Sparčiausia integruota grafika asmeniniame kompiuteryje

Su vaizdo turiniu dirbantys specialistai iš kompiuterio tikisi pažangaus grafinio procesoriaus, greito vaizdo apdorojimo ir gero energijos panaudojimo efektyvumo. Naujasis „MacBook Pro“ sugeba tai suderinti ir leidžia vartotojui įveikti daug sudėtingų užduočių vienu metu, naudoti naujausias grafinio dizaino programas bei montuoti ir redaguoti aukščiausios kokybės vaizdo įrašus.

Penkis kartus spartesnė grafika padeda susidoroti su didžiulėmis apkrovomis, dirbti su daug įrenginio resursų reikalaujančiomis programomis, gali lengvai rodyti 8K raiškos įrašus ir sklandžiai konvertuoti 3D failus. Su „M1“ lustu vaizdo įrašus galima apdoroti daugiau nei tris, o nuotraukas – septynis kartus greičiau nei anksčiau.

Darbas su tokiomis populiariomis vaizdo apdorojimo, kūrimo ir redagavimo programomis kaip „Photoshop“, „Shapr3D“, „DaVinci Resolve“, „Adobe Premiere Pro“, „Final Cut Pro“, „Unity Editor“ ar „Lightroom“, dabar greitesnis ir sklandesnis nei bet kada anksčiau.

„MacBook Pro“ su „M1“

Konvertavimas, redagavimas, modelių kūrimas, filtrų ar efektų pritaikymas ir kitos užduotys čia atliekamos žymiai sparčiau nei ankstesniame kompiuterio modelyje su „Intel“ procesoriumi. Testų rezultatai taip pat lenkia naujausius stacionarius kompiuterius rinkoje.

Mažas lustas – didžiuliai pokyčiai

Naujos kartos „MacBook Pro“ su aštuonių branduolių centriniu procesoriumi veikia beveik triskart greičiau nei ankstesnis šio kompiuterio modelis. Tai leidžia dirbti dar efektyviau ir atlikti daugiau darbų per tą patį laiką.

Kompiuterio našumą lėmė visiškai nauja „M1“ lusto sistema, kuri visus svarbiausius kompiuterio elementus integravo vienoje vietoje. 16 GB sparti jungtinė atmintis leidžia programoms efektyviai dalintis duomenimis su centriniu procesoriumi, grafikos procesoriumi ir „Neural Engine“ varikliu, atsakingu už mašininį mokymąsi, taip žymiai padidindami kompiuterio spartą.

Populiaraus technologijų portalo cnet.com fotografas Andrew Hoyle išbandęs įrenginio modelį su „M1“ lustu buvo nustebintas jo galimybėmis ir didele užduočių atlikimo sparta. Net ir tos programos, kurios šiuo metu veikia naudojant „Rosetta 2” emuliacijos technologiją, demonstruoja puikius rezultatus. Fotografų pamėgtos programos „Photoshop“ ir „Lightroom“ jau yra pilnai pritaikytos naujiesiems kompiuteriams su „M1“ lustu. A. Hoyle neabejoja, kad šis kompiuteris yra saugus ir užtikrintas pasirinkimas kiekvienam fotografui.

„MacBook Pro“ su „M1“

Tuo tarpu filmų kūrėjai įvertino tai, kad savo pamėgtas „iOS“ programas nuo šiol galės naudoti ir „macOS“ operacinėje sistemoje. Taip pat jau dabar naujame kompiuterio modelyje galima naudotis daugybe galingų programų, kurios yra sukurtos ir pritaikytos specialiai „M1“ lustui. Šis programų rinkinys kasdien vis didėja. Dirbantys su profesionalios kokybės vaizdo įrašais taip pat džiaugiasi, kad jų apdorojimo greitis žymiai padidėjo, o baterijos laikas dėl to nenukentėjo – netgi atvirkščiai.

Dvigubai ilgiau veikianti baterija

Itin reikšmingas pokytis – taupus energijos naudojimas. Tai aktualu kiekvienam vartotojui, tačiau grafikos dizaineriams, vaizdo įrašų kūrėjams ar fotografams šis aspektas ypatingai svarbus. Vaizdo įrašų apdorojimas įprastai sunaudoja labai daug kompiuterio energijos, tačiau naujoji „ARM“ architektūra ir vientisa lusto atmintis padeda ją taupyti.

„MacBook Pro“ baterija dabar veikia dvigubai ilgiau, t. y. 10 valandų ilgiau nei ankstesniame modelyje. Tai pati ištvermingiausia baterija „Mac“ kompiuteriuose. Naršant internete baterija veiks iki 17 val., o žiūrint filmus – iki 20 valandų. Tai leis dirbti ten kur bebūtumėte ir nesijaudinti dėl namuose pamiršto įkroviklio.

Be to, kompiuteryje yra įrengta speciali aktyvi aušinimo sistema, kuri neleidžia kompiuteriui įkaisti, net ir itin intensyviai dirbant. Dėl šios priežasties jis veikia itin tyliai.

„MacBook Pro“ su „M1“

Naujos funkcijos sklandžiam ir efektyviam darbui

Vos 1,4 kg sveriančiame įrenginyje sutalpinta daugybė naujausių technologijų. 16 branduolių neuroninis variklis „Neural Engine“ užtikrina 11 kartų spartesnį mašininį mokymąsi. Jis leidžia greitai atlikti bet kokias užduotis – automatizuoja vaizdo įrašų analizę, balso atpažinimą, fotografijų apdorojimą ir kita.

Kompiuteris turi 500 nitų ryškumo „Retina“ ekraną, kuris natūraliai atkuria vaizdus ir jų spalvas, o speciali „True Tone“ technologija padeda ekranui prisitaikyti prie aplinkos, kurioje tuo metu esate.

Sklandžiam kompiuterio valdymui skirta patogi „Magic Keyboard“ klaviatūra su foniniu apšvietimu, jautrus „Force Touch“ jutiklinis kilimėlis ir „Touch Bar“ valdymo juosta greitoms komandoms. „Touch ID“ funkcija padeda greitai ir lengvai autentifikuoti vartotoją ir leidžia saugiai prisijungti ir apsipirkti. Spartų ryšį užtikrina naujos kartos „Wi-Fi 6“.

„MacBook Pro“ su „M1“

Naujame modelyje daug dėmesio skiriama ir vaizdo skambučiams. „FaceTime“ HD kamera su pažangiu vaizdo signalo procesoriumi dabar garantuoja daug sodresnį ir aiškesnį vaizdą. O nauji studijos lygio mikrofonai tiksliau fiksuoja balsą ir sėkmingai blokuoja pašalinį triukšmą.

Subtilus ir elegantiškas „MacBook Pro“ kompiuterio dizainas išliko toks pat, jį galima rinktis iš sidabrinės arba kosminės pilkos spalvų. Čia taip pat veikia naujoji „macOS Big Sur“ operacinė sistema, kurioje rasite patobulintas privatumo ir duomenų apsaugos funkcijas, didžiausią visų laikų programų rinkinį, dar greitesnę naršyklę, atnaujintą paiešką ir daugiau personalizavimo galimybių.

Šiuo metu, įsigiję bet kurį „Mac“ kompiuterio modelį, „Apple TV+“ interneto televizija visus metus galėsite naudotis nemokamai. Visų geriausių išmaniųjų įrenginių pasiūlymų mokslams ir studijoms ieškokite „Apple“ įgaliotų partnerių elektroninėse parduotuvėse.

Užsakymo nr.: PT_86834359