Šis čempionatas organizuotas laikantis visų karantino taisyklių, buvo griežtai laikomasi Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos rekomendacijų dėl žirgų EHV viruso. Žirgams matuota temperatūra, buvo atidžiai stebima jų sveikata.

Geriausia tarp suaugusiųjų - daugkartinė čempionė S. Sysojeva

Pagrindinėje - suaugusiųjų - grupėje dalyviai varžėsi Didžiojo ir Mažojo prizo etapuose. Pirmajame nugalėtoja tapo daugkartinė Lietuvos dailiojo jojimo čempionė Sandra Sysojeva su žirgu Jack Daniel`s, kurie atstovauja Sporto klubui „Žirgų pasaulis“. Antrąją vietą užėmė „Vilniaus jojimo klubo“ atstovė Justina Vanagaitė su žirgu Nabab. Trečiosios vietos laureatais tapo Raimonda Palionytė ir jos žirgas Bavaras.

Almos Totorytės nuotr.

Mažojo prizo etape taip pat geriausiai pasirodė ir pirmosios vietos medaliu pasidabino antrąkart visus varžovus įveikusi S. Sysojeva. Šįkart jos partneris buvo kitas „Žirgų pasaulis“ globotinis - žirgas Furst One. Antrąją vietą iškovojo sporto klubo „Žirgo žingsnis“ atstovė Dalia Katinaitė-Pranckevičienė su Amica. Trečioji vieta atiteko Viktorijai Kundrotaitei su Hatsjie B.

Mėgėjų grupių nugalėtojai

Čempionate raiteliai varžėsi ir dvejose mėgėjų grupėse. Pirmoje jų čempione tapo „Vilniaus jojimo klubas“ atstovė Ivona Čekenienė su žirgu Fedon, treniruojami Justinos Vanagaitės. Antrąją vietą pelnė Kristinos Lukauskaitės ir jos žirgo Lailio duetas. Trečioji vieta atiteko Jovitai Pauplienei su Labirint MG.

Almos Totorytės nuotr.

Antroje mėgėjų grupėje geriausiai sekėsi trenerės Rasos Kavaliauskaitės auklėtinei kaunietei Agnei Clostauskaitei. Ji pirmąją vietą iškovojo su žirgu Raul`s Lady. Antrosios vietos laureatais tapo Karolina Repšaite ir žirgas Branto. Trečiąją vietą užėmė Natalija Komarova su Acapulko.

Jaunųjų raitelių pasiekimai

Vaikų ir jaunučių kategorijose taip pat netrūko įtemptos kovos. Pirmojoje - vaikų - grupėje nugalėtojos titulu džiaugėsi dar viena „Vilniaus jojimo klubo“ auklėtinė Lugnė Liubomirskaitė, kurią treniruoja J. Vanagaitė. Pergalingą jaunosios sportininkės pasirodymą padėjo pasiekti poni klasės žirgas Skambutis. Antrosios vietos medaliu pasidabino trenerės Loretos Augaitytės auklėtinė Rusnė Bareikytė, jojusi Capuccino. Trečioji vieta atiteko Beatričės Saulenės ir minėto žirgo Skambučio duetui („Vilniaus jojimo klubas“).

Almos Totorytės nuotr.

Jaunučių grupėje vilčių varžovams nepaliko ir pergalę šventė Laura Lumbytė su žirgu Sir Paul. Juos varžyboms paruošė „Vilniaus jojimo klubas“ trenerė J. Vanagaitė. Antrają vietą iškovojo vilnietė Fevronyja Barinova su Dorien. Trečiąją vietą pelnė taip pat atkaklia kova pasižymėjusi Odetos Vasiliauskienės treniruojama Liepa Nikitinaitė su Don Espri.

Almos Totorytės nuotr.

Jauniausi varžybų žirgai - nuo 4 metų

Čempionato puošmenomis tapo ir jauniausieji žirgai. Ketverių metų žirgų užskaitoje geriausiai pasirodė vilnietė Viktorija Kundrotaitė su žirgu Silver Black Boy. Antrąją vietą iškovojo Greta Bataitienė ir jos žirgas Cemplett NSO (Šiaulių raj.). Trečiosios vietos laureatais tapo Rasa Lukošiūnaitė ir Hunter Flash.

Kiek vyresnių - 5 metų - žirgų užskaitoje daugiausiai balų surinko ir pergalę šventė „Vilniaus jojimo klubas“ atstovė Justina Vanagaitė su žirgu Quinton-O. Šįkart jai nusileido ir jau minėta Sandra Sysojeva, kuri su žirgu Maxima Bella užėmė antrąją vietą. Garbingu trečiosios vietos medaliu pasidabino Rasa Lukošiūnaitė ir jos partneris Jo Dassen.

Čempionato organizatoriai dėkoja prizus varžybų dalyviams įsteigusiems rėmėjams: žirgams ir raiteliams skirtų prekių parduotuvėms „JOK“, „Pasažas“, „Avena“, „Equine NutriPlan Lietuva“, „Equine Paradise“, „H&R Showroom“, „Horse Natural Supplements“, sporto klubui „Convivo Laisvalaikio Centras“, taip pat Odetai Vasiliauskienei.

Užsakymo nr.: PT_86994773