Ji leidžia finansų specialistams bei kitiems ekspertams, dirbantiems įvairiuose sektoriuose, stebėti bei analizuoti atskiras kompanijas, finansų rinkų duomenis, ekonominius rodiklius bei sekti viso pasaulio naujienas, naudotis įvairiais finansų valdymo sprendimams reikalingais įrankiais. Tai finansininko, bankininko ar ekonomisto darbo įrankis, kurio pateikiama informacija gali naudotis visi universiteto akademiniai kamieniniai padaliniai: tiek matematikai, tiek kitų sričių atstovai. Sistema generuoja ne tik informacijos srautus - joje pateikiami įvairūs modeliai, kurie gali būti naudojami ir mokslo, ir studijų, ir tyrimų tikslais.

Naujai įrengta sistema padės siekti svarbaus universiteto tikslo - ugdyti darbo rinkai patrauklų specialistą, pasirengusį įveikti visus praktinius iššūkius. „Tam, kad atitiktume studentų lūkesčius, ugdytume tinkamas kompetencijas ir kaip lygiavertė mokslo institucija dalyvautume tarptautinėje konkurencijoje, privalome būti modernūs ir šiuolaikiški”, - teigia Finansų katedros vedėja, docentė Dr. Deimantė Teresienė. Naudojantis Bloomberg terminalu, suteikiama ypač patraukli galimybė gauti „Bloomberg‘o sertifikatą“, pabaigus „Bloomberg Market Concepts (BMC)“ kursus, kurie apima 4 modulius: Ekonominiai indikatoriai, Valiutos, Fiksuoti vertybiniai popieriai ir Akcijos.

Auditorijos įrengimas suteikia naujas galimybes ir dėstytojams bei mokslininkams. Pastarieji galės naudotis pačiais naujausiais duomenimis, praktikoje taikomais modeliais, kurie padės ir integruoti praktinius aspektus į vedamas paskaitas ar seminarus, ir išspręsti dažną duomenų neprieinamumo problemą. Taip pat suteikiama daugiau galimybių atlikti mokslinius darbus bei pilnavertiškai dalyvauti tarptautiniuose projektuose.

„Seniai svajojome apie galimybę įsirengti tokią auditoriją, nes poreikį „Bloomberg“ duomenims ir jų analitikai išsako ir dėstytojai, ir studentai. Kol kas nesame tikri, ar galėsime naudotis sistema nuotoliniu būdu, tačiau auditorija jau paruošta ir laukia vartotojų. Ekonomikos studijų studentai bus pirmieji Vilniaus universitete, pasinaudosiantys auditorijos naudomis, tačiau neabejojame, kad galimybė analizuoti „Bloomberg“ duomenis ir įrankius bus patraukli ir kitų fakultetų kolegoms“, - teigia fakulteto dekanė, prof. Dr. Aida Mačerinskienė.

Jos teigimu, Vilniaus Universitetas ambicingai siekia tarptautiškumo studijoms ir moksliniams tyrimams, todėl ši auditorija yra tik nedidelis žingsnis, priartinantis prie tarptautinių partnerių: „Daugybė universitetų visame pasaulyje (Harvard University, University of Oxford, Stanford University, University of Cambridge) jau yra integravę „Bloomberg“ į studijas ir su kiekviena diena jų skaičius nuolat auga. Todėl labai džiaugiamės, kad „Bloomberg Lab“ atidaroma ir pas mus. Kolegos Kauno technologijų universitete jau senokai turi tokią auditoriją, todėl nebuvo diskusijų, ar mums taip pat reikalingas toks sprendimas. Auditorijų veikimas Lietuvoje tik patvirtina faktą, kad ekonomikos ir finansų specialistų ugdymui mūsų rinkoje skiriamas didelis dėmesys. Esame laimingi atidarydami nauja įranga kvepiančios „Bloomberg LAB“ auditorijos duris, bet ypač džiaugsimės, kai dėl gausaus studijuojančių skaičiaus jas bus sunku uždaryti.“

Užsakymo nr.: PT_87182175