Tačiau yra tiek daug dantų balinimo būdų, kad kartais gali būti sunku išsirinkti. Ar pasirinktas būdas tikrai veiks? Ar produktas yra saugus man ir mano dantims? Ar mano dantys ar dantenos taps ilgam jautrūs ar skausmingi? Tai tik keletas problemų, su kuriomis susiduriame. Tai natūralu, nes mūsų bendra sveikata labai priklauso nuo mūsų dantų sveikatos. Apžvelkime kelių dantų balinimo būdų privalumus ir trūkumus.

Lazerinis balinimas

Dar prieš kurį laiką lazerinis balinimas buvo įprastas dantų balinimo būdas. Daug lemia saugumo jausmas – pasirinkę profesionalų specialistą, galime būti tikri, kad dantys yra patikimose rankose. Nereikia patiems gilintis ir rinkti informaciją apie nežinomus produktus, jei juos užsisakome iš interneto platybių. Deja, lazerinio dantų balinimo kaina yra gana didelė. Daugeliu atvejų viena dantų balinimo procedūra, priklausomai nuo odontologijos klinikos, kainuoja apie 200 eurų.

Balinančios dantų pastos

Daugelis iš mūsų yra tapę reklamos aukomis ir parduotuvėje renkasi dantų pastą su ryškiu užrašu ant pakuotės apie balinantį efektą. Tačiau paprastai susirūpinimą kelia tik vienas dalykas – dažniausiai tai lieka tik pažadu ant pakuotės, o realybėje nėra didelio skirtumo, ar dantis valote įprasta, ar balinama dantų pasta. Kai kurios pastos iš tiesų turi balinimo efektą, tačiau paprastai jis yra kur kas menkesnis nei kitos dantų balinimo galimybės. Taigi, nors dantų pasta gali atrodyti lengviausias ir prieinamiausias balinimo variantas, nes jų kainos svyruoja nuo kelių eurų iki kelių dešimčių eurų, paprastai jas naudojant rezultatas yra kukliausias.

Balinantys pieštukai ir pleistrai


Jau kurį laiką populiarūs įvairūs dantų balinimo pieštukai ir pleistrai. Balinančių pieštukų ir pleistrų privalumas yra toks, kad juos paprasta ir patogu naudoti – dantis galima balinti neišeinant iš namų. Tačiau užsisakant iš užsienio tokius namuose naudojamus balinimo produktus reikėtų rūpestingai pasidomėti, ar jie atitinka Europos Sąjungos reikalavimus. Visų pirma Europos Sąjungoje gali būti parduodami tik tie produktai, kurių sudėtyje vandenilio peroksido yra ne daugiau nei 0,1 %, nes didesnis kiekis gali sugadinti dantų emalį. Tačiau užsakant iš internetinės parduotuvės, ypač iš užsienio šalies, ši informacija ne visada yra nurodoma. Todėl užsakant vertėtų labai kritiškai vertinti tiek konkretų produktą, tiek ir pačią internetinę parduotuvę. Svarbu ne tik veiksmingas rezultatas, bet ir jūsų dantų saugumas. Balinančių pieštukų kainos svyruoja nuo dešimties iki kelių dešimčių eurų. Pleistrai dažniausiai kainuoja apie dvidešimt eurų.

Rinkiniai naudojimui namuose

Vienas efektyviausių sprendimų pastaruoju metu yra namuose naudoti skirtas dantų balinimo rinkinys, kuriame vienodai akcentuojami visi keturi veiksniai – veiksmingas rezultatas, saugumas, patogumas ir prieinama kaina. Daugeliu atvejų pirmieji rezultatai yra pastebimi jau po pirmojo naudojimo, t. y. po 30 minučių. Verta pasidomėti, kas yra rinkinio gamintojas ir kas žadama produkto aprašyme. Palyginus su kitais panašiais produktais, namuose naudoti skirtas rinkinys „JOI White“ išsiskiria tuo, kad vietoj įprastos vienos UV LED lemputės, šiame rinkinyje jų yra net penkios. Produktas yra saugus naudoti. Šiame produkte vietoje vandenilio peroksido naudojamas natrio perkarbonatas, todėl produktas yra saugus. Procedūra yra neskausminga ir nesukelia dantenų bei dantų jautrumo ar skausmo. Dažnai baiminamasi, kad saugumas yra užtikrinamas efektyvumo sąskaita. Jums nereikia to bijoti – naudojant šį dantų balinimo rinkinį gautas rezultatas bus visiškai panašus į odontologo kabinete atliktą procedūrą, o dantys pabals iki dešimties atspalvių.

„JOI“

Visai neseniai „JOI“ šalia namuose naudojamo rinkinio vienam asmeniui pristatė JOI šeimos rinkinį, kuris suteikia galimybę balinti dantis kartu su kitu žmogumi, pvz., mylimuoju, vaiku ar drauge. Balinti dantis su „JOI Family Kit“ apsimoka, nes kaina vienam asmeniui mažesnė nei 25 eurai. Kaip jau tapo įprasta 2021-siais metais – patogiai ir neišeinant iš namų.

Iki šypsenos!

Užsakymo nr.: PT_87128121