Dizainas

Xiaomi“ labai stengėsi, kad šis modelis būtų ne tik labai panašus į savo vyresnįjį brolį „Mi11“, bet ir turėtų išskirtinę savybę. Šiuo atveju žodis „Lite“ pavadinime reiškia ne tik tai, kad telefono parametrai kuklesni už flagmano, bet telefonas pasižymi ir itin mažu svoriu, vos 159 gramai. Palyginimui, „Mi11“ sveria 196 gramus.

Telefonas į delną gula tobulai ne tik dėl savo nedidelio svorio, bet ir dėl kompaktiškesnių matmenų, palyginus su dauguma „Xiaomi“ telefonų. Jame sumontuotas 6.55 colio AMOLED ekranas, palaikantis 90 Hz režimą. Ekrano spalvos būdingos OLED ekranams – ryškios, vaizdas kontrastingas, spalvų inversijos nepastebiu net ir į ekraną žvelgdamas dideliu kampu. 90 Hz vaizdo atnaujinimas gamintojo pasirinktas ne šiaip sau, ir ne bandymu sutaupyti.

„Xiaomi“ teko pasukti galvą, kaip išleisti ploną telefoną, bet turintį padorų ekraną ir gerą autonomiją. Taigi, nors turime ir kiek mažesnės nei įprastai talpos bateriją, t. y., 4250 mAh, bet dėl kiek žemesnio, 90 Hz vaizdo atnaujinimo dažnio, baterijos užtenka beveik dviem dienoms.

O dėl skirtumo tarp 90 ir 120 Hz, pasakysiu taip – turint po ranka ir šį, ir „Redmi Note 10 Pro“, skirtumas juntamas, bet tik vos vos, toli gražu ne taip, kaip tarp 60 ir 90 Hz. Pasikartosiu, kad pratusiems prie 120 Hz, grįžti prie standartinio 60 Hz režimo bus sunku, o štai 90 Hz užtenka. 6 gigabaitų operatyviosios ir 128 gigabaitų pastoviosios atminties taip pat turėtų pakakti daugeliui.

Apskritai, „Mi11 Lite 5G“ dizainas vykęs, nugarėlės kraštai plokšti, paimti patogu, galinės kameros blokas kyšo nežymiai, iš rankų visiškai neslysta.

Komplektacija ir techniniai parametrai

„Mi11 Lite 5G“ komplektas – be jokių kompromisų: telefonas, USB-C kabelis, 33 vatų įkroviklis, silikoninis dėklas ir USB-C ausinių lizdo adapteris.

Į telefoną gamintojas įmontavo „Qualcomm Snapdragon 780G“ procesorių, kuris savo galia prilygsta užpraeitų metų flagmanui „Qualcomm Snapdragon 855“. Pagamintas pagal 5-ių nanometrų technologiją kaip ir šių metų flagmanas „Qualcomm Snapdragon 888“ modelis, tad yra ne tik taupus, bet ir galingas ir su visomis užduotimis bei žaidimais susitvarkys be vargo. Juo labiau, kad „Mi11 Lite 5G“ turi 90 Hz, o ne 120 Hz matricą. Paminėtina ir tai, kad šis procesorius palaiko 5G ryšį, tad artimiausiems keliems metams ramu.

Stereo garsiakalbiai, žinoma, yra ir jie tikrai garsūs, maksimaliu garsu klausant net ausį rėžia, žodžiu, užteks visiems.

Pirštų skaitytuvas įprastoje vietoje – dešiniajame šone, po garso mygtukais, veikia lygiai taip pat gerai kaip ir kituose „Xiaomi“ telefonuose, jokių priekaištų. SIM lizdas hibridinis, taigi išplėsti atmintį galėsite, tiesa, antrosios SIM kortelės sąskaita. Ausinių lizdo nėra, tačiau gamintojas į komplektą įdėjo adapterį tiems, kurie norės pasijungti savo laidines ausines. Nors vos įžiūrima, bet ir infraraudonųjų spindulių akutė liko jūsų technikai valdyti (asmeniškai naudoju kai nerandu televizoriaus pulto).

Kameros

Kameros kameros kameros, kaipgi tos kameros? Priekyje – 20 megapikselių asmenukių kamera, ir darbą ji atlieka puikiai – nuotraukose daug detalių net ir esant nepakankamam apšvietimui, spalvos natūralios, o veido bruožai nėra nulyginami (tik nepamirškite išsijungti grožio filtrų). Va tik priešingai nei „Redmi“, ši gali filmuoti „FullHD“ ne tik 30, bet ir 60 kadrų per sekundę režimu, nors tokiu atveju ir be stabilizacijos.

Gale turime šiokią tokią antitendenciją – ne keturi, o trys kameros moduliai – pagrindinis 64 megapikselių pagrindinis, 8 megapikselių itin plataus kampo, ir 5-ių megapikselių makromodulis su autofokusu.

Kaip ir „Redmi Note 10 Pro“ atveju, mane labai maloniai nustebino makromodulis, tiesiog pasižiūrėkite, kokių kadrų pavyko užfiksuoti. Autofokusas veikia iš neįtikėtinai mažo atstumo, ir tai tas atvejis, kai kamera mato daugiau už žmogaus akį. Pridėtoje nuotraukoje su kompiuterio kilimėliu matomi kažkokie rausvi plaukeliai, kurių aš pats na niekaip nesugebėjau įžiūrėti.

Itin plataus kampo sensorius apima daugiau vaizdo nei praeitų metų flagmanas „Mi 10T Pro“, ir yra identiškas „Redmi Note 10 Pro“ plataus kampo sensoriui. Sugeba filmuoti FullHD 30 k/s su elektronine stabilizacija. Nuotraukų pavyzdžius pridedu, tad sensoriaus darbą galite įvertinti patys.

Pagrindinis modulis – 64 megapikselių. Kadruose gausu detalių, spalvos esant pakankamam apšvietimui –- natūralios, nei per blyškios, nei per sodrios. Visgi „Redmi Note 10 Pro“ su per dideliu ir nepakankamu apšvietimu susitvarko kiek geriau, tačiau jis kiek brangesnis ir turi geresnį kameros modulį. Absoliučiai daugumai „Mi11 Lite 5G“ foto ir videogalimybių tikrai užteks. Tik nereikia pamiršti, kad tai – nebrangus telefonas, tad jei norite flagmano lygio nuotraukų visomis progomis, rinkitės „Mi11“.

Filmuoti sensorius geba iki 4K, 30 k/s su elektronine stabilizacija.

Kamera turi įvairių filmavimo efektų, kurių pagalba galima kurti įdomiai atrodančius klipus, lyg montuotus profesionalia programine įranga. Pasirinkus filmavimo funkciją „VLOG“, jūsų sukurtiems klipukams bus uždėtas priderintas garso takelis.

Apibendrinimas

Jeigu reiktų vienu sakiniu apibūdinti „Mi11 Lite 5G“ – tai, turbūt, gražiausias nebrangus telefonas, paperkantis savo juokingai mažu svoriu ir unikaliu dizainu, bei turintis visas aktualaus telefono savybes. Neįgudusi akis neatskirs šio modelio nuo flagmano „Mi11“, ir tai didžiulis komplimentas „Lite“ versijai.

Užsakymo nr.: PT_86980911