Laisvai po medžius besikarstantiems lemūrams, smalsiosioms surikatoms, beždžionėlėms, papūgėlėms ir visiems kitiems zoologijos sodo gyventojams stengiamasi sukurti kuo patogesnes bei natūraliai gamtai artimesnes sąlygas.

„Mūsų gyvūnėliai yra atkeliavę iš kitų zoologijos sodų arba privačių veisėjų. Laikomės nuomonės, kad gyvūnų iš laukinės gamtos imti nereikėtų, juk kai kurios jų rūšys jau ir taip yra nykstančios“ – pasakoja „Zoopark“ direktorius Aleksandras Gavrilovas.

Zoologijos sodo lankytojų laukia nauji gyventojai

„Zoopark“ vadovas pastebi, kad kai kurie zoologijos sodo gyventojai karantino metu jau spėjo pasiilgti lankytojų. Bene daugiausiai dėmesio sulaukiantys lemūrai ir surikatos mėgsta kompaniją – smalsiai nužvelgia visus ateinančius, stebi aplink juos vykstantį veiksmą. Dalis gyvūnų laksto laisvai: tarp lankytojų šokinėja ir beždžionytės, ir lemūrai, tačiau grožėtis šiais egzotiškais gyvūnėliais galima tik per atstumą. Visgi, galima pasidžiaugti ir pamaitinti ant rankos ar galvos nutūpusias įvairiaspalves papūgas.

Zoologijos sodo lankytojų laukia ir nauji gyventojai: dar sausio mėnesį pasaulį išvydę du žvitrūs surikatų jaunikliai.

„Gyvūnai iš viso pasaulio, įsikūrę net 2500 kv. metrų ploto visuomet saulėtame zoologijos sode, nuolat atsiveda jauniklių, o tai ženklas, kad gyvenimo sąlygos itin geros“ – teigia vyr. zoologė Gabrielė Tiškevičiūtė ir priduria, jog naujai šeimai skyrė net atskirus apartamentus – kitą erdvę, kad mažyliai su tėvais jaustųsi saugiai bei komfortiškai.

„Surikačiukai labai greitai auga, tad norinčius pamatyti juos dar mažyčius ir krečiančius vaikiškas išdaigas, siūlau kuo greičiau apsilankyti, nes dar po keletos mėnesių jų jau nebus galima atskirti nuo suaugusių surikatų“, – sako G. Tiškevičiūtė.

Patys drąsiausieji iš arčiau galės susipažinti su vorais paukštėdomis, žaliuoju medžių pitonu, pamatyti kone dvigubai užaugusius smauglius, daugiau sužinoti apie savo grožiu ir spalvomis pakerinčias, tačiau laukinėje gamtoje pavojingas nuodingąsias varles. Abejingų nepaliks ir kapibaros – didžiausi bei sunkiausi graužikai pasaulyje.

Ketinantiems apsilankyti gyvūnų mylėtojams, reikėtų nepamiršti su savimi turėti ir taisyklingai dėvėti veido kaukę. Tam, kad būtų užtikrintas maksimalus saugumas, patalpoje įrengtos rankų dezinfekavimo vietos, o į zoologijos sodą „Zoopark“ vienu metu įleidžiama iki 90 lankytojų.

Ribojimams pasibaigus bus atnaujintos edukacinės programos moksleiviams, duris atvers švenčių kambariai

„Karantino metu taikomiems apribojimams pasibaigus, bus atvertos ir antro „Zoopark“ aukšto erdvės, kuriose įrengti šeši spalvingi ir smagūs gimtadienių kambariai. Smagiai praleidus laiką draugų kompanijoje, galima nusileisti žemyn ir tyrinėti įdomųjį gyvūnijos pasaulį. Tad vaikų gimtadieniai taps ne tik linksmu, bet ir prasmingu edukaciniu laiko praleidimu“ – sako „Zoopark“ direktorius A. Gavrilovas.

Zoologijos sode „Zoopark“ taip pat rengiamos ir „Kultūros paso“ ekskursijos bei programos, skirtos moksleivių bei darželinukų grupėms. Edukacinės programos „Aplink pasaulį per 90 min.“ metu mokiniai supažindinti su skirtingomis šešių žemynų kultūromis ir joms įtaką darančiu klimatu bei supančia aplinka. Programoje „Įveik savo baimes“ pasakojama apie svarbius aplinkai gyvūnus ir jų reikšmę, skatinama nepasiduoti nusistovėjusioms išankstinėms nuomonėms, ugdomas sąmoningumas, meilė gyvūnams ir gamtai. Patiems jauniausiems „Zoopark“ lankytojams neabejotinai patiks „Aš – gyvūnėlių detektyvas“ programa, kurios metu ne tik ieškomi pasislėpę egzotiniai gyvūnai, bet ir daromi meniniai darbeliai su pirštų antspaudais. Įdomios ir smagios veiklos „Zoopark“ zoologijos sode gali atrasti įvairaus amžiaus lankytojai.

Vilniaus zoologijos sodas „Zoopark“, įsikūręs „Ogmios mieste“, lankytojų laukia kasdien nuo 10:00 iki 20:00 val.

Vaikams iki 2 metų apsilankymas – nemokamas. Darbo dienomis suaugusiems ir vaikams bilietas kainuoja 7 eurus, savaitgaliais ir švenčių dienomis suaugusiems – 10 eurų, o vaikams, studentams ir senjorams – 9

Užsakymo nr.: PT_86927255