Technologijoms kiekvieną dieną žengiant į priekį, vejos robotas tapo protinga investicija į patogią buitį, kuri leis sutaupyti nemažai brangaus laiko.

Didžiausi šio pagalbininko pliusai – savarankiškas ir tylus darbas, mulčiavimas, galimybė valdyti įrenginį mobiliuoju telefonu. Visus šiuos kriterijus atitinka „STIHL“ iMOW® vejos pjovimo robotai. Tai – nepakeičiamas namų pagalbininkas, kuris taupo laiką ir užtikrina puikią vejos būklę.

Kaip išsirinkti tinkamą vejos robotą savo sklypui?

Nusprendus buitį pasilengvinti įsigyjant vejos robotą, svarbu tai padaryti įsivertinus savo poreikius. Prieš jį perkant būtina atkreipti dėmesį į plotą, kuriame įrenginys darbuosis. „STIHL“ vejos robotų asortimente galima rasti įrenginius, kurie pritaikyti pjauti plotus iki 5000 kv.m, tad tai – optimalus ir protingas sprendimas taupantiems laiką. Taip pat svarbu paminėti, kad šie robotai gali įveikti įkalnes net iki 45 proc., tad vejos pjovimas, kuris iki šiol asocijavosi su sunkiu fiziniu darbu, gali tapti praeitimi. Įsigijus „iMOW“ vejos pjovimo robotą, jums pageidaujant, instaliavimą atliks „STIHL“ prekybos atstovas. Jis įvertins jūsų sklypo formą, sudarys individualų vejos pjovimo planą, nuties ribojančią vielą ir kartu su jumis suprogramuos vejos pjovimo planą bei įrenginį įjungs darbui.

Taip pat nemažai klientų pasirenka instaliuoti vejos robotą patys. Nusprendus imtis šio darbo svarbu parinkti tinkamą krovimo stotelės vietą. Reljefas jai turėtų būti kuo lygesnis ir netoli elektros tinklo. Taip pat turėtų būti pakankamai vietos robotui apsisukti ir keisti kryptį, todėl šalia šios lokacijos esantys medžiai ar krūmai turėtų būti nutolę daugiau nei 1 m atstumu.

Atkreipkite dėmesį ir į vejos kraštų pjovimą. Vejos pjovimo robotas gali švariai nupjauti minkštus vejos kraštus, kai aukščių skirtumas – iki 2 cm. Tai galėtų būti, pavyzdžiui, terasos, kelias, takeliai. Šie kraštai apjuosiami perimetro viela. Kai kraštai yra kieti ir aukščių skirtumas didesnis nei 2 cm, iMOW® sodo robotas nustatomas taip, kad privažiuotų kiek galima arčiau, bet visada išilgai krašto. Pavyzdžiui, tai galėtų būti sienos ar aukštos terasos. Tokiu atveju kraštus tektų pjauti žoliapjove (trimeriu). Rekomenduojama šalia tokių kraštų tiesti kietesnį pagrindą, pavyzdžiui – trinkeles, kad robotas galėtų užvažiuoti ir nupjauti vejos kraštą.

Visiškai automatinė priežiūra

Keliaudami, dirbdami ar būdami bet kurioje kitoje vietoje jūs galite nustatyti iMOW® roboto pjovimo planą. Nustatytame aktyvumo laike įrenginys savarankiškai nuspręs, kada geriausiai pjauti veją, kad būtų užtikrintas nepriekaištingas rezultatas. Dinaminį pjovimo planą galima įjungti ir išjungti per valdymo skydelį arba mobiliuoju įrenginiu. Pastaruoju būdu galima valdyti tuos vejos robotus, kurių modelyje yra „C“ raidė. Pavyzdžiui, galite nustatyti robotą, kad jis pjautų veją, kol jūs dirbsite, o savaitgalį ir po darbo valandų galėsite netrukdomai mėgautis prižiūrėta veja.

Dar vienas šių prietaisų pliusas – automatinis įkrovimas. Išmanioji iMOW® įkrovimo sistema užtikrina optimalią pusiausvyrą tarp darbų atlikimo ir akumuliatoriaus įkrovos. Robotas automatiškai grįžta į įkrovimo stotį ir pasiekia optimalų, vejos pjovimui reikalingą įkrovimo lygį.

Graži ir sveika veja be jokių pastangų

„STIHL“ iMOW® vejos robotų prižiūrima veja visada atrodo puikai ir tvarkingai. Šie robotai ne tik pjauna, tačiau ir prižiūri veją. Speciali mulčiavimo sistema susmulkina nupjautą žolę, kuri sukrenta prie vejos šaknų ir tampa nepakeičiama vejos trąša, prisidedančia prie jos grožio. Vejos šeimininkams šis pliusas ypač aktualus, juk nereikės rūpintis, kur padėti nupjautą žolę.

Taip pat svarbu nepamiršti ir lietaus jutiklių. Jei pradeda lyti, dėka jų robotas grįžta atgal į įkrovimo stotelę. Jis dirbs tik esant sausoms oro sąlygoms, taip tausodamas velėną. Nors šiuos jutiklius labai lengva nustatyti, savininkui pageidaujant daviklį galima išjungti ir robotas dirbs bet kokiu oru, nes pačiam įrenginiui lietus nekenkia.

Taip pat svarbu pabrėžti ir tai, kad vejų, kurias prižiūri vejos robotai, nemėgsta kurmiai, tad šių nepageidaujamų svečių savo sklype nesulauksite.

Įrenginių šeimininkams svarbu ir galimybė pasirinkti norimą vejos pjovimo aukštį nuo 20 iki 60 mm (8 pakopos). Tai aktualu ne tik dėl estetinių sumetimų. Vyraujant šiltiems ir saulėtiems vidurvasario orams, paprastai yra rekomenduojamas maksimalus vejos pjovimo aukštis, taip dirva neišdžius.

Užtikrintas saugumas

Dažnai žmonės susilaiko nuo didesnės investicijos savo sodui, mat bijo ilgapirščių, kurie gali susigundyti ne savo daiktu. Vejos robotai įvairių jutiklių pagalba yra apsaugoti nuo vagių, o dėl išmanių technologijų „STIHL“ iMOW® prietaisai pakelti į viršų nedelsiant sustoja. Norint dar efektyviau apsaugoti robotą nuo vagystės, galima pasirinkti jį valdyti tik įvedus kodą.

Šie vejos pjovimo robotai puikiai atpažįsta kliūtis. Gėlynai, medžiai ir kitos stacionarios kliūtys nuo pat roboto įdiegimo pradžios apjuosiamos perimetro vieta, todėl yra apsaugotos. Tačiau netikėtos kliūtys, kurios atsirado jau po roboto įdiegimo, taip pat yra saugios. Vejos pjovimo robotas savo kelyje sutikęs kliūtį jutikliais ją puikiai aptinka. Žinoma, smulkius daiktus, pavyzdžiui vaikų žaislus, reikėtų patraukti nuo vejos, kad jie nebūtų sugadinti, o vejos roboto ašmenys nebūtų pažeisti.

Pastangų nereikalaujanti priežiūra

„STIHL“ iMOW® vejos robotų stabilus mulčiuojantis peilis dirba net esant aukštai žolei ir užtikrina tobulą nupjautos vejos vaizdą. Kiekvieną kartą automatiškai peiliui sustojus, keičiasi jo sukimosi kryptis. Taip tolygiau dėvisi ašmenys. Svarbu tai, kad peilius kiekvienas roboto savininkas lengvai pakeis nenaudojant jokių įrankių. Šį darbą pakanka padaryti vieną kartą sezono metu.

„STIHL“ vejos robotai turi ir automatinį perimetro vielos trūkio vietos aptikimą. Nutrūkus vielai robotas pats aptinka šią vietą ir ją lengva sutvarkyti net ir neturint tam specialių įgūdžių.

Tylusis pagalbininkas

„STIHL“ iMOW® vejos robotai išsiskiria tyliu veikimu, tad darbuotis galima anksti ryte ar net naktį. Net jei robotas pjaus veją prie atidaryto jūsų miegamojo lango – jūs jo negirdėsite. Svarbu paminėti ir tai, kad šie robotai neskleidžia jokio kvapo, tad tai aktualu žmonėms, kurie nenori, kad jie patys ar kaimynai užuostų benzininių įrenginių kvapą.

5 su puse vasaros dienos laisvės

Turbūt niekas negalėtų paneigti, kad norint grožėtis išpuoselėta ir tvarkinga veja, tam reikia skirti nemenką dalį savo laiko. Jei balandžio ir gegužės mėnesiais veją užtenka pjauti kartą per savaitę, birželio, liepos ir rugpjūčio mėnesiais tą daryti reiktų net du kartus per savaitę. Rudenį, norint džiaugtis gražia veja, vėl reiktų ją pjauti kartą per savaitę. Pareigingai visus mėnesius prižiūrint veją ir tam vienu pjovimu skiriant valandą laiko, per visą sezoną susidaro visai nemažai – net 44-ios darbo valandos.

Tai reiškia, kad vejos robotas kiekvienais metais gali sutaupyti net 5 su puse darbo dienas. „STIHL“ iMOW® vejos robotai yra sukurti užimtiems, keliauti mėgstantiems žmonėms, kurie nenori savo laisvalaikio aukoti tokiems rutininiams darbams, kaip vejos pjovimas.

Rytojaus robotai – jau šiandien

Technologijos sparčiai žengia su žmogaus poreikiais. „STIHL“ šiemet pirmieji rinkoje pasiūlė robotus, kurie išsiskiria funkcija, leidžiančia įrenginiui savarankiškai numatyti tiesiausią grįžimo į įkrovimo stotelę kelią – „Direct Drive Home“. Būtent ši naujovė leidžia vejos robotui, remiantis virtualiu sklypo pažinimo žemėlapiu, parinkti efektyviausią ir tiesiausią kelią į krovimo stotelę. Pavyzdžiui, jei netikėtai sklype sugalvojote pastatyti gultus, kepsninę ar šuns guolį, naujajam „STIHL“ RMI 522 klasės robotui tai nesudarys jokių nepatogumų. Robotas nuolat atnaujina turimą žemėlapį, tad lengvai apvažiuos visas kliūtis, o jūs galėsite vis atnaujinti sodą ir jame esančių daiktų vietą.

Pažangūs C ir PC vejos robotų modeliai gali būti valdomi išmaniaisiais įrenginiais, balso komandomis arba integruojami į išmaniųjų namų sistemas.

Laimėkite STIHL vejos robotą!

„Ginalas“ – oficialus „STIHL“ importuotojas Lietuvoje organizuoja neeilinį konkursą ir kviečia laimėti net 1098 eurų vertės prizą – „RMI 422 iMOW®“ vejos pjovimo robotą su iMOW® Kit S montavimo rinkiniu. Robotas lengvai prisitaikys prie dinamiško jūsų gyvenimo būdo ir nepriekaištingai rūpinsis veja.

Kaip laimėti šį sodo pagalbininką galite sužinoti užsukę į „Ginalas STIHL“ „Facebook“ paskyrą ir susipažinę su konkurso taisyklėmis.

Sužinokite daugiau apie STIHL vejos robotus Ginalas.lt.

Užsakymo nr.: PT_87095117