Ir štai dabar mano rankose – „Redmi Note 10 Pro“. Ar jis nusipelnė būti vadinamu geriausiu metų telefonu už savo kainą? Pasižiūrėkime.

Dizainas

Pasiėmiau į rankas „Mi 10T Pro“, kurio nugarėlė iš stiklo, pasiėmiau „POCO X3“, pabaksnojau vieną, paskrebenau kitą, nieko nesuprantu. Gal visgi plastikas? Tas pats pasakytina ir apie kameros modulio laiptelį, ant kurio blykstė ir fokuso lazeris. Greičiausiai plastikas, bet žiauriai dailiai padaryta. Telefonas iš rankų neslysta ir gula patogiai, nepaisant labai plono korpuso.

Ant stalo ekranu žemyn padėjau du telefonus – „Redmi Note 10 Pro“ ir „Mi 10T Pro“. Mano ir žmonos nuomonės sutapo – net neatsižvelgiant į kainų skirtumą, „Redmi Note 10 Pro“ atrodo gražiau. Iš dalies dėl itin plono korpuso, iš dalies dėl tikrai elegantiško kamerų bloko dizaino. Kiekvienais metais „Xiaomi“ akivaizdžiai kelia kartelę ir kasmet biudžetiniai telefonai vis geriau ir geriau atrodo.

Xiaomi „Redmi Note 10 Pro“

Apskritai – „Redmi Note 10 Pro“ suprojektuotas labai apgalvotai: patogus ir greitas pirštų skaitytuvas įjungimo mygtuke, malonūs garso valdymo mygtukai, yra ausinių lizdas, mažytė akutė priekinei kamerai, visavertis lizdas SIM dviems kortelėms ir „Micro SD“ kortelei, infraraudonųjų spindulių siųstuvas – niekas nepamiršta. Į tokį plonytį korpusą sudėta viskas, ko reikia, net ir IP53 lygio apsauga nuo drėgmės ir dulkių.

Rinktis galima iš trijų spalvų - šviesiai melsvos, bronzinės ir kaip šis - pilkos spalvos. Bent jau ant pilkos spalvos nugarėlės pirštų antspaudai labai matomi, tikėtina, kad ant kitų spalvų turėtų ne taip matytis.

Komplektacija

„Xiaomi“ nepašykštėjo geros „Redmi Note 10 Pro“ komplektacijos - telefonas, USB–C kabelis, silikoninis dėklas ir greito krovimo 33 vatų kroviklis.

Ekranas

Į šį modelį kompanija sumontavo AMOLED 120 Hz ekraną, apsaugotą „Gorilla Glass 5“ grūdintu stiklu. Tai pirmasis „Redmi“ su šios technologijos matrica. Ekrano matmenys 6,67 colio, raiška 2400x1080 pikselių, maksimalus ryškumas – 1200 nitų, kurių užteks net ir saulėtą dieną.
AMOLED suteikia galimybę naudotis funkcija always-on-display (liet. nuolat įjungtas ekranas), kuri leidžia matyti pranešimus, kai ekranas užrakintas.

Bet tik įsijungus telefoną, ramybės nedavė viena mintis – kažkaip lėtokai veikia animacijos, na ne taip atrodo 120 hercų. Pasirodo, pagal nutylėjimą buvo nustatytas 60 Hz vaizdo atnaujinimo režimas. Nustačiau 120 Hz, o tada jau viskas gerai, taip pat kaip „POCO X3“, tik, žinoma, čia spalvos daug ryškesnės, vaizdas kontrastingesnis.

Techniniai duomenys

Mano testuojamas „Redmi Note 10 Pro“ aprūpintas „Qualcomm Snapdragon 732G“ procesoriumi, tokiu pačiu kaip „POCO X3“. Nors ir ne pats naujausias, bet jau patikrintas, su visomis užduotimis, taip pat ir su sunkiais žaidimais, susitvarko be vargo. Taip pat čia 6 gigabaitai operatyviosios ir 128 gigabaitai pastoviosios atminties. Apskritai, po beveik pusės metų naudojimosi „POCO X3“ galiu patikinti, kad šis procesorius niekad nepavedė, ir su 120 hercų vaizdo atnaujinimu susitvarko be menkiausių bėdų.

Telefone sukasi „Android 11“ operacinė sistema, įvilkta į „MIUI 12“ grafinę aplinką.

Kaip ir „POCO“, taip ir šis „Redmi“ turi stereo garsiakalbius, tik pas „POCO“ jie gal kiek garsesni, ir tai yra greičiausiai dėl storesnio „POCO“ korpuso, kuriame garsiakalbiams yra daugiau erdvės atsiskleisti.

Kameros

Visiems rūpimas klausimas – kaip gi „Redmi Note 10 Pro” fotografuoja. Kaip ir galima tikėtis – kasmet vis geriau ir geriau.

Telefono priekyje – 16 megapikselių asmenukių kamera, kuri maloniai nustebino ne tik detalių nuotraukose gausa, bet ir tiksliai perteikiamomis spalvomis net ir esant nepakankam apšvietimui. Veido bruožai nenulyginti, žodžiu – tvarka. Filmuoja ji 1080p, 30 kadrų per sekundę.

Gale turime tradiciškai keturis modulius – 108 megapikselių pagrindinį, 8 megapikselių plataus kampo, 5 megapikselių makro su autofokusu ir 2 megapikselių gylio sensorius.

Ir pradėsiu ne tradiciškai, o būtent nuo makro kameros (tiksliau telemakro, kaip nurodo pats gamintojas), kuri turbūt pirmą kartą iš visų mano mėgintų telefonų ne tiesiog yra, bet ir gali sufokusuoti vaizdą ir ne tik fotografuoti, bet ir kokybiškai filmuoti iš maždaug 3 centimetrų atstumo. Iki šiol visi bandyti makro sensoriai tebuvo bevertė funkcija, o su šiuo galima tikrai įdomių vaizdų užfiksuoti.

Xiaomi „Redmi Note 10 Pro“

Toliau. „Xiaomi“ į itin pigų „Redmi 9T“ įmontavo labai platų kampą apimantį plataus kampo sensorių, kuris „Redmi Note 10 Pro“ gali tą patį, tik jau gerokai kokybiškiau ir su mažiau triukšmų, be to turi elektroninę vaizdo stabilizaciją. Panašu, kad šiuo sensoriumi bus aprūpinami ir kiti nebrangūs šių metų gamintojo modeliai. Beje, „Mi 10T Pro“ buvo juntamas atkuriamų spalvų skirtumas tarp pagrindinio ir plataus kampo sensorių. Šis skirtumas „Redmi Note 10 Pro“ atveju praktiškai nepastebimas.

Gylio sensoriaus darbą galite įvertinti pridėtose portretinėse nuotraukose.

Na ir pagrindinis – 108 megapikselių sensorius. Man jo darbas labai patiko. Nuotraukose gausu detalių, bet vaizdas nėra dirbtinai aštrinamas, spalvos itin natūralios. Nuotraukas dieną galima prilyginti flagmanų rezultatams, ypač naudojant visus 108 megapikselius. Kartais sunku patikėti, kad tai nuotraukos, darytos biudžetiniu telefonu.

Nuotraukose tamsiu paros metu taip pat juntamas kokybinis šuolis. Nors „Mi 10T Pro“ rezultato ir nepasiekia, bet tamsoje fotografuoja nepalyginti detaliau už ankstesnius nebrangius modelius ar už tą patį „POCO X3“.

Pagrindinis sensorius gali filmuoti iki 4K / 30 kadrų per sekundę, arba 1080p / 60 kadrų per sekundę. Elektroninė stabilizacija veikia filmuojant 1080p / 30 kadrų per sekundę režimu. Dieną telefonas filmuoja tikrai neblogai, ypač jei turite po ranką štatyvą, tuomet galima 4K raišką išnaudoti ir gauti puikių vaizdų. Vakare ir sensoriui, ir procesoriui su šia užduotimi kiek sunkiau.

Baterija

Kaip „Xiaomi“ sugebėjo į šį telefoną sugrūsti 5020 mAh bateriją – neįsivaizduoju, bet labai vertinu, kaip ir 33 vatų greitą įkrovimą. Baterijos be vargo užtenka parai, ir dar lieka. Tai rezultatas aktyviai testuojant, rečiau naudojamas išgyvens ir dvi dienas.
Visiškai įkraunamas telefonas per valandą, 50% – per mažiau nei pusvalandį.

Apibendrinimas

Taigi ar ir vėl turime būsimą šių metų „Xiaomi“ bestselerį? Neabejotinai taip, ir štai kodėl:

1. 120 Hz AMOLED ekranas;
2. Puikios fotografavimo galimybės;
3. Gera telefono sparta ir stabilus procesoriaus darbas;
4. Talpi baterija su greitu įkrovimu;
5. Puikus dizainas;
6. Stereo garsiakalbiai;
7. Visos reikiamos jungtys ir NFC.

Neįsivaizduoju, ko dar galima tikėtis iš biudžetinio telefono.

Užsakymo nr.: PT_86821071