai tikrai reikšmingas skaičius, rodantis, kaip kinta mūsų mitybos įpročiai“, – sako „Brooklyn Brothers“ įkūrėjas, verslininkas Tomas Nicholson.

Tomas Nicholson
Foto: Organizatorių nuotr.

Pasak jo, lyginant šių metų pirmąjį ketvirtį, kai šalyje galiojo karantinas ir žmonės užsisakinėjo picas tik į namus, su pernai metų pirmuoju ketvirčiu, veganiškų picų pardavimai vis tiek augo 10 proc. „Nuo pat pradžių, kurdami picų receptus, daug dėmesio skyrėme veganams ir vegetarams – mums jau tikrai pavyko sugriauti mitą, kad picos su daržovėmis ir veganišku sūriu mažiau skanios, bet nesustojame ieškoti ir kurti naujovių, kviečiame jas išbandyti, pateikti atsiliepimus. Kai testavome naująją „Las Vegan“ su plėšytomis avižomis, kai kas klausė, ar čia tikrai nėra mėsos“, – dalinasi T. Nicholson.

Odeta Bložienė ir Beata Nicholson
Foto: Organizatorių nuotr.

Vieną ar kelias savaitės dienas skiria vegetarinei mitybai

„Visuomet stengiuosi, kur tik įmanoma, pasikviesti kuo daugiau spalvingesnių daržovių – ar į balandėlius, ar į troškinius, sriubas, nesaldžius kepinius. Visur! Kiekvieną savaitę skelbiu bemėsį pirmadienį ir visuomet pasiūlau kokį receptą, parodau, ką pati gaminu. Žinau, kad daugybė šeimų taip pat vieną ar kelias savaitės dienas skiria vegetarinei mitybai. Daugėja ir tokių, kurie mėsą valgo tik kelis kartu per savaitę“, – patirtimi dalinasi Beata Nicholson.

Foto: Organizatorių nuotr.

„Mėsos atsisakoma ir augalinis maistas pasirenkamas dėl įvairiausių priežasčių. Pastebimai auga susirūpinimas aplinkosauga, kurios dalį problemų kelia labai didelius žemės plotus užimantys mėsai auginamų galvijų pašarams skirti pasėliai bei pačios gyvulininkystės sukuriamos CO2 emisijos. Didėja gyvūnų teises ginančių organizacijų aktyvumas ir įtaka vartotojų sprendimams, kokius produktus pirkti. Galiausiai, niekam jau nebereikia aiškinti, kaip sveika į savo valgiaraštį įtraukti daržovingus patiekalus“, – sako B. Nicholson.

Foto: Organizatorių nuotr.


Avižose – baltymų daugiau nei kituose grūduose

100 gramų avižų – 16,9 gramų baltymų, t.y. daugiausia iš visų grūdų. Savo verte avižose esantys baltymai panašūs į esančius ankštiniuose augaluose. Jie – žirniai ir stambiasėklės pupos – taip pat įeina į plėšytų avižų sudėtį. Prie plėšytų avižų naujoje „Las Vegan“ derinti kiti augaliniai ingredientai: veganiška mocarela, naminis itališkas pomidorų padažas, raudonieji svogūnai, alyvuogės, vyšniniai pomidorėliai, veganiškas BBQ padažas, o šviežumui ir gavai atskleisti – veganiškas krapesto bei rukola.

Foto: Organizatorių nuotr.

Augalinę mitybą pasirinkusieji ir naujienų ieškantys valgytojai naujausias „Las Vegan“ picas ras visuose „Brooklyn Brothers“ restoranuose, kurių trys veikia Vilniuje, vienas – Kaune. Veganiška naujiena patiks ir prisiekusiems mėsos gerbėjams. Naujoji pica – augalinga alternatyva jų labai pamėgtai amerikietiško stiliaus picai su plėšyta mėsa ir BBQ padažu. Iš viso šio tinklo restoranų lankytojai gali rinktis iš 5 skirtingų vegetarams bei veganams skirtų picų meniu.