Jei mylime gyvūnus, turime mylėti ir gamtą

Pasak KIKA parduotuvių tinklo vadovės Lolitos Bareikienės, prekių gyvūnams rinkoje vis dažniau atsiranda tvarių ir ekologiškų produktų. Ši pasiūla gimsta iš augančios šeimininkų paklausos, o tai – itin džiuginanti žinia.

„Džiaugiamės, kad augintinių šeimininkai vis dažniau ieško tvarių sprendimų įprastoms prekėms. Nuolat pildome asortimentą naujais, gamtą tausojančiais produktais, kad sąmoningi keturkojų šeimininkai galėtų pasirūpinti savo šeimos draugais tvariai“, – pasakojo L. Bareikienė.

Velvet Paw TOFU kraiko išskirtinumas – unikali sudėtis. Jis yra 100 proc. natūralus, o jo pagrindinis ingredientas – žirnių ląsteliena. Tai reiškia, kad šis kraikas – visiškai saugus, netoksiškas ir 100 proc. suyrantis.

Tvarus pasirinkimas rinkoje

Kiti kačių kraiko rinkoje dominuojantys produktai yra pagaminti iš silikono ar medienos. Velvet Paw TOFU yra unikalus ir nepakeičiamas dėl to, kad jo sudėtyje nėra nei vienos iš šių medžiagų.

Nors silikonas yra kiek tvaresnė medžiaga, negu plastikas, jo irimo laikas gali trukti net pora šimtų metų. Atsižvelgiant į tai, kad vienos kraiko dėžutės užtenka maždaug mėnesiui, per metus išmetamo kraiko kiekis – milžiniškas.

Velvet Paw TOFU kraiko gamyboje taip pat nenaudojama mediena. Nors ji – ekologiška, suyranti žaliava, tokiam kraikui pagaminti neišvengiamai turi būti pjaunami medžiai. Jie – mūsų planetos plaučiai, ir dabar vis dažniau galime išgirsti apie tai, kaip svarbu yra ieškoti alternatyvų šiai žaliavai ir saugoti medžius.

Iš gamtos į gamtą

Valant katės tualetą, šeimininkai iš silikono ar medienos pagamintam sušokusiam kraikui pašalinti dažniausiai naudoja plastikinius maišelius. Vidutiniškai tam išnaudojama maždaug 30 plastikinių maišelių per mėnesį. Tai reiškia, kad per metus dėl kraiko dėžutės valymo vienas katės šeimininkas išmeta net apie 365 plastikinius maišelius.

Velvet Paw TOFU kraikai dėl savo 100 proc. natūralios sudėties suyra vandenyje. Norėdami išvalyti katės dėžutę, šeimininkams užtenka sušokusį kraiką dalimis išpilti į klozetą, šiek tiek palaukti, kol jis išmirks, ir tiesiog nuleisti jį tualetu.

Iš žirnių ląstelienos pagamintas kraikas yra biologiškai skaidus, dėl šios priežasties jį galima naudoti ir kaip natūralią trąšą. Tai reiškia, kad kompostuodami kraiką jūs ne tik jo neišmesite ir nežalosite aplinkos, bet ir grąžinsite jį atgal į gamtą.

Itin smulkios granulės

Velvet Paw TOFU linijoje galite rinktis tarp dviejų tipų suyrančių kraikų – tų, kurie sudaryti iš 2 mm granulių, ir tų, kurie turi 1,5 mm granules. Pirmieji trys Velvet Paw TOFU linijos kraikai (originalus, su žaliąja arbata ir su aktyviąja anglimi) turi 2 mm granules, tokio dydžio granulių kraikas labiau tinka didelių veislių katėms, tokioms kaip Meino meškėnai, Sibiro katės, ir kitoms, stambesnėms augintinėms.

Mažų ir vidutinių veislių katėms labiau tinka 1,5 mm granulių kraikas. Smulkesnės granulės yra švelnesnės, mažiau braižo smulkių ir vidutinių veislių kačių pėdutės.

Velvet Paw TOFU linijoje būtent 1,5 mm granulių kraikai taip pat yra ir funkciniai. Tarp rūšių galite rasti kraiką, tinkantį jauniems kačiukams, sterilizuotoms, jautrioms ar į alergiją linkusioms katėms, taip pat ir ilgaplaukėms.

Net penkios naujos funkcinės rūšys

Velvet Paw TOFU pristato penkias naujas funkcines kraiko rūšis. Tarp naujų produktų kiekvienas šeimininkas galės rasti kraiką, pritaikytą būtent jo auginamai katei.

Jei auginate į alergiją linkusią katę, rinkitės Velvet Paw TOFU Hypoallergenic kraiką. Jis nesukels katei alergijos, kadangi jo granulės – visiškai natūralios, nedulka ir nedirgina katės kvėpavimo takų. Kaip ir visi kiti Velvet Paw TOFU linijos kraikai, jis gerai sugeria drėgmę ir neutralizuoja kvapus. Ši rūšis turi švelnų levandų aromatą.

Tie šeimininkai, kurie namuose turi jauną kačiuką, turėtų rinktis Velvet Paw TOFU Kitten kraiką. Tai – puikus pagalbininkas pratinant jauną kačiuką atlikinėti gamtinius reikalus namuose, vienoje vietoje, kadangi jis nedirgina mažylių uoslės ir dėl šios priežasties palengvina mokymosi procesą. Šis kraikas turi švelnų ramūnėlių aromatą, kuris užtikrins, kad namuose nebus nemalonaus kvapo.

Ilgaplaukių kačių šeimininkai turėtų rinktis Velvet Paw TOFU Long Hair kraiką, skirtą ilgo plauko katėms. Tai – geriausias pasirinkimas ilgaplaukėms katėms, kadangi kraikas nelimpa prie jų plaukų bei pėdučių. Dėl šio priežasties kraiko dėka galėsite užtikrinti ne tik augintinės, bet ir namų švarą. Jis skleidžia malonų persikų kvapą.

Jei auginate jautrią katę, rinkitės Velvet Paw TOFU Sensitive kraiką. Jo, kaip ir visų naujų linijoje esančių kraikų, granulės yra itin smulkios – vos 1.5 mm. Toks granulių dydis užtikrins, kad jis nedirgins katės pėdučių, todėl tiks ir patiems jautriausiems augintiniams. Nuo šio kraiko sklinda švelnus alijošiaus kvapas.

Linijoje taip pat galite rasti ir specialių kraiką sterilizuotoms katėms – Velvet Paw TOFU Sterilised. Šio kraiko sudėtyje yra aktyviosios anglies, kuri turi antibakterinių savybių ir aukštą kvapų sugėrimo lygį, dėl to galėsite būti įsitikinę, kad katės tualetas neskleis nemalonaus aromato.

Visas šias Velvet Paw TOFU naujienas kačių šeimininkai nuo šiol galės rasti KIKA parduotuvėse.

Užsakymo nr.: PT_87054467