„Jei anksčiau oro kondicionieriai buvo populiarūs tik biuruose ir darbo aplinkoje, tai pastarųjų metų tendencijos rodo, kad šiltėjant vasaroms, patalpų vėsinimas buitiniame segmente tampa vis svarbesniu bei dažnesniu veiksniu, todėl kondicionierių paklausa yra gerokai išaugusi“, – sako oro kondicionavimo, vėdinimo bei šildymo įrangos platintojo Baltijos šalyje „Airware Lietuva“ direktorius Deividas Jankauskas.

Midea BreezeleSS+ nuotr.

Pamirškite skaudančią gerklę ir užkimusį balsą

Vienas dažniausių oro kondicionavimo „priešininkų“ argumentas – dėl kondicionierių pučiamo oro atsiranda nemalonūs kvėpavimo takų pojūčiai: „užgulusi“ nosis, perštinti gerklė, sloga, kosulys.

„Įprastai standartinio išpildymo kondicionieriai turi ventiliatorių, kuris per atsidariusias priekines menteles išpučia didelį koncentruoto oro srautą. Tačiau per vieną angą išeinantis didelis oro srautas natūraliai gali sukelti diskomfortą, nes stiprus putimas į žmogų ne tik yra nemalonus, bet ir gali sukelti gerklės skausmą bei kitus nepageidaujamus pojūčius“, – sako D. Jankauskas.

Midea BreezeleSS+ nuotr.

Tačiau naujojo „Midea BreezeleSS+“ oro kondicionieriaus veikimo principas, kaip aiškina specialistas, gerokai skiriasi nuo įprastų oro vėsinimo įrenginių.

„Šis produktas pasižymi mažų skylučių, per kurias išeina oras, koncepcija. Tai reiškia, kad per daugiau, nei 7-is tūkstančius mikro skylučių praeinantis oro srautas yra „laužomas“ ir tokiu būdu suminkštinamas taip, kad šaltis natūralios konvekcijos principu keliauja mažu greičiu ir patalpą tolygiai užpildo natūraliai vėsiu oru be jokio koncentruoto pūtimo į vieną vietą. Būtent dėl šios funkcijos, įrenginio pavadinime ir yra žodis „breezeless (liet. „bevėjis“)“, – sako D. Jankauskas.

Negano to, „Midea BreezeleSS+“ pasižymi ir papildomu oro išpūtimu per įrenginio šonus, o tai, kaip sako pašnekovas, leidžia dar labiau užtikrinti, kad patalpa bus vėsinama tolygiai.

„Naudodami įprastus kondicionierius, žmonės pasigenda tolygaus šalto oro paskirstymo po patalpą, tačiau naujasis „Midea“ kondicionierius papildomų mentelių pagalba dalį oro srauto išleidžią ir per savo šonus, todėl visi patalpos kampeliai gauna tiek pat šalto oro“, – aiškina D. Jankauskas.

Ramus ir kokybiškas miegas

Dar viena pasenusi nuostata apie oro kondicionierius – šie veikia labai garsiai, todėl juos įrengti miegamajame yra didelė klaida. Tačiau, D. Jankausko teigimu, naująjį „Midea BreezeleSS+“ kondicionierių idealiai tinka naudoti net ir ten, kur tyla ir ramybė yra neabejotinas prioritetas.

„Kaip ir bet kuris kitas mechaninis prietaisas, turintis judančias dalis, taip ir oro kondicionierius skleidžią garsą, todėl dalis žmonių baiminasi, kad tai gali trukdyti jų poilsiui ar kokybiškam miegui. Tačiau „Midea BreezeleSS+“ skleidžiamas vidutinis garso lygis siekia vos 19–21 decibelų, todėl realiai žmogaus ausiai nėra girdimas“, – teigia specialistas.

Midea BreezeleSS+ nuotr.

„Be abejo, jei už lango bus 35 laipsnių karščio, o žmogus norės, kad viduje būtų 21 laipsnis, kondicionieriaus skleidžiamas garsas be abejo bus didesnis nei įprastai, bent jau kol norima temperatūra bus pasiekta. Tačiau jei kondicionierius yra nustatytas tinkamai ir didžiąją laiko dalį atlieka savo darbą minimaliomis apkrovomis, jo veikimo garsas nėra girdimas, todėl tokiu būdu yra užtikrindamas idealus namų komfortas net ir miegamajame“, – tikina D. Jankauskas.

Didelėms sąskaitoms už elektrą? Tik ne su „Midea“

Kaip teigia „Airware Lietuva“ direktorius, dalis žmonių kondicionavimą vis dar sieja su dideliu energijos suvartojimu ir natūraliai išaugusiomis sąskaitomis už elektrą, tačiau šiais laikais gaminami kondicionieriai, tarp kurių ir „Midea BreezeleSS+“, pasižymi specialiomis funkcijomis, kurios leidžia taupyti elektros energiją.

„Dėl kondicionieriuje integruoto „Alpha Energi Chip“ tikslaus valdymo algoritmo, įrenginio kompresorius gali veikti žemu 12Hz dažniu stabiliai ir ilgą laiką, o tai gerokai taupo energiją. Tuo metu naudojant „iECO“ režimą, galima pasirinkti laiką, kai kondicionierius veikia minimaliomis sąnaudomis. Pavyzdžiui, kai išeinate į darbą ir namuose nieko nėra, aktyvavus šią funkcijas, kondicionierius sumažina energijos suvartojimą ir dirba taupančiu režimu“, – aiškina D. Jankauskas.

Pasak jo, renkantis oro kondicionierių, ne ką mažiau yra svarbus ir ekologiškumo faktorius. Čia, specialisto teigimu, „Midea BreezeleSS+“ taip pat turi kuo pasigirti.

„Kondicionierius yra užpildytas naujos kartos R32 šaltnešiu, kuris pasižymi itin mažu GWP (globalinio šiltėjimo potencialu), o tai reiškia, kad jis yra draugiškas aplinkai bei klimato atšilimo procesams. Nereikia pamiršti ir naujos kartos kompresoriaus bei aukštesnio efektyvumo ventiliatorių, kurie užtikrina efektyvų, tačiau ekologiškesnį įrenginio funkcionavimą“, – sako pašnekovas.

Išmanu = patogu

Šiais laikais išmanus valdymas įvairiuose buitiniuose prietaisuose jau yra tapęs norma, ne išimtis – ir oro vėsinimo įrenginiai.

„MideaAir“ mobilios programėlės pagalba kondicionierių galima valdyti iš bet kurios pasaulio vietos, todėl visiškai nesvarbu, ar trumpam išėjote pasivaikščioti, ar išvykote atostogauti, visas kondicionieriaus funkcijas – įjungti, išjungti, nustatyti veikimo režimą, temperatūrą, ventiliatoriaus greitį galite tiesiog savo mobiliajame telefone“, – aiškina D. Jankauskas.

Negano to, jei namuose dingsta elektra ar dėl kitų priežasčių sutrinka oro kondicionieriaus veikla, informacija apie tai naudotoją iškart pasiekia per mobiliąją aplikaciją.

Tai, kad išmanus valdymas yra ne tik patogi, bet ir efektyvi funkcija, puikiai iliustruoja „Midea BreezeleSS+“ algoritmo nustatyto mechanizmas.

Midea BreezeleSS+ nuotr.

„Naudojantis programėle, galima ne tik matyti, kokia šiuo metu yra temperatūra jūsų namuose, bet ir nustatyti visą oro kondicionieriaus veikimo algoritmą bei veikimo laikmačius. Pavyzdžiui, jei norite, kad grįžus iš darbo namuose jus pasitiktų maloniai vėsi ir gaivinanti aplinka, kondicionierių nustatote taip, kad likus, tarkime, valandai iki kol grįšite namo, jis pradėtų vėsinti namus, o jums jau atvykus – vėl dirbti minimaliu komfortišku režimu“, – pasakoja D. Jankauskas.

Daugiau informacijos apie naujos kartos kondicionierius rasite čia: www.sildymocentras.lt.

Užsakymo nr.: PT_87101435