Šis visame pasaulyje žymus virdulys praktiškai patvirtina teoriją, kad geriausi dalykai yra paprasti – su juo puikią kavą paruošite be didelių sąnaudų ar įgūdžių, o tai labai palengvina gyvenimą šiuo metu, kai neturime galimybės laisvai keliauti.

Vanduo, kava, slėgis: visa paruošimo instrukcija

Prietaisą sudaro trys dalys, bene iškart duodančios užuominą apie jo naudojimo būdą.

Apatinė talpa skirta vandeniui, kurį būtina įpilti karštą. Per vidurį įstatomas piltuvėlio formos dozatorius - filtras; į jį dedame šviežiai maltą kavą; užsukame viršų ir dedame ant kaitlentės ar dujinės viryklės. Norint atskleisti visą turimos kavos potencialą, rekomenduojame kaitinti ant vidutinio stiprumo ugnies.

Vandeniui užvirus, jis sunkiasi per kava užpildytą filtrą į viršutinę kavinuko talpą. Vos tik kavos kuždesiams (patikėkite, juos tikrai išgirsite) pasiekus viršutinį indą, svarbu iš karto išjungti viryklę, kitaip kava gali susvilti, o tai apkartins jos skonį ir jūsų malonumo akimirką.

Vanduo „Moka“ kavinuke skverbiasi lėtai, tad gėrimas išeina tvirto kūno bei intensyvaus skonio. Dėl to, technologas Mantas šio virdulio naudotojams rekomenduoja klasikines kavos pupeles, pavyzdžiui, “Vero Cafe” klientų mėgstamas - „Peru Vila Rica” ar „Sweet Brazil”.

Papildomos „Moka“ paslaptys

Nors šiuo kavinuku naudotis itin paprasta, bet norint ragauti tobulą kavą, verta įsidėmėti keletą taisyklių.

Šie kavinukai gaminami iš plieno arba aliuminio. Pastarasis ypač gerai absorbuoja kvapus, todėl kava būna itin aromatinga. Visgi, pradėjus naudoti naują kavavirę, pirmus keturis ar net daugiau puodelių reikėtų išpilti, kad vėliau kavoje nesijaustų metalo skonio. Aparatas plaunamas tik vandeniu, nes kitaip gali pasisavinti papildomų kvapų.

Įsigiję tinkamo – smulkaus ar vidutinio rupumo kavos, mėgausitės puikiu gėrimo skoniu ir prailginsite prietaiso tarnavimo laiką. Ir galiausiai - jei į kavinuką kaskart pilsite šviežiai maltą kavą, rezultatas visuomet išliks neprilygstamas.

Jemeno ir Italijos jungtis

Viskas prasidėjo nuo nieko neišsiskiriančių pusiau - pabaigtų aliuminio produktų dirbtuvių įkūrimo 1919 metais mažame Italijos miestelyje. Visada pasižymėjęs verslumo dvasia, inžinierius Alfonso Bialetti suprato, kad iš dirbtuvių nori daugiau, tad netrukus perorientavo jas į įrenginių dizaino ir parengimo rinkai ateljė.

Visgi, sėkmės laukti teko ilgiau nei dešimtmetį, tačiau ne veltui: 1933 metais Bialetti nusipirko Art Deco dizaino įkvėptą patentą iš išradėjo Luigi di Ponti. Alfonso pristačius pirmąjį „caffettiera moka“ (it. “kavinuką Moka”), taip pavadintą Jemeno uostamiesčio Mocha, dvidešimto amžiaus pradžioje į Europą eksportavusio itin daug kavos, garbei – Italija liko sužavėta.

Žaibiškai išpopuliarėjęs nuo pirmųjų dienų, šis kavinukas tapo nacionaline stiliaus ir buities ikona: juk staiga tapo įmanoma itin mėgiamą espresso pasidaryti namų sąlygomis. Prie to prisidėjo ir gudrūs marketingo sprendimai. Alfonso sūnui Renato perėmus verslą 1940-aisiais, kompanija išgarsėjo “mažo vyručio su ūsais” karikatūra - logotipu, kuris Italijoje atpažįstamas dar ir šiandien.

Tokių kavinukų parduota daugiau nei 330 milijonų, nors ir teigiama, jog italai juos perduoda iš kartos į kartą, tarsi vertingą relikviją. Todėl nestebina, kad šio įrenginio brėžiniai eksponuojami garsiausiuose pasaulio muziejuose (įskaitant Londono dizaino, bei Niujorko MoMA), ar kad jis minimas Gineso rekordų knygoje bei įvairiose dizaino enciklopedijose, kaip funkcijos ir formos sintezės etalonas.

Norėdami sužinoti daugiau, rasti profesionalių technologų konsultacijų, ar patyrinėti gausų kokybiškos kavos pasirinkimą, apsilankykite mūsų internetinėje svetainėje verocafe.lt.

Skanaus žiūrėjimo ir iki naujų kaviškų susitikimų!

Užsakymo nr.: PT_86881439