„Nauja programa yra skirta ambicingiems ir žinių siekiantiems, bakalauro laipsnį ir ne mažesnę kaip trejų metų profesinę patirtį turintiems asmenims iš artimiausių regionų, t. y. Skandinavijos ir Baltijos šalių, kurie mato lyderystę, tačiau jaučia poreikį ugdyti savo verslumo ir vadybos įgūdžius vis labiau skaitmenizuotame ir globalizuotame pasaulyje“, – taip studijų programą pristato jos vadovas ir verslo dėstytojas Martinas Todingas.

Į studijas kviečiami ekonomikos, inžinerijos, finansų, IT ir gamtos mokslų specialistai, norintys įgyti tarptautiniu mastu pripažintą laipsnį vienoje iš didžiausių regione aukštojo ekonomikos mokslo institucijų.

Asmeninis verslo mentorius kiekvienam studentui

Pusantrų metų trunkanti mokymo programa yra trumpesnė nei įprasta MBA studijų programa, tačiau viską apimanti. Pasak M. Todingo, laikas sutaupomas rašant magistro darbą, kuris paprastai paliekamas studijų programos pabaigai, todėl daugelis studentų dėl laiko trūkumo jo nebaigia. Naujoje studijų programoje magistro darbas žingsnis po žingsnio rašomas visus pusantrų metų. „Studijos auditorijoje vyksta tris darbo dienas kartą per mėnesį, didelę dalį užima studijos internetu ir savarankiškas darbas. Mes tolygiai paskirstėme teoriją ir praktiką, todėl programa yra ugdanti, lanksti ir individuali. Teorinė ir praktinė studijų dalys yra logiškai tarpusavyje susijusios: mokslas derinamas su praktika įmonėje bei rašomas projektas, kuris taps magistro darbu.“

Studijų programa yra parengta bendradarbiaujant su Estijos verslininkais bei Baltijos šalyse ir Šiaurės Europoje veikiančių įmonių aukščiausios grandies vadovais, atsižvelgiant į praktinius darbo rinkos poreikius. Daugelis „Verslo lyderystės“ studijų programos dėstytojų turi tarptautinį išsilavinimą. Nedidelė, apie 30 asmenų MBA programoje besimokančiųjų grupė, ateityje sudarys puikų bendradarbiavimo tinklą. TalTech yra žinomas ne tik dėl ekonomikos studijų, bet ir kaip stipri IT ir gamtos mokslų bazė, kuri suteikia studentams galimybę plėsti savo akiratį visiškai naujomis kryptimis.

Asmeninis verslo mentorius palaiko magistro studentų saviugdą

Studentų profesinės karjeros tikslus palaiko asmeninis mentorius, su kurio pagalba parengiamas praktinis, pritaikomas, nuo gyvenimo realijų neatitrūkęs ir logiškas magistro darbas. „Mentorius visus tris semestrus padeda studentui asmeniškai tobulėti, išsiaiškinti, ką studentas nori pasiekti, kokių įgūdžių ir žinių jam reikia, į ką reikėtų atkreipti didesnį dėmesį“, – pažymi M. Todingas.

Lankstumas: 3 paskaitų dienos universitete per mėnesį

Jis pridūrė, kad rengiant studijų programą, buvo planuojama daug laiko skirti asmeniniam studento ir mentoriaus bendravimui. Iš įdomesnių kursų galima paminėti „Verslo analitiką ir skaitmeninę organizaciją“ ir „Verslo lyderystę“, kurie puikiai atspindi studijų programos akcentą – darbuotojų ir procesų valdymą sparčiai besikeičiančiame skaitmeniniame pasaulyje. Moderni studijų programa ir mentoriaus pagalba suteikia absolventui visas galimybes tapti tarptautinės organizacijos vidurinės ar aukščiausios grandies vadovu.

Darbdaviai turi puikią galimybę padėti atsiskleisti talentams

Darbuotojų išsilavinimas ir mokymas tampa vis svarbesni darbdaviui, įmonės vis dažniau apmoka darbuotojų mokymo išlaidas. „Ši studijų programa yra mokama, todėl darbuotojų norą studijuoti gali pristabdyti mokestis už mokslą, tačiau tai puiki galimybė įmonės vadovams parodyti, kaip jiems rūpi įmonės darbuotojai ir jų išsilavinimas. Jeigu jūs, kaip verslininkas, matote savo darbuotojų potencialą tapti aukščiausio lygio vadovais, dabar turite galimybę padėti atsiskleisti talentams“, – teigia M. Todingas.

Tai gali būti vertinamas IT specialistas ar inžinierius, kuriam trūksta ekonominių žinių. „Nauja programa domisi ir asmenys, baigę universitetą prieš 15–20 metų, norintys neatsilikti nuo naujovių bei atnaujinti savo žinias. Tai geriausia galimybė patobulinti valdymo kompetenciją, nes į programos sudarymą taip pat įsitraukė speciali taryba, sudaryta iš žinomų verslo lyderių. Mokytis niekada nevėlu!“

Padidinkite savo pajamų potencialą

Paraiškų priėmimas į MBA programą „Verslo lyderystė“ vyksta nuo 2021-01-01 iki 2021-07-15.

Daugiau informacijos: taltech.ee/mba

––––––––––

  • TalTech ekonomikos fakultetas itin tarptautinis – jame mokosi 25% tarptautinių studentų iš daugiau nei 70 šalių
  • 150 aukštųjų technologijų įmonių mokslo parkas, inovacijų ir verslumo centras „Mektory“, startuolių inkubatorius
  • Startuolių konkursai, projektai su įmonėmis ir mokslininkais
  • Išmanusis studentų miestelis ir 5G tinklas – ateities išmaniojo miesto prototipas

––––––––––

  • Programa parengta atsižvelgiant į Baltijos ir Skandinavijos šalių verslo aplinką
  • Kiekvienas studentas turi asmeninį mentorių
  • Gautas išsilavinimas pritaikomas daugelyje gyvenimo sričių
  • Investicija į ateitį – didesnė valdymo kompetencija užtikrina didesnes pajamas
  • Lanksti tvarka – tik trys dienos studijų auditorijose per kalendorinį mėnesį
  • Galima baigti per 1,5 metų
  • Mokymosi metu tarp teorijos ir praktikos išlaikoma pusiausvyra
  • Studijų mokestis yra 2750 € už semestrą (1–3 semestras) ir 1650 € už 4 semestrą.


Užsakymo nr.: PT_87050669