Pasak instituto vadovės Jurgitos Bendikaitės-Ursavas, plėtra Briuselyje buvo ambicingas, ypač užklupus pandemijai, tačiau reikalingas sprendimas, o atėjimas į rinką užtruko keletą metų.

„Iššūkių nebijojo instituto įkūrėjai, prieš daugiau kaip 20 metų užsibrėžę tikslą kilstelti šalies vadybos kultūrą ir į tuomet dar mažai kam žinomą, iš sovietinių gniaužtų besivaduojančią šalį, atvežti profesorius iš geriausių pasaulio universitetų. Nebijom jų ir dabar. Pajutome, kad institutas išaugo šalies rinką. Ir nors kasmet grupėse turime programos dalyvių iš užsienio, dabar oficialiai galime įtvirtinti tarptautinio instituto statusą. Itin svarbu, kad ir esamiems programos dalyviams Lietuvoje galime duoti papildomos vertės plėsdamiesi“, – teigia J. Bendikaitė-Ursavas.

Abiejų programų Vilniuje ir Briuselyje dalyviai turės galimybę keistis patirtimi ir mokytis kartu. Programose numatyti studijų moduliai, kurie bus organizuojami tiek Vilniuje, tiek Briuselyje. Taip pat planuojamos įvairios papildomos ugdymo sesijos, bendri susitikimai ir iniciatyvos abiejų grupių dalyviams.

20 vadovų „UCLouvain BMI International EMBA“ programoje atstovauja 11 industrijų: paslaugų, farmacijos, konsultavimo, informacinių technologijų ir telekomunikacijų, didmeninės prekybos ir kt. 30 proc. studijuojančių vadovų – verslų savininkai. Briuselio klasė pasižymi ir didesne kultūrų įvairove – kartu studijuoja vadovai iš 6 šalių.

Balandžio 19 dieną taip pat startuoja ir atranka į naują, jau 23-ąją, vadovų studijų laidą Vilniuje. Nauja laida studijas pradės lapkričio pabaigoje.

Pasak BMI instituto vadovės, studijų programa kasmet tobulinama, atsižvelgiant į rinkos situaciją ir poreikius. Tad lektorių gretas papildė nauji profesoriai, o studijų programoje vis daugiau dėmesio skiriama vadinamosioms giliosioms kompetencijoms – emocinio intelekto ugdymui, taip pat inovacijų kūrimui, skaitmeninių transformacijų projektų valdymui, socialinei atsakomybei. Institute paskaitas skaito profesoriai ir verslo praktikai iš Čilės, Prancūzijos, JAV, Šveicarijos, Danijos, Ispanijos, JAE ir kt.

„Suburta dėstytojų praktikų komanda iš įvairių pasaulio šalių mums leidžia nuolat jausti pulsą ir programų dalyviams pasiūlyti aukščiausios kategorijos studijas, kurių metu ugdomos kompetencijos jau ne tik kaip sėkmingai veikti šiandien, bet ko reikės rytoj, norint sėkmingai dirbti bet kurioje pasaulio šalyje ir bet kurioje industrijoje“, – pabrėžia J. Bendikaitė-Ursavas.

Be ilgųjų studijų programų institutas organizuoja ir trumpąsias inovacijų, skaitmeninių transformacijų, lyderystės programas, mokymus įmonėms.

Apie BMI Institutą

BMI institutas įkurtas 5 aukštųjų mokyklų – HEC Paris verslo vadybos mokyklos (Prancūzija), Kopenhagos verslo mokyklos (Danija), Liuveno verslo mokyklos (Belgija), Norvegijos ekonomikos mokyklos ir Vytauto Didžiojo universiteto. Per daugiau nei 20 metų, nuo įkūrimo 1999 m., pradžios instituto EMBA programa išugdė per 900 vadovų, šiandien sėkmingai valdančių įmones Lietuvoje ir 30-yje užsienio šalių, kuriančių savo verslus.

Šiuo metu institutas bendradarbiauja su pasaulio verslo mokyklomis, tarp kurių HEC Paris vadybos mokykla Prancūzijoje, Liuveno verslo mokykla Belgijoje, Šanchajaus Jiao Tong universitetas Kinijoje, Tuleino universitetas JAV, Aalto universitetas (Suomija) ir kt.

„Ivy Exed“ paskelbtame pasaulio verslo mokyklų, organizuojančių vadovų studijas („Executive Master of Business Administration“ – EMBA), sąraše BMI Instituto vadovų programa pateko tarp 16 geriausių pasaulyje, o karjeros progreso bei studijų programos kategorijose užima 3 poziciją.

Užsakymo nr.: PT_86977435