„Iki šiol, per ilgą savo darbo praktiką buvome įpratę organizuoti gyvus mokomuosius seminarus įvairiuose Lietuvos miestuose. Tačiau dabartinė situacija ir pandemija padiktavo savas sąlygas, prie kurių turėjome prisitaikyti ir mes, todėl nusprendėme savo patirtį perkelti į virtualią erdvę“, – sako vienas seminaro pranešėjų „Knauf“ technikas Kastytis Vaseris.

Jo teigimu, artėjančio seminaro dalyviai ne tik turės puikią progą pažinti naujausias rinkos tendencijas, bet ir neabejotinai galės pakelti savo kompetencijų lygį.

„Visada stengiamės pasirinkti tokias temas, kurios būtų aktualios plačiajai visuomenei. Pastaruoju metu, stebėdami savo klientų, statybų sektoriaus atstovų, architektų poreikius, išsirinkome keturias temas, kurios visuomenei kelia daugiausiai klausimų. Šiame seminare daug dėmesio skirsime gyvenamojo būsto atitvaro izoliacijai, kokybiškai patalpų paviršių apdailai ir jos paruošimo būdams. Negano to, renginio metu taip pat aptarsime priemones, kurios padės išvengti nepageidaujamo terasų „žaliavimo“, o taip pat konsultuosime balkonų įrengimo klausimais“, – apie artėjantį seminarą pasakoja K. Vaseris.

Seminare nagrinėjamos temos

„Gyvenamojo būsto atitvarų garso izoliacija“

Jokia paslaptis, kad nemažą dalis, ypatingai didžiuosiuose Lietuvos miestuose gyvenančių žmonių, savo namuose patiria diskomfortą dėl triukšmo: automobilių skleidžiami garsai, trankomų durų bildesys, statybų ir kaimynų keliamų remonto darbų sukeliamas triukšmas. To priežastis – prasta gyvenamojo būsto atitvarų garso izoliacija. „Garso izoliacija iki šiol yra apipinta įvairiausiais mitais, o jos svarba ypač akcentuojama šiuo metu, kai namai tapo ne tik poilsio, bet ir darbo vieta, darželiu ar net mokykla. Todėl labai dažnai sulaukiame įvairių klausimų apie tai, kaip sumažinti triukšmą gyvenamajame būste, kokias medžiagas rinktis bei kokius konstrukcijų montavimo darbus būtina atlikti“, – sako K. Vaseris.

„Paula Stradina klinikinė universitetinė ligoninė“

„Paviršius, atitinkantis užsakovo lūkesčius“

Daugelis žino, kad sienų ar lubų apdaila visada atrodys puikiai, jeigu bus pasirūpinta tinkamu paviršiaus paruošimu. Deja, dirbant įvairiuose statybų objektuose, tarp užsakovo ir meistro dažnai kyla ginčai, nesuderinami tarpusavio lūkesčiai. Tad kaip paruošti patalpų paviršių, kuris atitiktų užsakovo pageidavimus? „Praktika rodo, kad kliento norai ir gauti rezultatai dažnai vienas su kitu prasilenkia. Ir mes nekalbame apie kažkokį „broką“, o apie neegzistuojančią unifikuotą sistemą, kuri leistų suderinti lūkesčius su galimybėmis ir naudojamomis medžiagomis. Lietuvoje „glaistymas“ yra suprantamas kaip vienas procesas, kuris turi būti atliktas gerai, tačiau apie tai, kaip ir su kokiomis medžiagomis pasiekti maksimalų rezultatą, kada reikia imtis vienokių ar kitokių sprendimų – informacijos labai trūksta“, – teigia K. Vaseris.

„Fasadų žaliavimas ir kaip to išvengti“

Paradoksalu, kad nors statybos ir vis labiau modernėja, pastatai yra renovuojami, o fasadai paruošiami naudojant šiuolaikines medžiagas bei technologijas, vis dažniau susiduriame su „žaliuojančiais“ fasadais. Kodėl taip nutinka, kokios šio nepageidaujamo efekto priežastys, kaip užkirsti kelią mikroorganizmų atsiradimu, ką daryti, jei pažaliavusių fasadų valymas neturi ilgalaikio

efekto? „Žinodami problemos kilmę – galime jai užkirsti kelią, todėl virtualaus seminaro metu aiškinsimės ne tik problemos sprendimo būdus, bet ir pasidalinsime jų prigimtimi, nes tik supratę bėdos esmę, galime rasti veiksmingus sprendimus“, – sako „Knauf“ atstovas.

„Balkonų ir terasų įrengimas. Ką verta žinoti apie hidroizoliaciją ir plytelių klijavimą“

Dar viena tema, kurią seminare pristatys K. Vaseris – plytelių klijavimas balkonų ir terasų įrengime. Panašiai kaip fasadai, balkonai ir terasos patiria didelį neigiamą oro sąlygų poveikį, todėl jei plytelių danga šiose pastato erdvėse yra įrengta netinkamai, pro ją gali prasiskverbti drėgmė ir tokiu būdu sukelti neigiamų padarinių.„Tiek pastatų savininkai, tiek projektuotojai, o dažniausiai statybininkai, klausia apie įvairių su balkonų ir terasos „žaliavimu“ susijusių problemų sprendimo būdus, tad šioje vietoje pasakosiu, kokių priemonių verta imtis bei kur nereikėtų rizikuoti norint, kad minėtos gyvenamojo būsto dalys išliktų patrauklios ir be jokių nepageidaujamų padarinių“, – atskleidžia K. Vaseris.

Nemokamas online seminaras ir registracija į jį vyksta čia.

Užsakymo nr.: PT_87022375