Apie 30-uosius gyvenimo metus dažnai išryškėja hiperpigmentiniai odos pokyčiai, išsiplėtę kapiliarai“, – pasakoja gydytoja dermatovenerologė Ilona Sakalauskienė. Odos senėjimui įtakos padaryti neįmanoma, tačiau tinkamai rūpinantis ir naudojant kokybiškus produktus – galima visus šiuos procesus sulėtinti ir džiaugtis švytinčia veido oda. Ne veltui teigiama, kad sveikame ir spinduliuojančiame kūne – sveika siela.

„Esu įsitikinusi, kad veido odos būklei įtaką daro kasdienė mūsų rutina: sveikas gyvenimo būdas, subalansuota mityba ir tinkamų veido priežiūros priemonių reguliarus naudojimas“, – teigia dainininkė Vaida Genytė, kuri ilgą laiką kovojo su veido pigmentinėmis dėmėmis, kurios atsirado peržengus 30-uosius gyvenimo metus.

Svarbiausia – visuma

Turbūt, kiekvienas pritars, kad rūpinantis savo išvaizda svarbu kontrolė – subalansuota mityba, skysčių vartojimas, sportas. Šiam teiginiui pritaria ir ilgą laiką su problemine veido oda kovojanti V. Genytė.

Pasak jos, tik reguliarus rūpinimasis savo sveikata ir išvaizda jai šiuo metu leidžia džiaugtis spindinčia oda.

Vaida Genytė

„Nors ir visiškai nevartoju alkoholio, nerūkau ir neturiu kitų blogų įpročių, visą gyvenimą kovoju su veido odos problemomis. Bėgant metams, susidūriau su nemaloniu reiškiniu – pigmentinėmis veido dėmėmis. Kovodama su jomis, išbandžiau daug produktų, tačiau problema pradėjo spręstis tik apsilankius pas gydytojus ir pradėjus medikamentinį gydymą“, – pasakoja dainininkė.

Pasikonsultavus su medikais, moteriai buvo paskirtas medikamentinis gydymas. „Pradėjus jį taikyti susidūriau su kitomis problemomis – odos išsausėjimu, spindesio praradimu. Gydytojams rekomendavus, pradėjau kasdien, drauge su vaistais, sąžiningai naudoti ir „Eucerin HF+Elasticy“ veido priežiūros priemones. Būtent tada ir pradėjo viskas keistis į gerąją pusę“, – džiaugiasi pašnekovė.

Moterims, kurios susiduria su panašiomis problemomis, V. Genytė rekomenduoja sveikai maitintis, nepamiršti skaidulinių medžiagų turinčio maisto, atsisakyti žalingų įpročių ir naudoti tik kokybiškus veido priežiūros produktus.

Su garsia dainininke sutinka ir gydytoja dermatovenerologė. Pasak jos, didžiausi odos priešai – UV spinduliai, rūkymas, alkoholio vartojimas, stresas ir miego trūkumas. „Visi šie veiksniai daro įtaką laisvųjų radikalų susidarymui ir sukelia oksidacinį stresą. Dėl pažaidos ląstelėms atsiranda uždegimas. Tai – lėtinis procesas, kuris dėl išorinių faktorių sukelia priešlaikinį odos senėjimą“, – teigia I. Sakalauskienė.

Ilona Sakalauskienė

Kasdienė rutina – būtina

Sveikas gyvenimo būdas gali padėti džiaugtis puikiais rezultatais, tačiau rūpinantis veido oda svarbu nepamiršti ir tinkamų priemonių naudojimo rutinos. „Odos priežiūrą vos pabudus ryte bei prieš miegą reikėtų pradėti nuo švelnaus bemuilio prausiklio. Vėliau turėtų būti naudojamas serumas, kurio aktyvios medžiagos įsiskverbtų giliau į odą ir pagerintų tepamų priežiūros priemonių įsisavinimą. Akių sričiai rekomenduočiau naudoti atskirą kremą, nes jame dažniausiai būna mažiau dirginančių medžiagų“, – pasakoja gydytoja.

„Kaip ir daugelyje sričių, kuriose norime kažką pasiekti, kovojant su veido odos problemomis nepaprastai svarbu rutina. „Eucerin HF+Elasticy“ priemones naudoju kasdien. Dieninis ir naktinis kremai, serumas, akių srities kremas – kasdieniai mano pagalbininkai, kurie leidžia džiaugtis puikiais rezultatais“, – džiaugiasi V. Genytė.

Bėgant metams, ant veido odos ir kitose kūno vietose galima pastebėti vis daugiau patamsėjusių dėmių. Jos dažnai vadinamos saulės arba senatvinėmis dėmėmis. Šie nepageidaujami odos patamsėjimai atsiranda saulės veikiamose odos vietose, pavyzdžiui: ant veido, kaklo, iškirptės srityje ar rankų. Odai senstant, melaniną gaminančių ląstelių mažėja, tačiau tos, kurios lieka – padidėja ir jų pasiskirstymas tampa labiau sutelktas.

„Džiugu, kad mokslui žengiant su žmogaus poreikiais, reguliariai naudojant tinkamas priemones, tampa įmanoma sustiprinti odą. Tinkamų produktų pasirinkimas leidžia suteikti odai stangrumo, švytėjimo ir net užpildyti gilias raukšles bei padėti kovojant su dėl amžiaus atsiradusiomis pigmentinėmis dėmėmis“, – džiaugiasi dainininkė V. Genytė.

Sudedamosios dalys, kurias verta rinktis

Renkantis veido odos priežiūros priemones, verta atkreipti dėmesį į jų sudėtį. Kovojant su dėl amžiaus atsiradusiomis pigmentinėmis dėmėmis šiuo metu viena iš didžiausių inovacijų odos priežiūros srityje laikomas tiamidolis. Tai – patentuota veiklioji medžiaga, kurios poveikis pigmentinėms dėmėms yra pagrįstas klinikiniais tyrimais. Ši medžiaga veikia pagrindinę hiperpigmentacijos atsiradimo priežastį. Įrodyta, kad šią veikliąją medžiagą naudojant reguliariai, galima apsaugoti odą nuo pakartotinio senatvinių dėmių atsiradimo.

Taip pat verta rinktis produktus, kurių sudėtyje yra hialurono rūgšties. Ji padeda odoje sulaikyti drėgmę, tačiau senėjant ši jos savybė slopsta ir todėl formuojasi raukšlės. Būtent priemonės, kurių sudėtyje yra hialurono rūgšties, padeda stabdyti senėjimo procesus.

Dar viena medžiaga, kuri gali prisidėti prie kovos prieš veido odos senėjimą, – arktiinas. Jis skatina kolageno susidarymą odos ląstelėse ir yra puikus duetas su hialurono rūgštini, didinantis odos elastingumą.

„Eucerin HF+Elasticy“ linijos priemonės ir yra sukurtos tam, kad įveiktų veido odos problemas, kurios atsiranda bėgant metams bei odai senstant. Šios priemonės užpildo gilias raukšles, pagerina odos elastingumą, pamaitina brandžią odą. Įrodyta, kad naudojamos reguliariai – šios priemonės sumažina dėl amžiaus atsiradusiais pigmentines dėmes vos per dvi savaites.

Gydytoja dermatovenerologė rekomenduoja renkantis priemones atsižvelgti į savo odos problemas. „Jei priemonės naudojamos senėjimo prevencijai, svarbu, kad jų sudėtyje būtų drėkinančių ingredientų, pavyzdžiui – hialurono rūgšties. Taip pat naudinga rinktis produktus, kurių sudėtyje yra vitamino C, kuris geba bent dalinai atstatyti aplinkos faktorių padarytą žalą ląstelėms bei skatina kolageno gamybą“, – teigia I. Sakalauskienė ir priduria, kad saugiausia pirkti dermatologinę kosmetiką, kurios sudėtyje nebūna odai kenksmingų medžiagų, galinčių sukelti alergines reakcijas.

Svarbu šiltuoju metų sezonu

Tyrimais įrodyta, kad ilgas buvimas saulėje ir netinkama ar nepakankama apsauga nuo saulės lemia daugiau nei 80 proc. pirmalaikio odos senėjimo. Šiltuoju metų laiku pigmentinės veido dėmės išryškėja, tampa labiau matomos. Pasak pašnekovės, vasara – metas, kai veido odos priežiūra privalo būti reguliari ne tik dėl išvaizdos, tačiau ir dėl sveikatos.

„Nesisaugant ir daug laiko praleidžiant saulėje be apsaugos – galima smarkiai pakenkti veido odai“, – teigia dainininkė ir priduria, kad tinkama priežiūra jai leidžia apsisaugoti nuo pigmentinių veido odos dėmių išryškėjimo.

Siekiant maksimaliai aprūpinti ir apsaugoti veido odą, „Eucerin HF+Elasticy“ produktų asortimente galima rasti priemones, kurios padės saule ir šiluma džiaugtis, nekenkiant savo odai. Pavyzdžiui, kasdien naudojant šios linijos 3D serumą, kuris padeda kovojant su dėl amžiaus atsiradusiomis pigmentinėmis dėmėmis ir elastingumo stoka, verta reguliariai naudoti ir tos pačios linijos dieninį kremą. Šis kremas, turintis SPF 30 apsaugą, ne tik sustiprina serumo poveikį, tačiau ir saugo nuo kenksmingų saulės spindulių.

Svarbu prisiminti, kad už savo odos būklę esame atsakingi tik mes patys. Kasdieninė rutina, naudojant „Eucerin HF+Elasticy“ priemones, gali padėti sumažinti dėl amžiaus atsiradusias veido odos pigmentines dėmes vos per dvi savaites. Tad vasarą galima pasitikti švytinčia, jaunatviška ir spinduliuojančia veido oda.

Užsakymo nr.: PT_87171875