Išvaizda

Tai nenuginčijamai yra pats gražiausias Xiaomi telefonas. O man pakliuvo dar ir žavios melsvos spalvos „Horizon Blue“ modelis. Dar yra pilkos spalvos „Midnight Gray“ variantas.
Žinoma, kaip ir priklauso flagmanui – priekyje ir gale – stiklas, rėmas iš metalo.

Ekranas

Su kiekviena modelio karta gamintojai inovuoja, ir „Xiaomi“ – ne išimtis. 6,81 colio ekranas čia apsaugotas ne paprastu grūdintu stiklu, o „Gorilla Glass Victus“ – tvirčiausias rinkoje, atlaikantis telefono kritimą ant kieto paviršiaus net iš dviejų metrų aukščio. Aparato nugarėlė dengta „Gorilla Glass 5“ kartos grūdintu stiklu. Taigi nors telefoną supa stiklas, jis maksimaliai tvirtas.

Kaip ir su „Redmi Note 10 Pro“, taip ir su šiuo modeliu, tik įjungus, buvo aktyvuotas 60 hercų vaizdo atnaujinimo dažnis, kuri iš karto pasikeičiau į 120 hercų. Dėl baterijos eikvojimo galite nesibaiminti, nes AdaptiveSync technologija pati parenka reikiamą atnaujinimo dažnį, atsižvelgiant į tai, ką tuo metu veikiate telefonu.

Taip pat pagal nutylėjimą buvo nustatyta WQHD+ raiška – 3200 x 1440 pikselių. Aš pasikeičiau į FullHD+, nes jos man užtenka, ir realaus skirtumo aš nematau, be to, tai taupo bateriją.

Nors tai ir AMOLED ekranas, bet jis mane labai maloniai nustebino savo natūraliomis spalvomis. Esu minėjęs anksčiau, kad nemėgstu persodrintų spalvų, o čia net nesupratau, ar tikrai prieš akis AMOLED matrica. Bet jeigu norite, spalvas galite pasiryškinti telefono meniu. Man – kaip tik.

Tiesa, ankstesnėse apžvalgose neminėdavau vieno ekrano parametro, bet manau tai svarbu, ypač premium klasės telefone. Tai – jutiklinis atsakas, kitaip tariant – kaip greitai telefono ekranas reaguoja į prisilietimus. Čia jis siekia net 480 Hz, ir kiekvienas veiksmas, kiekvienas prisilietimas lydimas žaibiška reakcija, jokio vėlavimo. Tai sukuria šiokią tokią iliuziją, kad net pats telefonas yra spartesnis.

Tačiau tuo pagiriamieji žodžiai ekranui nesibaigia. Maksimalus ryškumas siekia 1500 nitų, ir nesvarbu, kokio ryškumo saulė, vaizdas matomas puikiai. Be to, ekranas geba atkurti itin kontrastingą HDR10+ vaizdą, taigi vienu metu matomos ir itin ryškios šviesos, ir tamsūs šešėliai.

Techniniai parametrai

„Mi11“ telefone įmontuotas galingiausias rinkoje procesorius – „Qualcomm Snapdragon 888“. Panašu, kad atėjo tas laikas, kai telefonų procesoriai tapo tokie galingi, kad išėjus naujai versijai, skirtumas jau nebėra toks juntamas. Puikus pavyzdys – „Mi10T Pro“, kuris turi praeitos kartos procesorių, bet šis toks greitas, kad ir jo užteks keliems artimiausiems metams.

Prie greito telefono darbo prisideda ir sparti UFS 3.1 vidinė atmintis. Tai itin aktualu siunčiantis aplikacijas, filmuojant itin aukšta raiška, pavyzdžiui, 8K, bei keliant duomenis iš telefono į kompiuterį, ar atvirkščiai.

„Mi11“ pirštų skaitytuvas įmontuotas ekrane. Turbūt jau pastebėjote, kad man pats patogiausias pirštų skaitytuvas – telefono šone, įjungimo mygtuke, nes jis visada greičiau ir tiksliau veikia. Greičiausias toks bandytas sprendimas – praeitų metų „Xiaomi“ flagmano „Mi10T Pro“. Visgi „Xiaomi“ sprendimas toks, kaip ir kitų gamintojų tokioje kainų kategorijoje. Ir teisybės dėlei, šis skaitytuvas labai greitai veikia. Bet, yra vienas bet. Nežiūrint, t.y. intuityviai telefono atsirakinti nepavyks. Tad aš padariau kitaip – įjungiau veido atpažinimą, o telefono ekranas įsijungia kaskart telefoną paėmus į rankas. Tad vos kilsteliu telefoną ir atsuku jį į save, jis jau būna atsirakinęs, o prireikus, piršto skaitytuvo funkcija taip pat aktyvi, taigi vienu metu galimi keli atrakinimo būdai. Beje, veido atpažinimas veikia net ir dėvint kaukę.

Pirštų skaitytuvas ekrane turi vieną neginčijamą privalumą – telefoną laikant automobiliniame laikiklyje, nereikia jo ištraukinėti, o užtenka tik priliesti pirštą prie ekrano, ir telefonas akimirksniu atsirakina.

Turbūt nieko nebenustebinsi su stereo garsiakalbiais flagmane, bet ir čia „Xiaomi“ skyrė daugiau dėmesio. Garsiakalbiai kalibruoti kartu su kompanija „Harman Kardon“. „Mi11 Lite“ apžvalgoje minėjau, kokie garsūs jo garsiakalbiai, ir klausant jų maksimaliu garsumu, net ausį rėžia. Tai štai „Mi11“ garsiakalbiai ne tik garsesni, bet garsas išlieka toks pats detalus ir švarus net ir klausant muzikos visu garsu.

Tiesa, apie muziką. Jeigu norėsite jos klausytis per laidines ausines, gamintojas į komplektą įdėjo specialų adapterį.

Baterija

Kadangi šių metų „Xiaomi“ flagmanas gavo mažesnę bateriją už praeitų metų modelį, tokios pat autonomijos nesitikėjau, „Mi10T Pro“ vis dar laikau geriausią autonomiją turinčiu flagmanu. „Mi11“ turi 4600 mAh bateriją, kurios man užtenka vienai aktyviai dienai. Nors tai toli gražu ne rekordas, bet manau, kad gamintojas netruks išleisti programinių atnaujinimų, kurie padės telefonui tarp krovimų gyventi ilgiau. „Qualcomm Snapdragon 888“ lustas yra labai naujas, ir gamintojai dar nespėjo jo visiškai adaptuoti savo modeliams.

Aš nuoširdžiai sveikinu „Xiaomi“ sprendimą ne tik įdėti įkroviklį į komplektą, bet dar ir 55 vatų. Jo pagalba visiškai įkraunu telefoną per maždaug 45-50 minučių. Be to, galima įsigyti ir bevielį 50 vatų įkroviklį, kuriuo savo „Mi11“ taip pat įkrausite greičiau nei per valandą.

Ryšys

Šioje skiltyje paprastai neišsiplečiu, bet paminėsiu tai, kad „Xiaomi“ ir ryšio kokybės nenustūmė į šalį. Įrenginyje rasime naujausios kartos WiFi 6 bevielio tinklo modulį, užtikrinantį geresnę duomenų spartą ir ryšio kokybę. Kad tai nebūtų tik sausi skaičiai, pasakysiu taip – už keturių mūro sienų kiti mano bandomi telefonai jau nebegaudė bevielio ryšio, tuo tarpu „Mi11“ užtikrintai rodė dvi ryšio padalas ir nė karto neatsijungė.

Aparatas aprūpintas Bluetooth 5.2, kuris leidžia vienu metu prijungti kelias bevieles ausines, arba ausines ir kolonėlę, nereikia kiekvieną kartą atskirai poruoti, užtenka tiesiog pasirinkti, kurį įrenginį naudoti.

Žinoma, yra ir 5G ryšio palaikymas, tad kai ši paslauga bus prieinama pas mūsų šalies ryšio operatorius, galėsite išnaudoti visas telefono greičio galimybes.

Kameros

Savaime suprantama, kad kai renkamės flagmaną, jo fotografavimo ir filmavimo galimybės neturi kelti jokių abejonių. Ir ant „Xiaomi“ pečių krito nemenka atsakomybė, juk konkuruojama su geriausiais.

Smagu, kad gamintojas pagaliau atsisakė menkaverčio gylio sensoriaus portretinėms nuotraukoms, nes tai yra programinė funkcija, visiškai išsprendžiama pagrindiniu moduliu vienu metu darant kelias nuotraukas.

Taigi turime tris kameros modulius. Pagrindinis 108 megapikselių gali filmuoti iki 8K 30 k/s, tačiau jeigu reikia reikalinga stabilizacija, ji čia veikia filmuojant iki 4K 60 k/s.

Labai sunku žodžiais nusakyti filmavimo ir fotografavimo kokybę, tad geriausia būtų patiems įvertinti vaizdus, įrašytus „Mi11“ telefonu.

Trumpai – nuotraukų ir video kokybė labai panaši į praeitų metų „Mi10T Pro“, tik visose „Mi11“ nuotraukose šiek tiek daugiau detalių, šiek tiek tinkamesnė ekspozicija ir realesnės spalvos, o tamsesniuose kadruose vos vos mažiau triukšmo. Esminio skirtumo tikrai nėra, bet lyginant kadrą su kadru, visuose naujasis flagmanas pirmauja.

Itin plataus kampo 13 megapikselių sensorius, tiesa, nors ir apima mažesnį kampą nei pigesnysis „Mi11 Lite“, bet nuotraukų kokybe ir detalumu – tiesiog kitoje lygoje. Pavyzdžius gali pasižiūrėti patys. Video jis gali įrašinėti iki 4K 30 k/s su vaizdo stabilizacija.

Na ir mano jau anksčiau, tiek „Redmi Note 10 Pro“, tiek ir „Mi11 Lite“ apžvalgose minėtas makro modulis, kuris ne tik šauniai fotografuoja, bet ir puikiai filmuoja su autofokusu, veikiančiu iš vos 3 centimetrų atstumo.

Priekinė kamera gali filmuoti FullHD 60 k/s. Jeigu filmuositės eidami, siūlau persijungti į 30 k/s, nes tokiam režime veikia vaizdo stabilizacija. Be to, priekinė kamera geba filmuoti HDR režimu, taigi šią funkciją palaikantys televizoriai ar monitoriai turėtų perduoti kontrastingesnes spalvas. Nuotraukų pavyzdžius rasite video apžvalgoje ir straipsnio apačioje.

Apibendrinimas

Taigi koks tas „Mi11“? Įvardinčiau jį ne revoliucija, o greičiau apgalvota evoliucija. Dar greitesnis procesorius, ryškesnis ir didesnės raiškos ekranas, patobulintos kameros, greitesnis krovimas (taip pat ir bevielis, ko anksčiau „Mi“ serijoje nebuvo), unikalus dizainas, spartesnis bevielis ryšys. O lyginu aš jį su „Mi10T Pro“, flagmanu, išleistu prieš pusmetį, o tai - puikus ir aktualus telefonas. Yra vienas labai populiarus angliškas posakis - „if it ain't broke, don't fix it” (vert. kam taisyti tai, kas nesugedę), ir panašu, kad šia logika „Xiaomi“ naudojasi ir daro tai teisingai.

Užsakymo nr.: PT_87029523