Specialistai pirmiausia siūlo apsispęsti, iš kokios medžiagos pagaminta, kokios formos tvora norite apsitverti savo namo sklypą ar didesnę teritoriją. Anksčiau vyravusias medines tvoras šiandien vis dažniau keičia ilgaamžiškesnės ir mažiau priežiūros reikalaujančios metalinės, segmentinės, skardinės tvoros.

Mantas Mikalauskas, beveik 10 metų sėkmingai dirbančios įvairių metalinių skardinių tvorų gamybos ir prekybos bendrovės „Metalurga“ direktorius, pirmiausia pataria pasitarti su kaimynais ir pažįstamais, kurie jau įsirengė tvorą: ar jie rekomenduotų savo tvoros gamintojus bei statytojus. Anot jo, praktika rodo, kad patikimi tvorų gamintojai naujus klientus dažnai randa per rekomendacijas: juk savo giminaičiui ar draugui nerekomenduosi meistro, kuris nepateisino lūkesčių. Laimi ir būsimas tvoros savininkas, nes gauna darbais, o ne žodžiais užsirekomendavusį meistrą ir jo produkciją.

Kaip pasitikrinti patikimumą

Kadangi tvoros tarnauja dešimtmečius, M. Mikalauskas pataria pasidomėti įmone, kurios paslaugos jus sudomino ir kurios tvorą planuojate įsigyti. Anot jo, už darbą atsakančios įmonės savo tinklapyje internete ar socialinio tinklo paskyroje skelbia savo kontaktus, adresus ir, savaime suprantama, gaminių asortimentą, netgi preliminarias tvoros ir vartų kainų skaičiuokles. Todėl dar prieš kreipdamiesi į meistrus jau galite savarankiškai sužinoti, kiek jums gali kainuoti apsitverti kiemą, susimontuoti vartus ir vartelius, įsirengti kitą su aptvėrimu susijusią įrangą.

Metalurga

Taip pat atkreipkite dėmesį, kaip su jumis bendrauja įmonės atstovai, kaip operatyviai jie atsako į paklausimus. Jei ilgai nesulaukiate atsakymo į paklausimą, kokia tikimybė, kad užsisakęs tvorą jos sulauksite pažadėtu laiku?

Anot tvorų specialisto, atvirai dirbančios įmonės ne tik deklaruoja, bet ir realiai suteikia garantijas bei pogarantinį aptarnavimą parduotai produkcijai ir atliktiems darbams. Beje, to vargu ar sulauksite iš pavienių meistrų, kurie darbą padarė, – ir prapuolė. Be to, įmonėse paprastai dirba skirtingų kompetencijų specialistai, kurie gali pakonsultuoti ir padėti pasirinkti tinkamiausią variantą jūsų aptvėrimo sprendimui.

Pasidomėkite svetimais pinigais ir sutartimi

Ieškantiems patikimų meistrų ir kokybiškos tvoros M. Mikalauskas pataria pasidomėti ir pardavėjo finansine sveikata. Apie atskirą meistrelį tokios informacijos, matyt, nepavyks rasti, bet apie įmonės finansinę sveikatą, o taip pat ir patikimumą, informacija skelbiama specializuotuose viešai prieinamuose interneto portaluose. Ši informacija padės suprasti, ar paslaugas bei prekes siūlančia bendrove galima pasitikėti, ar sumokėtas avansas nepradings kartu su įmone.

Metalurga

Gavę konkretų pasiūlymą dėl savo kiemo aptvėrimo būtinai pasitikrinkite, ar jame informacija pateikta tvarkingai ir suprantamai, ar nekyla neaiškumo, už ką mokate. Specialistas rekomenduoja prašyti, kad atskirai būtų pateikta informacija už visas aptvėrimui reikalingas medžiagas ir įrengimo bei montavimo darbus. Mūsų žmonės gana nagingi, todėl dalis linkę įsigyti tik tvoros komplektus, o darbus po specialisto konsultacijos atlikti patys.

Ne mažiau svarbu prieš įsigyjant aptvėrimo sprendimą išanalizuoti sutartį. Beje, jei siūlantis tvorą ir jos įrengimo darbus sutartį pasirašyti atsisako, apsisukite ir pamirškite tokį pasiūlymą – beveik garantuotai išvengsite ilgalaikių ir nemalonių problemų. Anot specialisto, savaime suprantama, kad nepasirašius sutarties jokiu būdu negalima mokėti avanso, kuris turi būti fiksuotas sutartyje. Joje, beje, turi būti nurodyta, kokios garantijos suteikiamos medžiagoms ir darbams bei šių atlikimo terminas. Baigus sutartyje numatytus darbus patikimas tvorų statytojas jums privalo pasiūlyti pasirašyti darbų atlikimo aktą. Jį pasirašote tik tuomet, kai būna atlikti visi sutartyje numatyti darbai.

M. Mikalauskas primena, kad „Metalurga“ gamina, prekiauja ir montuoja įvairias tvoras: polisadines (metalinės tvoros su rėmu), metalines įvairių formų (horizontalias, vertikalias, labirinto, su ornamentais, „šukų“ tipo, skardines aklinas ir kt.), segmentines. Plačiau su asortimentu ir pasiūlymais galima susipažinti Metalurga.lt tinklapyje.

Kompozito tvoros – populiarėjanti naujiena

Jevgenijus Moskvičiovas, beveik 14 metų aptvėrimo sprendimus siūlančios bendrovės „Tvora.eu“ direktorius, kaip vieną iš naujausių sklypo aptvėrimo tendencijų išskiria vis labiau populiarėjančias kompozito tvoras WPC. Jų populiarumui paaiškinti specialistas nurodo ne vieną argumentą. Ši alternatyva medinėms ir skardos tvoroms jau įrodė, kad puikiai tarnauja net sudėtingomis mūsų klimato sąlygomis. Kompozito tvoros turi geriausias medžio ir plastiko savybes, gaminamos nenaudojant kenksmingų medžiagų iš medžio (60 proc.), plastiko (30 proc.) ir specialių priedų (10 proc.). Tokios tvoros tarnauja ilgai ir nereikalauja nuolatinės priežiūros, kuri būtina daugeliui kitų tvorų.

Medžio-plastiko kompozito tvoros atsparios gamtiniam poveikiui, drėgmei ir ultravioletiniams spinduliams, todėl nepūva ir nekeičia spalvos, jų nereikia dažyti, todėl nesilupa dažai. WPC lentų tvoros yra visiškai ekologiškos, o lentos perdirbamo. Kompozito lentas galima taikyti prie bendro namo dizaino, jos yra įvairių spalvų, pavyzdžiui, medžio imitacijos, kelių pilkų, rudų atspalvių ar baltų atspalvių. „Tvora.eu“ kompozito tvoras, kaip ir kitas, rekomenduoja sukomplektuoti, t. y. priderinti pargeidaujamus tvoros pamatus, stulpus, vartelius, vartus ir kt.

Tvora

Susilankstantys vartai ir daugiafunkciniai stulpai

J. Moskvičiovas, kalbėdamas apie vartų įvairovę, atkreipia dėmesį, kad be įprastų dvivėrių ar stumdomųjų vartų taupydami erdvę ar apriboti kiemo dydžio klientai vis dažniau renkasi susilankstančius vartus. Jie montuojami ir valdomi kaip ir dvivėriai vartai, tačiau reikalauja gerokai mažiau ploto, nes kiekviena varčia, vartams atsidarant, susilenkia per pusę. Tad tokie vartai palieka žymiai daugiau erdvės automobiliui parkuoti, kas ypač aktualu nedideliuose kiemuose.

Šie naujos konstrukcijos vartai, beje, kaip ir kiti, pasirenkami montuoti su daugiafunkciniais stulpais. Tai garantuoja visos tvoros vientisumą bei solidumą. Daugiafunkciniuose stulpuose gali būti integruoti įvairūs būtini priedai: kodinė spyna, elektroninis raktas ar piršto antspaudo skaitytuvas, audio ar video domofonas, vartų ir vartelių automatika, pašto dėžutė, LED apšvietimo sprendimas lauko su rozete, reikalinga instaliacija. Šie stulpai yra dažomi pagal RAL kodą, todėl spalviškai dera su pasirinkta tvora.

Tvora

Kas lemia tvoros ilgaamžiškumą

Ieškantiems aptvėrimo sprendimų „Tvora.eu“ specialistas pataria gerai išanalizuoti rastus pasiūlymus, įsitikinti, kad tvoros ir kita įranga pagaminti patikimose bendrovėse, kurios per ilgą laiką turi užsitarnavusios pasitikėjimą ir teikia ne tik garantinį, bet ir pogarantinį aptarnavimą.

Jei norite įsigyti ilgaamžę tvorą, J. Moskvičiovas taip pat pataria išsiaiškinti, ar pasirinktų gaminių dažymas vyksta naudojant specialią paruošimo technologiją, ar dažoma po pilno gaminio surinkimo gamykloje, ar surenkami jau dažyti profiliai, ar gamyboje pjaunama ir virinama (smulkūs elementai) su lazerine technologija arba kniedėmis, o taip pat, ar naudojami karštai cinkuoti profiliai, o cinko sluoksnis 150–200 um, koks atstumas tarp horizontalių profilių ir koks jų bei panelės rėmo dydis, koks panelės tvirtinimas ir komplektacija. Taip pat reikia įsitikinti, kad tvoros panelės, vartai ir varteliai pagaminti sertifikuotoje gamykloje, cinkuoti ir dažyti tik po pilno surinkimo ir visiškai sukomplektuoti.

Tvora

Nusprendus įsigyti vielos tvorą, reikia žinoti, kad šios tvoros panelių iš vielos ir stulpų kainos rinkoje svyruoja nežymiai. Tačiau pasirinkus vos 5–10 proc. pigesnį produktą kokybės skirtumai gali būti drastiški, todėl svarbu įsitikinti, kad tokios tvoros segmentai pagaminti iš 5 mm vielos ir po dažymo turi realų 5.0–5.1 mm storį (atitinkamai ir 4 mm storio vielos panelei). Vielos segmentai, stulpai turi būti dažyti iškart po pagaminimo gamykloje, o ne vietoje be specialios paruošimo technologijos. Pasitikrinkite, ar gamintojas turi standartų atitikties sertifikatą, koks tvoros 3D, 2D panelės ir stulpo cinko storis, kokia tvirtinimo elementų komplektacija (apsauginės PVC tarpinės, varžtų padengimas ir t. t.), ar vartai bei varteliai pagaminti sertifikuotoje gamykloje, cinkuoti ir dažyti tik po pilno jų surinkimo bei kokia jų komplektacija.

Gavę tinkamus atsakymus į visus klausimus galite būti tikri, kad jūsų tvora tarnaus ilgai ir patikimai.

Tvora

Užsakymo nr.: PT_86824509