Svarbus ne tik patogumas, bet ir saugumas

Malkų kapojimas, sandėliavimas, nuolatinis katilo kūrenimas – tokia kasdienybe šaltuoju periodu gyvena tie, kurie savo namuose įsirengę malkomis kūrenamus katilus. Tai – ne tik neefektyvus šilumos energijos panaudojimas, bet ir kasdienis nepatogumas. Su panašiomis problemomis susiduria ir namuose naudojantys granulinius katilus – juos taip pat reikia nuolatos papildyti kuru, periodiškai valyti ir rūpintis technine jų priežiūra.

Kaip pastebi šilumos siurblių prekybos bei montavimo veiklą vykdančios ORIS.LT vadovas Saulius Tamulevičius, šilumos siurblių oras vanduo paklausa pastaruoju metu nuolatos auga.

„Dar prieš kelis metus ne visi į šilumos siurblius oras vanduo žiūrėjo su pasitikėjimu. Dabar klientų nebereikia įtikinėti modernesnių namų šildymo sistemų sprendimų nauda: mažesnėmis kuro sąnaudomis, patogesne ir praktiškesne eksploatacija, saugumu. Visi puikiai supranta, kokią naudą gauna, – pastebi ORIS.LT vadovas S. Tamulevičius. – Kokybiškas ir tinkamai sumontuotas šilumos siurblys užtikrina optimalų energijos naudojimą, padeda palaikyti norimą temperatūrą tiek itin šaltomis žiemomis, tiek karštomis vasaromis padeda atvėsinti namus. Tad tai ekonomiškai naudinga investicija, užtikrinanti patogumą ir komfortą.“

Keičiantiems senus katilus valstybė siūlo kompensacijas

Planuojantys pasikeisti neefektyvius biomasę naudojančios šildymo katilus į šilumos siurblius, turėtų suskubti: iki šių metų balandžio 30 dienos pateikus prašymą, galite atgauti iki 50 proc. sumokėtos šilumos siurblio kainos.

Besibaiminantiems sudėtingų biurokratinių procesų, nežinantiems, kokį šilumos siurblį pasirinkti, ORIS.LT vadovas pataria kreiptis į specialistus: „Prižiūrime visą procesą nuo pradžios iki pabaigos. Atsižvelgdami į individualius kliento poreikius, parenkame jam tinkamiausią šildymo siurblį. Turime parengę instrukciją, kaip užpildyti prašymą kompensacijai gauti, tačiau jei klientas pageidauja, konsultuojame asmeniškai ir padedame jam tai padaryti. Iki šiol visi, su mumis dirbę, klientai sėkmingai pateikė paraiškas ir gavo kompensacijas už šilumos siurblius“.

Kompensacija keičiantiems senus katilus į šilumos siurblius taikoma fiziniams asmenims, nuosavybės teise valdantiems gyvenamosios paskirties (vieno arba dviejų butų) pastatą arba sodo namą. Pastatui keliami reikalavimai – ne mažesnis kaip 100 proc. baigtumas ir mažiausiai 5 metai, kai pastatas yra įregistruotas VĮ Registrų centro Nekilnojamojo turto registre. Fiziniai asmenys pretenduoti į paramą gali, jei senuosius katilus keis efektyviais atsinaujinančius išteklius šilumai gaminti naudojančiais įrenginiais.

Pasinaudoti valstybės teikiama kompensacija iki balandžio 30 dienos gali ir norintieji įsirengti mažos galios saulės jėgaines (iki 10 kW). Šia parama pasinaudoti gali fiziniai asmenys, nuosavų namų, sklypų ir butų savininkai.

Į ką atkreipti dėmesį, renkantis šilumos siurblį

Lietuvišką oras-vanduo šilumos siurblį sukūrusios įmonės ORIS.LT vadovas S. Tamulevičius pastebi, kad pastaruoju metu klientai šilumos siurblius vis dažniau renkasi atsižvelgdami ne į kainą, o į kokybę. Tačiau ne kiekvienas įvertina, kad žinomas prekės vardas ne visais atvejais yra geriausias pasirinkimas, tačiau rekomenduoja neeksperimentuoti su nežinomais gamintojais ir rinktis tiekėją, kuris atstovauja kelis prekinius ženklus.

„Klientai dėmesį turėtų kreipti ne tik į gamintoją, bet ir į montavimo darbus atliekančius specialistus. Juk tai, kaip šilumos siurblys veiks, ar tinkamai veiks net per didelius šalčius bei karščius, priklauso ne tik nuo pačios įrangos parametrų, bet ir nuo šilumos siurblio galios parinkimo ir montavimo kokybės. Šioje srityje dirbame jau šešerius metus ir įgyvendinome daugiau nei 1000 įvairių projektų, tad esame išbandę įvairių gamintojų siūlomus šilumos siurblius ir galime klientui pasiūlyti geriausius variantus kainos bei kokybės atžvilgiu. Ne tik parenkame klientui tinkamiausią įrangą, bet ir išmontuojame senąjį katilą, jį išvežame ir sumontuojame modernų šilumos siurblį vos per vieną dieną. Vėliau teikiame ir techninio aptarnavimo paslaugas – kiekvienais metais patikriname saugiklius, kontaktus, freono kiekį, slėgį ir visus kitus būtinus parametrus, kad šilumos siurblys veiktų tinkamai visais metų laikais. Mūsų įmonėje dirba ilgametę patirtį turintys aukščiausios kvalifikacijos specialistai, tad klientai gali būti ramūs dėl atliktų darbų kokybės, už kurią aš asmeniškai, kaip vadovas, garantuoju“, – apie įmonės teikiamas paslaugas pasakoja S. Tamulevičius.

Daugiau informacijos apie ORIS.LT rasite: www.oris.lt

Daugiau informacijos apie APVA paramas rasite: www.apva.lt/naujienos/

Užsakymo nr.: PT_86891721