Tačiau daugelis vyrų vis dar siekia nepasiekiamų tikslų ir šioms viltims žlugus dėl to jaučiasi prislėgti. Visa tai kyla iš minčių, kad jūs turite padaryti ką nors nuostabaus arba peržengti tai, ką reiškia būti įprastu žmogumi. Užuot žiūrėjus į sėkmę kaip į kažkokias lenktynes be pabaigos, ji turėtų būti suvokiama kaip būdas įvertinti gyvenimo smulkmenas: sėkmę kasdieniame gyvenime, mažus projektus ir planus. Tai turėtų būti vertinama labiau kaip vidinio augimo darbų sąrašas, o ne materialinių daiktų gausa.

Šiandien vis dar matome, kad daugybė vyrų kovoja su vyriškumo ir sėkmės santykiu. Kaip parodė „Dove Lietuva“ tyrimas* paklausus „Ar būti turtingam reiškia būtų geresniu vyru?“ net 56,1% respondentų atsakė „taip“ arba „taip, tai prideda naujų galimybių“. Kai kalbame apie sėkmę - turimas turtas dažniausiai būna nurodomas kaip sėkmės priežastis. Tačiau finansinė gerovė nėra tai, ką galima galutinai pasiekti, nes tai nėra aiškiai apibrėžta sąvoka. Kad ir kiek daug pinigų turėsite, kažkas jų turės daugiau. Pozityvesnis būdas būtų pažvelgti į tai paprasčiau - „Man reikia x, kad galėčiau padaryti y“, arba pavyzdys realiame gyvenime - „Man reikia 5000 eurų, kad galėčiau pakeisti savo namo stogą.“ Tokia užduotis yra lengviau suvaldoma ir įgyvendinima, nes jūs konkrečiai žinote, ko jums reikia, kad pavyktų pasiekti tikslą (sėkmę). Nepasiekiama šio varianto versija būtų „Man reikia pinigų, kad galėčiau laimingai gyventi“. Juk negalite žinoti, kiek pinigų jums reikia (5000 ar 5 milijonų eurų?). Ir apskritai, ką reiškia laimingas gyvenimas bei kiek pinigų jis vertas. Taigi toks sėkmės padalijimas į mažus etapus daro ją lengviau pasiekiamą ir nulemia geresnę emocinę savijautą.

Tadas Rimgaila

TV laidų vedėjas ir renginių vėdėjas Tadas Rimgaila pabrėžia, kad sėkmė - tai ne tik materialiniai dalykai, tačiau ir gera savijauta bei sveikata: „Nors turiu ir žalingų įpročių, ir mityba ne itin sveikuoliška, tačiau kiek įmanoma stengiuosi tai kontroliuoti. Reguliariai tikrinuosi sveikatą, nes tai - kaip automobiliui techninė apžiūra – privaloma.“

Apibendrinant, galima teigti, kad pozityvesnis būdas pažvelgti į vidinį augimą ir tobulėjimą yra per pasiekiamų tikslų prizmę, nes jie nesukelia galvos skausmo dėl nepasiekiamų dalykų. Kaip sako Tadas Rimgaila: „viskas prasideda nuo tikslų, nuo požiūrio ir nuo noro“.

Turėdami 60 metų patirtį, stebėjome vyriškumo raidą. Todėl drąsiai galime teigti, kad vyriškumas ir rūpestis yra neatsiejami dalykai. Nuo reklamos kampanijų iki produktų „Dove Men + Care“ švenčia šiuolaikinį vyriškumą ir parodo, kad vyrai turi rūpintis savimi.

*Remtasi apklausos duomenimis, kuri buvo paskelbta Dove Lietuva Facebook puslapyje 2021 m. balandžio 9 - 16 dienomis. Respondentų skaičius - 203.

Užsakymo nr.: PT_87221873