Stilinga ir funkcionali modernaus dizaino ikona

Chemex kavos ruošimo prietaisą 1941 metais JAV sukūrė vokiečių kilmės chemijos mokslų daktaras Peter Schlumbohm. Jo išradimų sąraše - daugiau nei 300 patentų, iš kurių net 20 kartu su Chemex eksponuojami Niujorko moderniojo meno muziejuje (MOMA).

Mokslinis požiūris į kavos ruošimą šiuo atveju pasiteisino su kaupu. Tiek kavinuko forma, tiek funkcija, pavyko nepriekaištingai. Schlumbohm kūrinys pasirodė toks nepriekaištingas, kad per visą savo gyvavimo laiką išliko visiškai nepakitęs – korpusas iki šiol tebėra iš grūdinto stiklo išlietos, dailios smėlio laikrodžio formos su bambuko medžio fragmentu per vidurį, perrištu odos juostele.

Minimalistinis dizainas, paruošimo paprastumas ir kavos tyrumas yra Chemex išskirtinis bruožas suteikiantis jam ypatingą statusą kavos prietaisų hierarchijoje.

Būtent dėl šių savybių, Chemex ir yra pripažįstamas kaip vienas sėkmingiausių moderniųjų laikų dizaino produktų.

Chemex esmė - paimti iš kavos kas geriausia

Žinant Chemex šlovės istoriją jis gali nustebinti proceso paprastumu - paruošti tobulo skonio kavą, užtruksite ne ilgiau nei 5 minutes. Kiek žmonių galėsite pavaišinti priklausys nuo to, kokio dydžio kavinuką įsigijote.

Kava, paruošta Chemex, primena stiprią arbatą, nes neturi jokių nuosėdų. Paruošimo metu kavos ir vandens kontakto trukmė trumpa, tad kava nespėja apkarsti. Specialūs filtrai užtikrina, kad būtų pašalinamos nepageidaujamos kavos nuosėdos ir aliejai, tokiu būdu kava išsaugo autentišką bei turtingą skonio paletę, natūralų saldumą ir itin švarią tekstūrą.

Šis paruošimo būdas išsaugo intensyvų aromatą, kuris padeda kavos charakteriui atsiskleisti dar labiau. Specialistai labiau vertina vienkartinius popierinius filtrus, nei metalinius ir rekomenduoja naudoti vidutinio rupumo kavą.

Ritualo magija – paprastume

Pirmas žingsnis – pasiruošti įrenginį ir įdėti vienkartinį filtrą. Pastarąjį reikia suvilgyti vandeniu, kad neliktų specifinio popieriaus skonio bei kvapo, o pats filtras priliptų prie sienelių.

Tada suberiame pasvertą kiekį maltos kavos, tolygiai paskirstome inde ir užpilame šlakeliu vandens. Vandens turi būti tiek, kad filtre esanti kava juo vos pasidengtų. Taip sužadinamos gerosios savybės ir prasideda taip vadinamas kavos „žydėjimas“ (angl. blooming).

Iš kavos kylantys anglies dioksido burbuliukai išduoda kavos šviežumą, kuo jie gausesni, tuo kava šviežesnė. Leiskite gėrimui skleistis apie 30 sekundžių, tada lengvais sukamaisiais judesiais užpilkite dar šiek tiek vandens. Po pertraukos neskubėdami supilsime likusį vandenį ir kavai baigus įsigerti ir subėgus į kavinuko apačią, išimsime filtrą.

Kavos ruošimas baigtas - metas mėgautis vaisišku, subtiliais pustoniais pasižyminčiu skoniu bei puikiu aromatu. Žavinga ritualo nuotaika vainikuojama puikiu rezultatu – skaidrus kavos gėrimas suskamba gardžiausiomis savo natomis, derindamas savyje švelnumą bei saldumą, ir tuo pačiu neprarasdamas esminio charakterio savybių.

Chemex tai išgryninta malonumo esencija ir jokių nuosėdų tiek puodelyje, tiek gyvenime.

Idealios kavos šiam įrenginiui - “Vero Cafe” rekomenduojamos Ethiopia Burtukaana bei Kenya Kariru AA.

Norėdami sužinoti daugiau, rasti profesionalias technologų konsultacijas, ar patyrinėti gausų kokybiškos kavos pasirinkimą, apsilankykite mūsų internetinėje svetainėje https://verocafe.lt

Skanaus žiūrėjimo ir iki naujų kaviškų susitikimų!

Užsakymo nr.: PT_87018809