„Kaip maisto gamybos šeimos verslas, turintis gamybos ir platinimo įmonių kiekviename pasaulio žemyne, žinome, kad esame ypatingai atsakingi už žmones ir gamtą. Įgyvendindami „Dr. Oetker“ Tvarumo politiką, skatiname sąmoningą mūsų vartotojų gyvenimo būdą, užtikriname teisingas ir tvarias sąlygas visoje tiekimo grandinėje ir tuo pačiu mažiname mūsų paliekamą ekologinį pėdsaką. Todėl „Dr. Oetker“ lieka ištikima savo pagrindinei kompetencijai, gamindama aukštos kokybės maistą tvaraus malonumo akimirkoms ir savo vartotojams pasiūlydama vis daugiau svarbių sprendimų, susijusių su produktų asortimentu,“ - sako „Dr. Oetker“ valdybos pirmininkas Dr. Albert Christmann.

Trys Tvarumo chartijos aspektai

Tvarumo politiką, kuri įmonėje buvo parengta 2020 metais, sudaro 27 projektai, kuriuos įgyvendindamos tarpdisciplininės komandos dirba siekdamos ambicingų tvarumo tikslų. Konkretūs tikslai iškeliami trims sritims: Mūsų maistas, Mūsų pasaulis ir Mūsų įmonė.

Mūsų maistas siekia, kad vartotojai rinktųsi į sveikatą orientuotą ir tvarų gyvenimo būdą. Be kita ko, „Dr. Oetker“ siekia stiprinti savo veiklą ir kurti sveikesnius maisto produktus. Pavyzdžiui, iki 2025 m. įmonė planuoja optimizuoti savo produktų maistinių medžiagų sudėtį ir, pavyzdžiui, sumažinti druskos, cukraus ir riebalų naudojimą 20 procentų.

Mūsų pasaulis sujungia visas veiklas, kuriomis „Dr. Oetker“ formuoja teigiamą savo įmonės veiklos socialinį poveikį bei poveikį aplinkai. Iki 2022 m. įmonė planuoja pasiekti, kad jos veikla būtų neutrali klimatui. Taip pat bus siekiama, kad iki 2025 m. maisto atliekų, kurias „Dr. Oetker“ gali tiesiogiai paveikti, kiekis bus sumažintas 25 procentais. Norėdama užtikrinti, kad 2025 m. visas pakavimo medžiagas būtų galima perdirbti, įmonė taip pat labai prisideda prie plastiko atliekų mažinimo. Be to, „Dr. Oetker“ ketina tiekimo grandines paversti tvariomis tiek socialiniu, tiek ekologiniu požiūriu.

Mūsų įmonė yra susijusi su „Dr. Oetker“ darbuotojais: įmonė išlieka socialiniu darbdaviu, užtikrina kokybę ir skatina įvairovę. Siekdama visiškai užkirsti kelią nelaimingiems atsitikimams darbe, „Dr. Oetker“ visose gamybos vietose iki 2025 m. įdiegs vadybos sistemą, atitinkančią tarptautiniu mastu pripažintą sertifikavimo standartą ISO 45001.

Visus tikslus ir pagrindinę informaciją rasite čia.

Dėmesys vartotojų poreikiams

Kaip teigia „Dr. Oetker“ Tvarumo ir atitikties vadovė Dr. Judith Güthoff, į tikslų kūrimą „Dr. Oetker“ natūraliai įtraukė savo vartotojus: „Vidaus suinteresuotų šalių ir mūsų vartotojų apklausų rezultatai ne tik patvirtina mūsų įsitikinimus, bet ir yra svarbus pagrindas Tvarumo politikoje iškeltiems tikslams. „Dr. Oetker“ visada daug dėmesio skyrė vartotojams, todėl nenuostabu, kad norime atsižvelgti į jų nuomonę ir norus. „Dr. Oetker“ Tvarumo politika taip pat atspindi socialinius pokyčius, kuriais siekiama, kad

tokie klausimai kaip klimato apsauga, gyvūnų gerovė ir įvairovė būtų svarbūs mūsų veikloje. Be to, mūsų veiksmai atspindi didėjantį vartotojų, kuriems tvari mityba tampa vis svarbesnė, sąmoningumą. Būtent į šiuos aspektus mes atsižvelgiame keldami tvarumo tikslus.“

Užsakymo nr.: PT_86881799