Kai vargina žaizdų gijimas

Šiais laikais, norėdami sustabdyti laiką, tiek vyrai, tiek moterys vis dažniau varsto grožio klinikų ir kosmetologų kabinetų duris. Gydytoja-kosmetologė E. Sinkevičienė pastebi, kad populiariausių procedūrų sąraše dominuoja botulino toksino ir hialurono rūgšties užpildų injekcijos. Tačiau vis labiau kelią skinasi nepaprastas medicinos mokslo pasiekimas – peptidų injekcijos, kurios veikia kaip ląstelių stimuliantai.

Tiesa, po kai kurių grožio procedūrų pacientus vaizdas džiugina ne iškart. Po lazerinių procedūrų oda parausta, juntamas tempimas. Po injekcinių procedūrų vargina patinimas, paraudimas, netgi mėlynės. Šios reakcijos yra nepavojingos, paprastai nesunkiai maskuojamos. Tačiau gydytoja-kosmetologė atkreipia dėmesį, kad kelias dienas trunkantį sveikimą galima palengvinti, o mėlynių ir žaizdų gijimą paspartinti.

Vitaminų reikšmė žaizdų gijimui

„Jei imuninė sistema stipri, organizmas pats puikiai susitvarko su uždegiminiais procesais, kurie kyla po estetinių procedūrų. Todėl būtina užtikrinti, kad jam nieko netrūktų. „Norint džiaugtis maksimaliais procedūrų rezultatais, labai svarbu, kad organizmui netrūktų reikalingų resursų – amino rūgščių, vitaminų, mikroelementų. Kitaip ir gijimas trunka ilgiau, ir procedūrų efektas gali būti silpnesnis“, – paaiškina gydytoja-kosmetologė, prieš procedūras rekomenduojanti vengti vaistų, galinčių padidinti mėlynių susidarymo riziką (nesteroidinių vaistų nuo uždegimo, vitamino E, ženšenio, nakvišos).

Prieš bet kokias grožio procedūras ir sveikstant po jų, ypač po plastinių operacijų, rekomenduojama vartoti vitamino C. Šis vitaminas spartina žaizdų gijimo procesus. Antioksidacinės vitamino C savybės padeda atsigauti po procedūros, ląstelių pažeidimų. „Šis vitaminas mažina mėlynių atsiradimo tikimybę. Po procedūrų stimuliuoja kolageno gamybą, stiprina imuninę sistemą, veikia kaip stiprus antioksidantas, pagreitina gijimą“, – pasakoja grožio specialistė.

Gyd. Evelina Sinkevičienė

Vitaminas B6 taip pat dalyvauja kolageno sintezėje, lipidų, aminorūgščių, angliavandenių apykaitoje. Todėl šio mikroelemento prieš injekcines grožio procedūras taip pat rekomenduojama nepamiršti.

Jaunystės eliksyras – produktai iš gamtos

Dar vienas natūralus produktas, kurį siūlo įsidėmėti gydytoja-kosmetologė, yra bičių pienelis (Royal Jelly). „Tai gamtos sukuriamas stebuklas, kurį Rytų medicina nuo seno naudoja kaip sveikatos ir jaunystės eliksyrą. Bičių pienelyje yra medžiagų, kurios pailgina bičių motinėlių gyvenimo trukmę. Todėl šis natūralus produktas panašiai veikia ir mūsų ląsteles“, – pasakoja E. Sinkevičienė.

Bičių pienelis slopina priešuždegiminius citokinus (TNF-α, IL-6, IL-1), todėl padeda mažinti tinimą, skausmą, uždegimą, spartina gijimą. Dėl senėjimą stabdančių savybių, šis natūralus gamtos produktas regeneruoja, skatina žaizdų gijimą, pasižymi antioksidacinėmis savybėmis, turi priešuždegiminį, antibakterinį poveikį, paskatina I tipo kolageno gamybą odoje, apsaugo nuo UV pažeidimų.

Įvairiais tyrimais įrodyta, kad bičių pienelis skatina keratinocitų migraciją link žaizdos ir spartina žaizdos užsitraukimą, naudojant produktą išoriškai. Todėl šis produktas taip pat dedamas į įvairius kremus, juo išmirkomi tvarsčiai ar pan.

Žaizdų gijimui gali padėti ir kitokie natūralūs priešuždegiminiai produktai, pavyzdžiui, priešpienis. Tai dar vienas iš gamtos gaunamas produktas, kurį drąsiai galime vadinti vienu iš jaunystės eliksyrų. Jame gausu imunoglobulinų, peptidų. „Priešpienis turi stiprų priešuždegiminį ir regeneruojamąjį poveikį, todėl gali būti puikus grožio procedūrų palydovas, kuris ne tik pagreitins žaizdų gijimą, bet ir sukurs papildomą vertę, norint pasiekti senėjimą stabdantį efektą“, – pasakoja gydytoja-kosmetologė.

Atliekant in vivo ir in vitro tyrimus (tyrimai gyvame organizme ir stikle), nustatyta, kad „reishi“ (tikrinis blizgutis) ir „shiitake“ (valgomasis dantenis) grybai taip pat ilgina fibroblastų išgyvenamumą, jų migraciją, spartina žaizdų gijimą, apsaugo nuo odos hiperpigmentacijos. „Reishi“ grybas padeda palaikyti normalią imuninės sistemos veiklą ir kraujotaką, todėl itin rekomenduojamas prieš ir po grožio procedūrų.

Rūpinantis savo grožiu ir sveikata specialistai pataria pasikliauti gyvybės šaltiniais iš gamtos. Gydytoja-kosmetologė E. Sinkevičienė rekomenduoja vartoti natūralių medžiagų kompleksus, skirtus ne tik grožiui, bet ir imuninei sistemai, kuriuose yra visų geriausių komponentų – bičių pienelio, priešpienio koncentrato, vitaminų C ir B6, „reishi“ ir „shiitake“ grybų ekstrakto.

Užsakymo nr.: PT_87225431