Lietuviai Ispaniją pamėgo ne veltui – ši šalis labai lengvai ir patogiai pasiekiama neilgu skrydžiu, čia beveik visus metus nepertraukiamai šviečia saulė, o pačių ispanų sukuriama atmosfera ir europietiško lygio aptarnavimas nuteikia atpalaiduojančioms atostogoms. Ispanijoje rekomenduojama aplankyti nuostabius paplūdimius, alyvmedžių ir migdolų plantacijas, baltutėlius miestelius šalies pietuose, sudalyvauti tradicinėse šventėse, išmokti flamenko judesių, paragauti paelijos ir kitų patiekalų, atsigaivinti šalta sangrija.

Anot didžiausio kelionių organizatoriaus Baltijos šalyse „Novaturas“, itin keliautojų pamiltos Ispanijos apylinkės driekiasi aplink Barseloną ir Malagą. Į Barseloną ir Malagą vasaros atostogoms bus galima keliauti jau visai netrukus – pirmieji skrydžiai planuojami nuo gegužės pabaigos.

Novaturo archyvo nuotraukos

Malagos apylinkės traukia ne tik menininkus

Šalies pietuose esanti Malaga – viena populiariausių Ispanijos turistinių zonų, daugeliui gerai žinoma kaip kubizmo dailininko Pablo Picasso gimtinė. Galbūt pats miestas ir įkvėpė didįjį menininką tapyti savo išskirtinius kūrinius – jame gausu spalvų, miestas garsėja savo meniška aura. Malaga pasižymi savo nauja architektūra, nes plėtėsi kaip uostas, tad čia nereikėtų ieškoti daug pilių ar dvarų, tačiau galima pasigrožėti gamtos vaizdiniais, muziejais, skulptūromis ir šurmulio kupinu miesto gyvenimu.

Novaturo archyvo nuotraukos

Šis miestas išskirtinis ir dėl savo lokacijos – nuo jo vos 2-3 val. automobiliu atstumu išsidėstę tokie saviti ir išskirtiniai miestai kaip Sevilija, Granada, Kordoba, Ronda, Gibraltaras. Malaga yra didžiausias Kosta del Solio kurortinio regiono miestas. Viduržemio jūros pakrantėje nusidriekusį Kosta del Solio regioną sudaro jaukūs kurortiniai miesteliai, svetingai sutinkantys visus atvykėlius.

Vienas iš jų – Toremolinas. Tai judrus ir dinamiškas kurortas, mėgstamas įvairaus amžiaus poilsiautojų iš visos Europos. Mieste gausu žalumos ir gėlynų, o gatvės nusėtos parduotuvėlėmis, siūlančiomis įvairiausių prekių. Geriausi žuvų restoranai buriasi senajame žvejų rajone El Bajondillo, o vakarais pasivaikščioti kviečia ilgiausiai nusidriekusi pajūrio promenada. Toremolino auksinio smėlio paplūdimiuose niekada nenuobodžiauja vaikai ir vandens sporto entuziastai.

Novaturo archyvo nuotraukos

Apie 50 km nuo Malagos turistus traukia ir žymiausių bei brangiausių Kosta del Solio kurortų Marbelja. Jį itin pamėgo kino žvaigždės, roko muzikantai, aristokratai bei tituluotos įžymybės. Į abi puses nuo centro driekiasi ištaigingų viešbučių grandinė su smėlėtais paplūdimiais, puikiais viešbučiais, bet ir kazino, restoranais, sporto kompleksais ir kitomis pramogoms. Marbeljos senamiestyje balti namai ir meniški vidiniai kiemeliai sukuria žavią ir jaukią atmosferą, o netoliese esančiame uoste švartuojasi milijonierių jachtos. Maritimo promenada savo kvapais ir vaizdais vilioja ir turistus, ir vietinius, o vasarą miestas tiesiog dūzgia nuo muzikos ir meno festivalių.

Novaturo archyvo nuotraukos

Kosta Brava – ir tyrinėtojams, ir norintiems pasilinksminti

Apsilankius Katalonijos sostinėje Barselonoje galima išvysti vieną įspūdingiausių pasaulyje katedrų – Šventosios Šeimynos (Sagrada Familia) katedrą. Tačiau ne mažiau nei pati Barselona, keliautojus gundo ir aplink ją išsidėstę saulėti, jaukūs ir įspūdžius žadantys kurortai.

Ispanijos šiaurės rytuose esanti Barselona poilsiautojus labiausiai vilioja dviem jos apylinkėse esančiais kurortiniais regionais – Kosta Dorada ir Kosta Brava. Pastaroji tęsiasi nuo Barselonos iki pat Prancūzijos – tai Viduržemio jūros pakrantė, kurioje įsikūrę kurortiniai miesteliai, o populiariausi iš jų yra Tosa de Maras ir Ljoret de Maras.

Novaturo archyvo nuotraukos

Tosa de Maras – neabejotinai viena gražiausių ir romantiškiausių vietų Kosta Bravos pakrantėje, garsėjanti savo auksiniu paplūdimiu bei mėlyna jūra, dėl to praminta Viduržemio jūros perlu ir mėlynuoju rojumi. Regionas pasižymi ir amžius menančia istorija – jame galima pasižvalgyti po savitą stilių išlaikiusį senamiestį, vadinamą Vila Vella. Senamiestis buvo pastatytas XII a. ir apjuostas tvirtove su trimis cilindriniais bokštais. Šie gynybiniai įtvirtinimai visam miestui suteikia didingumo. Nuo miesto į šią tvirtovę kyla specialiai turistams įrengti akmeniniai laiptai, tapę viena mėgstamiausių poilsiautojų pasivaikščiojimo vietų, nes iš čia atsiveria nuostabus vaizdas į jūrą ir miesto apylinkes.

Tačiau Tosa de Maras patinka ne tik tyrinėtojams – regione taip pat galima pasimėgauti jūros ir paplūdimio malonumais. Smulkaus žvyro, greitai gilėjantis paplūdimys už miesto teritorijos remiasi į uolėtą krantą. Ši vieta ypač traukia romantikus ir povandeninio pasaulio tyrinėtojus, nardytojus. Be to, kurorto lankytojai vertina ir ryškų kulinarijos paveldą, kuriame vyrauja Viduržemio jūros regiono virtuvė. Jaukiuose vietos restoranėliuose, žinoma, galima paragauti tradicinių Ispanijos užkandžių „tapas“, taip pat įvairių jūros gėrybių.

Novaturo archyvo nuotraukos

Kitas Kosta Brava kurortas – Ljoret de Maras – bene žinomiausias ir didžiausias kurortas regiono pakrantėje. Čia galima rasti daugybę viešbučių, pramogų centrų, parduotuvių, o per visą miesto teritoriją pajūriu besitęsiantis paplūdimys šį miestą pavertė Kosta Bravos sostine. Šį kurortą dažniau renkasi išsiilgę naktinio gyvenimo ir šurmulio – vakarus čia galima leisti vaikštantis pėsčiųjų alėja, ragaujant ispaniškos virtuvės patiekalus restoranėliuose, linksminantis šokių aikštelėje. Daugelis pasilinksminimo vietų uždaromos tik saulei tekant.

Kosta Dorada – istorijos takais ir vietinių pėdomis

Netoli Barselonos įsikūręs ir kitas keliautojų pamėgtas kurortinis regionas – Kosta Dorada, neretai vadinama Auksiniu krantu. Pagrindiniai jo kurortai – La Pineda, Salou ir Kambrilsas, poilsiautojams siūlantys skirtingus privalumus ir pramogas. Pavyzdžiui, ganėtinai naują kurortą La Pineda dažniau renkasi aktyvaus poilsio mėgėjai – jie čia mėgsta lankytis „Euro sport“ komplekse, kur gausu modernių treniruoklių. Vaikus džiugina vandens pramogų parkas „Aquapolis“, kuriame vyksta delfinų pasirodymai ir galima maudytis kartu su jūrų liūtais.

Novaturo archyvo nuotraukos

Tuo tarpu kurortas Salou labiau traukia norinčius pažinti regiono istoriją. Senovinis romėnų laikų miestas Salauris, į kurį ilsėtis atvykdavo ir imperatoriai, ir turtingi pirkliai bei senatoriai, dabar vadinamas Kosta Dorados turistine sostine. Salou mieste pastatytas paminklas karaliui Chaimei atminti, jo vardu pavadinta spalvotais fontanais papuošta palmių alėja. Nuolatiniams piratų antpuoliams atremti XVI a. buvo pastatytas gynybinis bokštas. Jis puikiai išsilaikė ir šiandien yra tapęs kultūros renginių centru. Be to, kurortas siūlo svečiams daug įdomių ir įvairių pramogų – jame driekiasi puikūs smėlio paplūdimiai, palmių alėjos, pakrantę paįvairina įlankėlės, gerai praleisti laiką kviečia diskotekos, barai, kavinės, restoranai.

Į pietus nuo Salou keliautojus vilioja ir kitas kurortinis miestelis – Kambrilsas. Buvęs žvejų kaimelis dabar tapo gražiu kurortu Kosta Dorados pakrantėje. Jis turi senas žvejybos tradicijas, garsėja puikiais žuvų ir jūrų gėrybių patiekalų restoranais bei žuvų turgumi. Šis vaizdingas miestelis tarsi padalytas į istorinį centrą ir uosto rajoną. Krantinėje esančiuose restoranuose, baruose, muzikinėse kavinėse verda visas pagrindinis kurorto naktinis gyvenimas. Be to, kurortą renkasi ir vandens sporto mėgėjai, miestelį itin pamėgę ir patys ispanai.

Užsakymo nr.: PT_86960037