Smagu, kad jau kelis metus galime mėgautis kokybišku belaidžiu garsu už adekvačius pinigus. O kai nebrangios belaidės ausinės turi kelias labai aktualias savybes, mano dėmesio „FreeBuds 4i“ netruko sulaukti.

Pradėsiu nuo pirmųjų įspūdžių, o konkrečiau, nuo to, kas ant dėžutės – aktyvaus triukšmo slopinimas ir 10 valandų nepertraukiamo veikimo. Neblogai, „Huawei“, labai neblogai, bet tuo dar turėsiu įsitikinti pats.

Atidarius dėžutę radau mažutį ausinių dėklą, tilpsiantį į kelnių monetų kišenaitę. Dėklo apačioje – USB-C įkrovimo jungtis, po tvirtais dangtelio magnetais – pačios ausinės. Pirmą kartą norint suporuoti su telefonu, reikia spustelti mygtuką, esantį ant dėklo, ir viskas, daugiau to daryti nereikės. Tik ištraukus ausines, jos akimirksniu susijungia su telefonu. Komplekte taip pat rasite USB-C kabelį ir du komplektus skirtingų dydžių silikoninių ausinių antgalių.

Man pakliuvo tradicinės – baltos spalvos – ausinės, bet jūs galėsite rinktis ir juodas.

Visų pirma – ergonomika. Pirmą dieną ausinės mano ausyse nepertraukiamai praleido daugiau nei penkias valandas ir absoliučiai jokio diskomforto ar maudimo per tiek laiko nepajutau. Kad ir kiek jomis naudojuosi, „FreeBuds 4i“ yra visiškai nejuntamos. Ausinės laikosi puikiai, niekur nesiremia, žodžiu – įsidėjai ir pamiršai. Aktyvioms treniruotėms lauke ar sporto klube – puikiai tinka. Žinoma, tai labai individualu, bet savo ausų formą galėčiau apibūdinti kaip įprastą, todėl turėtų tikti daugeliui.

Toliau – garsas. Apibūdinčiau jį kaip subalansuotą su krištolo skaidrumo aukštaisiais dažniais. Klausantis kai kurios muzikos gali susidaryti įspūdis, kad jų daugoka, bet patikėkite – kokybiški aukšti leidžia atsiskleisti tiems muzikos niuansams, kurių paprastai neišgirsite. O bet kuris nors kažkiek prijaučiantis muzikai žino tą jausmą, kai šimtą kartų girdėtoje dainoje išgirsti naują instrumentą ar užkabintą gitaros stygą, ir ta daina suspindi naujomis spalvomis.

Vidutiniai ir žemi dažniai nedominuoja, yra stangrūs su šiltu tonu. Toks ausinių skambesys puikiai tiks įvairiai muzikai, ir pop muzikai, ir džiazui, ir rokui. „Diana Krall – Gee Baby, Ain’t I Good To You“ – fortepijono natos flirtuoja su kabaretine Dianos maniera, kontraboso stygos intriguoja ir neleidžia atsipalaiduoti. „Arctic Monkeys – R U Mine?“ girdimi visi gitaros rifo žaidimai. Klausantiems pop ar elektroninę muziką, šios ausinės tiks ne ką mažiau. Man buvo tiesiog smalsu jas pakankinti sudėtingesnėmis kompozicijomis.

Ne kiek mažiau puikiai klausosi ir tinklalaidės, išgirsite visas vedėjo dikcijos ydas ar pašveplavimus, bet jei rimtai – nepraslys nei vienas žodis.

Jeigu norėčiau prikibti prie garso kokybės, tai būtų gana siaura muzikinė scena. Bet jeigu nelaikote savęs „audiofilu“, net nesukite galvos dėl šios mano pastabos.

Ne mažiau svarbu apžvelgti ir aktyvaus triukšmo slopinimą. Kadangi tenka padirbėti namuose su dviem atžalomis, tai ši funkcija – visiškas išsigelbėjimas. Be to, grojamos muzikos kokybė su šia įjungta funkcija praktiškai nesiskiria.

Lauke taip pat triukšmas slopinamas puikiai, tiek einant, tiek ir važiuojant paspirtuku nelygiu grindiniu. Iš viso yra trys garso režimai: įprastas, aktyvaus triukšmo slopinimas ir sąmoningumo režimas. Paskutinis reikalingas tuomet, kai norite geriau girdėti, kas vyksta aplinkui, bet nenorite traukti ausinių iš ausų. Mikrofonai fiksuoja aplinkos garsus, juos stiprina ir perduoda į klausytojo ausį. Taigi galite saugiai važiuoti dviračiu ar paspirtuku, eiti per gatvę nesibaimindami, kad neišgirsite automobilio.

Ausinės aprūpintos naujausiu „Bluetooth 5.2“, kuris užtikrina ne tik geresnę ryšio bei garso kokybę, bet ir prisideda prie energijos taupymo. Per tris mūro sienas signalas praeina užtikrintai, ir nė karto nenutrūko. Visos iki šiol mano bandytos bevielės ausinės šią bėdą turėjo. Beje, dažnas, naudojantis belaides ausines, turbūt žino, kad delnu uždengus vieną ausį, stringa garso signalas. Tai ypač dažna situacija, kai gulite lovoje ir žiūrite mėgstamą serialą. Tai su „FreeBuds 4i“ nieko panašaus nebuvo. Nė karto.

Tiesa, dar vienas dalykas. Ausinės labai patogiai persijungia į vieną iš dviejų suporuotų įrenginių. Pavyzdžiui, manosios buvo suporuotos su kompiuteriu, bet aš norėjau jomis klausytis muzikos iš telefono. Viskas, ko reikėjo, tai telefono „Bluetooth“ meniu pasirinkti ausines, ir jos automatiškai persijungia prie išmaniojo. Grįžus dirbti kompiuteriu, padarau analogišką veiksmą iš jo. Labai patogu.

Ausinių valdymas itin paprastas – dvigubas prisilietimas sustabdo ir paleidžia dainą, taip pat ir pradeda bei užbaigia pokalbį, ilgas laikymas įjungia vieną iš trijų mano minėtų režimų – įprastą, aktyvaus triukšmo slopinimą ir sąmoningumo režimą.

„FreeBuds 4i“ pokalbiams tinka, nieko ypatingo išskirti negaliu. Pašnekovas tikrai supras, kad kalbate ne tiesiai į telefono mikrofoną, tačiau patys pašnekovą girdėsite labai gerai. Be to, triukšmo slopinimas jūsų pašnekovui padės jus girdėti vienodai tiek tyloj, tiek ir triukšme.

Garso vėlavimas žaidžiant žaidimus juntamas. Ši savybė aktuali beveik visoms bevielėms ausinėms, išskyrus gerokai brangesnes. Tiesa, ausines prijungus prie „Macbook“ kompiuterio, jokio vėlavimo nepastebėjau, net ir dirbdamas vaizdo įrašų koregavimo programa.

Man įrenginio autonomija yra labai svarbi, nesvarbu, ar tai telefonas, ar išmanusis laikrodis, ar ausinės. Ir jeigu jus esate tas, kuris nenori jaudintis dėl staiga ne laiku išsikrovusios baterijos, tai „Huawei“ „FreeBuds 4i“ tikrai nenuvils. Be aktyvaus triukšmo slopinimo, ausinių man be vargo užtenka 8–9 valandoms. Su įjungta minėta funkcija, ausinės groja apie 6 valandas. Kartu su visiškai įkrautu dėklu ausinės gros ko ne ištisą parą, o po dešimties minučių krovimo ausinės gros dar beveik 4 valandas. Nerealus rezultatas.

Ar šios ausinės tobulos? Ne, kaip ir nieko nėra tobulo. Jomis negali valdyti garso lygio, o dėklas nepalaiko bevielio įkrovimo. Bet šios savybės būdingos brangesnėms ausinėms ir reikalauti to iš „FreeBuds 4i“ būtų paprasčiausiai nelogiška. O jei šios savybės jums būtinos – rinkitės „FreeBuds Pro“, kurios turės ir bevielį krovimą, ir visokeriopą valdymą prisilietimais.

Nors „FreeBuds 4i“ yra vienos pigesnių ausinių rinkoje su aktyvaus triukšmo slopinimu, bet dėl savo nedidelės kainos ir puikios kokybės ne vienam konkurentui jos „nušluostys nosį“. Nereali autonomija, puikiai subalansuotas skambesys ir gerai sukalibruotas triukšmo slopinimas tiesiog verte verčia šias ausines rekomenduoti. Vertinantiems gerą kokybę su labai nedideliais kompromisais, „FreeBuds 4i“ – puikus pasirinkimas.

Užsakymo nr.: PT_86977841